Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Jello Biafra odpad!

všechny recenze uživatele

Príšerný pokus o sitcom nám ponúkne hromadu infatilných vtipov a postavy, ktoré sa správajú ako deti z pomocnej školy. Nechce sa veriť že z českých seriálov už sa definitívne vytratil situačný humor a originálne nápady. Jediné čo na diváka čaká je konská dávka trapnosti, kŕčovistosti a debilných ksichtov. ()

Pet 510 

všechny recenze uživatele

Myslím že Horákovi si zas tak velkou kritku nezalouží. Dobře není to nic extra, ale porovnejte to třeba s ordinací,ulicí, VKV. Nevím jak vy, ale já teda došla k závěru že je to na tyhle poměry dost dobrý seriál. Občas se na to i kouknu a světe div se, baví mě to a někdy se i směju. Mohlo to být daleko horší. ()

Reklama

majkl44 

všechny recenze uživatele

Ten seriál začal velmi dobře. Fakt mě bavil i přes pár nelogičností, jako například být kantorem svých vlastních dětí. Bylo tam pro každého něco. Časem bohužel začal sklouzávat k blbé telenovele, která zastínila příběhy ostatních postav. Nedorozumění dospělých byly občas přehnané, ale udržely si jistou úroveň a dalo se to brát s nadsázkou. Rošťárny mladších sourozenců na tom byly podobně. Starší kluci byli občas trochu mimo, ale pořád se na ně dalo koukat, pokud neřešili Evu. Ale díky tomu blbému, trapnému a nepochopitelnému chování Evy šel seriál do kopru (Hana Vagnerová ji zahrála fakt přesvědčivě). Je mi líto, že byl seriál celkem brzo ukončen, ale díky tomu všemu kolem T+E to začínalo stát za houby a nedivím se, že to tak (ne)dopadlo.. ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Dost dobře komediální seriál. Mě osobně se dost líbil každý díl. V každém dílu je hodně srandovních scén. Na celý seriál se dá koukat od prvního dílu až po poslední. Hned co jsem dokoukal všech 39 dílů , tak jsem si dal tento seriál k mým top 10 seriálů na ČSFD. Já moc nemusim české seriály ( kromě několik vyjímek ) , ale u tohohle seriálu hned co jsem viděl první díl tak jsem si ho zamiloval. V pár dílech jsou sice někdy trochu blbější scény , ale v celku je tento seriál úžasný. 100%. Jen škoda že seriál má strašně málo dílů. Dokoukal jsem ho za chvilku , ale jak jsem se dozvěděl , tak bohužel další díly nebudou. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Když se sitcomoví autoři v tisku vyznávají, že by se rádi přiblížili "Kroku za krokem", vyvolává to ve mně stejné pocity, jako kdyby se Marta Kubišová veřejně přiznala, že ukusuje koťatům hlavičky. "Krok za krokem" je nejspodnější dno celého žánru a klesnout tak hluboko by mělo být noční můrou každého autora, který má aspoň špetku sebeúcty. Je mi líto, že zase mluvím jako nejprotivnější dědek v parku, ale otevřete oči! Kde je jaký nápad? Originalita? Osobitost? Vtip? Dobré řemeslo? Horákovi představují tvůrčí impotenci, před jakou jsou i Rodinná pouta kandidátem na Emmy. 0% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Název seriálové školy je dle nápisu na budově Masarykovo Gymnázium. V průběhu seriálu se však mění konkrétní Masaryk. V epizodě Být či nebýt herečkou (2007) je na pódiu transparent Výroční slavnost gymnázia TGM, zatímco v epozodě Jak se stal Patrik kamarádkou (2007) soutěží studenti jako Gymnázium Jana Masaryka. (Vazzy)

Reklama

Reklama