Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že v době premiéry seriálu mi bylo asi dvanáct let, takže jsem byla jen o rok starší než dětští herci seriálu ale i přesto mě to kupodivu vůbec nechytlo a to jsem viděla jen jeden nebo dva díly. Až po nějakých pěti šesti letech jsem se na to podívala znovu a tentokrát mě to chytlo šíleně. Málokdy se mi to u českého seriálu stane. Ačkoliv jsem původně chtěla dát tři hvězdičky, zvyšuju je o jednu víc, protože zdejší komentáře a hodnocení mi hlava nebere. Co to srovnávání s Krok za krokem? Opravdu nemám ráda, když čeští diváci podceňují českou tvorbu a obracejí se na tu americkou, přitom naši filmaři se američanům můžou klidně vyrovnat. A navíc, proč já bych měla koukat na americký seriály, když mám český. Pravda, těch dobrých moc není ale Horákovi naštěstí patří mězi ty hodně povedené. Mě to bavilo, vlastně ani nevím proč, vždyť to je jen celkem obyčejný komediální seriál ale upřímně - každý díl mě úžasné tempo a humor, který vůbec nebyl trapný. Hlavně mě moc bavily postavy a jejich charaktery, navíc všechny moc dobře zahrané skvělými herci a tím myslím i ty dětské, hlavně kluky, kteří byli roztomilý jako štěňátka. :) ()

lardko 

všechny recenze uživatele

Dost dobře komediální seriál. Mě osobně se dost líbil každý díl. V každém dílu je hodně srandovních scén. Na celý seriál se dá koukat od prvního dílu až po poslední. Hned co jsem dokoukal všech 39 dílů , tak jsem si dal tento seriál k mým top 10 seriálů na ČSFD. Já moc nemusim české seriály ( kromě několik vyjímek ) , ale u tohohle seriálu hned co jsem viděl první díl tak jsem si ho zamiloval. V pár dílech jsou sice někdy trochu blbější scény , ale v celku je tento seriál úžasný. 100%. Jen škoda že seriál má strašně málo dílů. Dokoukal jsem ho za chvilku , ale jak jsem se dozvěděl , tak bohužel další díly nebudou. ()

Reklama

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Lidi co blázníte?... Skvělý seriál, co díl to bezva zápletka, pěkná kamera, postavy k popukání (Eda a v závěsu Patrik)... Když se podívám ke konkurenci ČT co ti "vyrábějí" (všechna ta Rodinná pouta, Ordinace a podobné telenovely nebo spíš nesmysly), chce se mi brečet... Už jen proto tohle vytahuji nahoru pěti hvězdama... ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděla jeden díl. Prostě se mi nechtělo dneska číst titulky ani si lámat hlavu z cizím jazykem, tak jsem vzala za vděk českým seriálem na české televizi. Nechápu, kde se tu vzal ten žánr Drama... Snad sitcom. Ale vtipný to taky nebylo. Herci vyslovovali s příšernou dikcí, všichni byli neskutečně prkenní. A toho slibovaného sexu tam taky moc nebylo. :-)))) No, příště raději nebudu líná a pustím si raději nějaký ten otitulkovaný film. :-)))) ()

TomStall odpad!

všechny recenze uživatele

Narazil jsem na to asi třikrát a třikrát jsem nevydržel víc jak dvě minuty. Takhle stupidní dialogy a dávenívyvolávající "herecké výkony" jsem snad neviděl ani u komerční konkurence. Při pokusu o vyjádření smutku Jakub Prachař vypadá jako retardovaná poloopice která zjistila, že po zmáčknutí červeného tlačítka dostane elektrický šok. Smutné, že tohle se platí z veřejnoprávních peněz. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)
  • Píseň, kterou Patrik zpívá, je „Flying“ od skupiny Nightwork. Tedy i v originále ji zpívá Jakub Prachař, představitel Patrika. (Matej.Krajci)
  • V čase 18:15 se mihne v pravém rohu ruka s černým rukávem. (TheStitch630)

Reklama

Reklama