Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (572)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Úprimne: veľmi dobre som sa bavil. Je to totiž presne to, čo od toho čakáte. Prehrávajúci Cage, halda za vlasy pritiahnutých rébusov, bizarné skrýše kľúčov k ďalším kľúčom, nejaké tie hlášky, štipka akcie a lekcie z amerických dejín. Áno, je to úplne to isté, ako jednotka, ale zároveň je to v každom ohľade o kúštik lepšie natočené (napr. automobilová naháňačka má v dvojke podstatne väčšie gule), dynamickejšie a celkovo zábavnejšie. Tretiu porciu toho istého však už nestrávim, takže šup-šup, Gatesovci, v tretej časti hurá do sveta. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klonovaná jednotka v inom odtieni oranžovej alebo ako povedal môj priateľ: "keby nezmenili kulisy, bola by to jednotka". Pri jednotke som sa ešte príjemne odreagovala, ale druhýkrát zabité dve hodiny s takmer rovnakým obsahom, tonami amerických vlasteneckých kecov, bondovskej čiernobielosti, k posrání pozitívnych a jednoduchých hrdinov, čo neustále robia hlúpe chyby a priblblo sa tváriacich hercov, ktorí buď prehrávajú alebo vôbec nehrajú... to je už len trápna, lacná dobrodružná nuda, nuda, nuda! ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V dnešní době existuje jedna velmi oblíbená zábava. Jistě jste o tom už slyšeli, možná se i zúčastnili. Na startu se sejde několik týmů, dostanou šifru a její vyluštění jim řekne, kam jít dál. Tam dostanou další šifru. A tak dále... V tomto filmu jsou týmy dva, jeden těch četných, lepších a chytřejších, druhý nehraje fér. V cíli doufají klaďasové očistit pověst svého prapředka, zatímco záporáci, pokud se nepokojí s pouhou hromadou zlata, nejspíš chystají nějaké nekalé rejdy. Šifry a puzzle nepřipravili usměvaví pořadatelé, ale slovutní muži historie, kteří takto vybíjeli svou přebujelou tvořivost. Jen ta milostná zápletka se nějak do noční šifrovačky nehodí. Ovšem v laciném americkém filmu nemůže chybět... Dost řečí, na to, že tenhle film nestojí za nic, jsem se rozpovídal přespříliš. Silná *. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednička se ještě dala. Tenkrát si pamatuji, jak jsem si ji půjčilv půjčovně a žral ten příběh, protože přesně takové příběhy o hledání pokladů jsou něco pro mě. Jenže druhý díl o knize tajemství mě hrozně ubíjel. Od začátku jsem se příšerně nudil a ani samotný průběh mě nedokázal nijak napumpovat. A to se točí už trojka. To je teda skutečně hezký, doufám, že si s tím tvůrci dají alespoň více záležet než s Knihou tajemství, ta opravdu nemá co nabídnout, spíše unudí k smrti, když už nic jiného. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +herci, dynamický hudební doprovod, závěr filmu -ničím převratné nebo překvapující, prostě to nějak plyne k závěru/// Lovci pokladů se vrátili. Možná je to zbytečné, ale proč by ne když to zase vydělá nějaké peníze a zajisté se to někomu bude líbit. Vždyť takových filmů se teď moc nevidí (uvidíme jak to bude až do kin vtrhne Indy), tak proč nezopakovat stejnou jízdu, když máme značku? Ve srovnání s prvním dílem je dvojka a fous slabší, ale opravdu jen o trochu. Nahrává jí právě to, že byla první. Dvojka víceméně opakuje již jednou viděné postupy, jen s tím rozdílem, že to piluje k dokonalosti. Tedy samozřejmě v rámci možností. Tenhle film totiž žádná extratřída není, ale nebojte, určitě vás neurazí. Právě naopak, když už ho tu máme, tak řeknu, že je zábavný, má akční spád atd. Zábava tkví nejvíce v dialozích a různých haštěřivých hádkých zde zůčastněných. No a zajisté bude taky část publika spokojena s prvky tajemství, záhad a jejich rozluštění. Když to vezmu odjinud: mě se nejvíce libila scéna s prezidentem a ten Gatesův parťák :-) Teď je čas na otázku, jestli chceme zažít podobný film i napotřetí? Odpověď zní: vzhledem k tomu, že příjde s odstupem zhruba čtyř let, tak to asi problém nebude, ale samozřejmě s tím, že filmaři zase trošku přitvrdí./// Celkem 69%/// ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Prezident (Bruce Greenwood) povie Benovi (Nicolas Cage), že nemôže ľuďom povedať, aký zmysel mal jeho únos, a tak než Ben nájde poklad, bude obvinený z únosu prezidenta. Avšak na konci to prezident vyrieši tak, že povie, že celý incident v chodbe bola len nehoda a Ben mu len pomohol nájsť cestu von. Túto historku ale mohol povedať hneď a Benovi tak jeho ďalšie pátranie, na ktorom mu samému záležalo, podstatne zjednodušiť. (Hodnotim)
  • Na konci Riley (Justin Bartha) s radostí naskočí do vráceného Ferrari a chce odjet, přičemž se ozve typické zaskřípání převodovky Riley a omylem zařadí zpátečku. Tento model, 360 Spider, je ale viditelně vybaven řadícími pádly pod volantem s poloautomatickou převodovkou. Klasickou řadící páku tedy nemá a Riley mohl nanejvýš zatahovat ruční brzdu. Řazení zpátečky u těchto převodovek probíhá pomocí tlačítka. (Foxhound#1)
  • Jon Turteltaub byl rád, že se film natáčel i ve Francii, mohl tak oprášit své jazykové znalosti. (Pumiiix)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama