Reklama

Reklama

Pátek třináctého 6: Jason žije

  • Česko Pátek třináctého: Jason žije (více)
Trailer

Jako dítě si Tommy Jarvis zkoušel jaké to je, když jiní umírají a tak zabil Jasona Voorhese. Stal se tak postrachem okolí jezera Crystal Lake. Jenže nyní, po nějakém čase si Tommy není vůbec jistý zda je Jason opravdu mrtvý. Jediná možnost jak se ujistit, je vykopat jeho tělo a tak se s přítelem jedné noci vydá na hřbitov. Bohužel pro Tommyho, a především jeho přítele, najdou namísto seschlé mrtvoly Jasona v plné síle, který se jako zázrakem vrátil! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (235)

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, přeškoda. Tady bylo zaděláno na dokonalé béčko. Svižné tempo, vysoký bodycount, minimum hluchých míst, cool Jason, ikonické scény... Bohužel to však v rámci série kazí krotké gore. Rychlé "srabácké" střihy, přivádějí zklamání a vyvolávají vzpomínky na krásnou Saviniho práci. Jinak je to ale super zábava. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Táto séria je "strašne vtipná", ale tento diel už od úvodu naznačuje, že len teraz začne pravý humor. Tvorcovia sa naozaj neberú vážne a odľahčujú čo sa dá a snažia sa všetko dotiahnuť ad absurdum (krátky titulkový úvod Jasona ako Jamesa Bonda- WTF?!?:)))) Jason po zasiahnutí bleskom zrazu ožil (lol), všetky postavičky sú parádne karikatúrne, logika nám nemáva ani z diaľky, je to krátke, úderné, zábavné, aj nejaká ta hororová atmosféra sa nájde... hoci škoda tej miernej cenzúry pri slasherových prvkoch... Ale inak parádička, ide sa v sérii ďalej...:) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie, respektíve oveľa presnejšie veľmi slušné x-té varenie z vody alebo čajového sáčka. McLoughlin občas prekvapí vtipnou filmovou rečou, ako asociatívnym strihom (terč) či jednoduchou metaforou so škrečkami, alebo fórikmi typu kniha No Exit od Sartra v rukách spiaceho dieťaťa. Je to teda konečne aj skutočne vtipné, zároveň je vrážd snáď ešte viac ako obvykle a našťastie nenudia. Scenár ale zlyháva v tom, akým lacným spôsobom privedie Jasona späť na scénu a iba veľmi málo rozvinutou líniou s deťmi. Tie by si "zaslúžili" byť vo väčšom ohrození životov. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Táto frančíza ide kvalitatívne úplne mimo mňa, vzdal som to po trojke a povedal som si, že už žiadny ďalší diel nechcem vidieť. Lenže som započul, že tento diel je OK, tak som to riskol. A konečne to stálo stálo za to. To že je to priamočiare by bola urážka všetkých priamočiarych filmov. Toto je totiž ako nejaká videohra. Jason si kráča po lese, stretáva nejaké náhodné postavy a rúbe to hlava-nehlava/ ruka-neruka/noha-nenoha. Do toho nejakých 8 minút nepodstatného a celkom srandovného deja. Nenudil som sa ani sekundu, má to super tempo, vraždy sú nádherne čiernohumorné (smajlík vládne), pán Vorhees je v super forme a disco sex je tak krásne WTF scéna, že ten film musím máť rád. 7/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po slabších, ale stále ne špatných a koukatelných předešlých dvou dílech přichází zase lepší kousek. Události z minulého dílu jsou tak nějak zapomenuty. A to je jen dobře. Ačkoliv jsem ve čtyřce ani v pětce Tommyho zase tak moc nemusel, zde mi už nevadil. Sice to byl typický kladný hrdina, který jakoby už ani s tím původním Tommym, který ve čtyřce přišel o matku, prožil peklo a zamordoval Jasona, neměl nic společného, ale tentokrát jsem mu i fandil. Minule chtěli tvůrci oživit sérii tím, že nebude vraždit Jason. To se nepovedlo. Tak zde vsadili na klasické schéma a tím novým prvkem tu je humor a chvílemi i parodie. Ale díky bohu za to, sérii to oživilo. Díky tomu jsme tu měli mnoho vtipných a hlavně POŘÁDNÝCH charakterů (Jasonových obětí), které v předešlých dvou dílech až na výjimky nebyly. Je pravda, že ten humor ubral dost hororové atmosféry, což je škoda, ale v poslední půlhodince to zase zvážní a ta stará dobrá napínavá atmosféra je aspoň na těch 30 minut zpátky. Šestka mohla být tím dost možná nejlepším dílem celé série, ačkoliv je jiná. Jenže nejlepším dílem se nestane. Sice má dobré charaktery, zápletku, vtip, zase se vrátíme ke starému dobrému táboru u jezera, ale něco tomu celému prostě pořád chybělo. Na konečné čtyři hvězdy to vytáhla ta poslední půlhodina. Ale tak jako tak je to pro mě třetí nejlepší díl série (po F1 a F3), ačkoliv z ní možná trochu vybočuje... ()

Galerie (119)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 19,4 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Když skupina dětí vstoupí na policejní stanici, má Cort (Tom Fridley) na krku sluchátka, ale o několik záběrů později si je sundá z uší. (Stocki)
  • Jedná se o první snímek z filmové série, kterému se nepodařilo výdělkem překonat hranici 20 milionů amerických dolarů. (gogos)

Reklama

Reklama