Reklama

Reklama

Uhlazený manažér Nick Hume (Kevin Bacon) žije dokonalý život až do doby, kdy se jeho syn stane obětí iniciačního rituálu gangu a přijde o život. Pod tíhou zármutku Hume dospěje k závěru, že musí ochránit vlatní rodinu sám. Chce se pomstít a slíbí, že najde každého, kdo má se zločinem něco společného. Vražda se stává nástojem jeho pomsty. Režisér filmu Saw: hra o přežití James Wan a scénárista Ian Jeffers přepracovali do filmové podoby původní román Briana Garfielda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla podpásovka a fest. Nic proti béčkům, béčka jsou fér, když jsou jimi od začátku do finiše, nikoliv když se napřed díváme na dobře našlaplé psychologické drama o rodinné tragédii, které se někde za půlkou zlomí, Kevin serve fáč z hlavy, podivá se do kamery, že by i Čak zkameněl, a začne běsnit, což je v jeho podání (pro mě to byl vždycky takovej milej "kluk od vedle") útok na všechno předešlé. Nevím, jestli mě rozbolelo břicho víc, když si holil hlavu nebo študoval návod k pistolce ... a tak nějak se z nadšených 4 rázem stanou trapné 2 a ani se mi nechce napsat hvězdy. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Od klasicky prostého příběhu o pomstě naštvaného fotra nelze čekat zázraky a poněvadž za kamerou postává velmi dobrý řemeslník Wan, je předem tak nějak jasné, že tu forma položí obsah na lopatky a ještě ho proklaje ostrou kudlou. Žel bohu jsou některé situace přímočaré kill road ocejchovány nepřehlédnutelným vykřičníkem. Jaktože, ksakru, třeba nejdříve tatík dychtivě listuje manuálem ke kvéru, který evidentně drží v ruce poprvé v životě a div mu všechny náboje nepopadají na podlahu, a posléze odpravuje gaunery jistou rukou profesionála a nabíjí pušku v nejvhodnějším okamžiku?? Bronsonovi jsem v Přání smrti přerod ze spořádaného otce rodiny ve vybíječe feťáků a další pakáže věřil podstatně více než standardně hrajícímu Baconovi v Death Sentence. A od Wana bych raději další napínavou a atmosférickou duchařinu než takovouto žánrovou tuctovku... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tahle slanina se dost připekla. Wan je rutinér a jeho dobré řemeslo množstvím klišé vypadá při své zahleděnosti do sebe a očividné představě o vlastní důležitosti tak trochu směšně. Jeho filmy vypadají jako dlouhé reklamy - předvádějí nejvíc cool banality s takovou absencí sebereflexe, že to toho člověk chytá křeč. Bohužel nemůžu dát míň než tři hvězdy, protože na rozdíl od třeba Insidious jsem se alespoň k smrti nenudil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Odpustím leccos a v Death Sentence ještě o krapet víc. První desítky minut jsou skvostné. Do děje vlétneme rovnýma nohama, tahle jednohubka má prostě od začátku styl, James Wan zvedá prostředníček a kašle na rating. Když osekám poslední minuty, tak tohle se prostě musí líbit. Všechno je dostatečně melodramatické (a následně krvavé), na pohřbu samozřejmě musí pořádně pršet, aby se utrpení výborného Kevina Bacona a jeho manželky Kelly Preston ještě prohloubilo. Ostatně celý casting je vydařený. Srovnávat se ale nedá s akcí a zvolenou kamerou – především naháněná v patrových garážích a útok gangu na spící rodinu jsou nabité nápaditostí a choreografií, která se v žánru už moc nevidí. Wan dokazuje, že i z mizerného příběhu, kdy jde logika místy stranou (role policistů jsou spíš úsměvné), jde vymačkat maximum. Hodně přidrzlá, řemeslná béčková slast. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle mimořádně napínavej thriller jsem si sehnal hlavně z dvou důvodů: James Wan, jakožto režisér Saw a Dead Silence, a samozřejmě Kevin Bacon. Pro Bacona je taková role trochu atypická, ale role muže, prahnoucího po pomstě, mu vážně padla. Nasranej a s vyholenou hlavou vypadá fakt cool. Hlavně poslední patnáctiminutovka je parádní ukázkou toho, jak by se dnes měla točit akce. S ničim a hlavně s nikym se nesere a grázly popravuje bez milosti! Ustřelené nohy jsou vážně lahůdkou! Překvapila mě i spousta odkazů na jeho starší díla. Ano, mám na mysli soudkyni Shaw s tváří břichomluvkyně Shaw z již zmíněného Dead Silence. Pokud prahnete po nějaké tvrdé a špinavé oldschool škole, vřele doporučuji. Wan je vážně talent. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Když starší bratr Billy Darley telefonuje v noci pod mostem, je za ním vidět na zdi graffity panenky Jigsawa z filmu Saw (2004). Je to odkaz na režiséra Jamese Wana který je režisérem obou filmů. (Cliff Booth)
  • Když Nick míří na hlavu jednoho z gangsterů a ptá se kde je Bill Harley, gangster odpoví „Stygian Street“. Jedná se o odkazy na Wanovi filmy, Stygian (2000) a Saw (2004), Stygian Street byl název ulice Jigsawova úkrytu. (TomikZlesa)
  • Původně se měl film odehrávat v Bostonu ve státě Massachusetts, nakonec se rozhodlo o Columbii v Jižní Carolíně. Kniha se odehrává v Chicagu ve státě Illinois. (TomikZlesa)

Související novinky

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Russell Crowe má přání smrti

Russell Crowe má přání smrti

09.09.2012

Byl chvíli spojován s rolí pistolníka Rolanda v adaptaci Kingovy Temné věže, ale po Universalu se velkoryse pojatého (a tedy velmi nákladného) projektu zřeklo i studio Warner. Je tady ale další film,… (více)

Reklama

Reklama