Reklama

Reklama

Hobit: Neočekávaná cesta

  • USA The Hobbit: An Unexpected Journey (více)
Trailer 1

Film sleduje cestu hlavní postavy Bilbo Pytlíka, který se ocitne na dobrodružné výpravě. Cílem cesty je si znovu nárokovat ztracené trpasličí království Erebor. Bilba nečekaně osloví čaroděj Gandalf Šedý, díky kterému se ocitne ve společnosti třinácti trpaslíků v čele s legendárním bojovníkem Thorinem. Cesta do divočiny vede přes tajemné země, kde se to hemží zlobry, skřety a kouzelníky. Ačkoliv cíl jejich výpravy - Osamělá hora, leží na Východě, musí projít nejdříve jeskynním systémem, kde Bilbo potká někoho, kdo mu navždy změní život…Gluma. Skromný Bilbo Pytlík pak sám s Glumem na břehu podzemního jezera objeví nejen hloubku lstivosti a odvahy, která překvapí i jeho samotného, ale také získá do svého vlastnictví Glumův prsten „miláška“, který má nečekané a užitečné možnosti... Jednoduchý zlatý prsten je spojen s osudem celé Středozemě takovým způsobem, jaký Bilbo nemůže zatím ani tušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (74)

Trailer 1

Recenze (3 239)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak se tento film může někomu nelíbit. Já jsem si to jako Tolkienovský fanda nehorázně užíval. To propojení s Pánem Prstenů je velice dobře provedené a oceňuji scénu zasedání bílé rady v Roklince. Celá epizoda s vyhnáním nekromanta z Dol Gulduru byla v knihách spíše jen naznačena a jsem rád že někdo s takovou fantazií a talentem jako je Peter Jackson nám to konečně ukáže. To jsem ale poněkud odskočil od tématu. Hobit je prostě dobrodružná jízda par excellence. Úvodní hostina v Hobitíně jakoby z knihy vypadla a v dalším putování není slabé místo. V tom filmu se fakt furt něco děje. Dokonce tam jsou zakomponovány i ty písničky. Jedinou výhradu mám ke scéně s nalezením Prstenu, nevím jestli Bilbo viděl, jak Glumovi Prsten upadl, ale doufám že ne. Alespoň že ale bylo jasné, že ho potom nehledal. Celé je to totiž o tom, že Bilbo našel Prsten náhodou, a proto ten nad ním nemá takovou moc a neuvede ho do zkázy jako ostatní. Dost ale knihomolských debat, ten film je prostě nehorázná bomba, která si zaslouží vydělat nechutnou sumu peněz. Je skvělé že to točí zrovna Peter Jackson, protože málokdo rozumí Středozemi tak jako on. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po devíti letech nasadila Prsten, vyrazila do Středozemě a místy měla husí kůži. O velké zklamání určitě nejde a vlastně musím obdivně konstatovat, že sto stránek knihy roztáhl PJ skoro na tři hodiny bez výrazně slabších scén. Žádná trapná podívaná s "family friendly" humorem, kterým mě trochu vyděsily trailery. Zarazil však místy nepřehledný střih – a to od Olssena, který stříhal Lotr trilogii. Zato kameraman Lesnie opět nabídl epické průlety krajinou i emotivní záběry (polodetaily, detaily)./// To oka Šmaka snad hoši z WG doladí, neb bylo CGI až hrůza včetně některých záběrů na orly. Jinak k efektům nemám větší námitky, jen 3D nebylo extra obohacující - sem tam prosvištěl zajíc, přilétla šiška, takže v tomto aspektu byl efekt dost nevyužitý... Celková plastičnost scén rozhodně kvalitní byla, což však bylo vykoupeni ztmavením už i tak tmavého filmu kvůli brýlím./// Top scény: flashbacky (pád Ereboru, Azog) skřeti na vrrcích a hádanky ve tmě. Geniální Serkis jako vyčuraný Glum a nezkušený Bilbo v podání Freemana, který postavě dodal naivitu a heroičnost zároveň./// Thorin je charismatický a mužný typ, bohužel však příliš zavání člověčinou./// Shore vykrádá sám sebe – příliš nového nezkomponoval, spíš je variuje, co už bylo, a opakuje motivy Gandalfa, Roklinky nebo Kraje z trilogie. Vynikající je však skladba "Over Hill", která je ve filmu použita třikrát, a to v těch nejnabitějších scénách./// Jacksone, do háje, nebuď tak současný! Moderní pojmy jako "hranolky", "akademický zájem" nebo "golf" (byť ten je v knize) vytrhávají z dění. 70-75 %. EE: Rozšířená verze sází hodně na humor a odlečující scény, takže král goblinů zpívá, trpaslíci se koupou v kašně nebo trapčí u elfské večeře... Takže přídavky spíš zbytečné, než aby vytvářely komplexnější příběh. Far over the misty mountains cold, to dungeons deep and caverns old. [Imax, 3D s titulky] ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

IMAX /3D/ TITULKY /// ,,TATO VÝPRAVA UVEDLA DO POHYBU SÍLY, KTERÝM ZATÍM NEROZUMÍME“..... /// HOBIT NENÍ PÁN PRSTENŮ. Mrzí mě, že kvůli tomu část diváků sežere po představení vstupenku (ti agresivnější uvaděčku) a další místo toho, aby zakoupili originální nosič, natruc stáhnou nekvalitní pirátskou kopii (fuj!...). Dobrodružná výprava (1+13+1) plná monster a triků, který (soráč vole, musím to napsat!) v IMAXu chytaj jinou úroveň. Jasně, je to kurva dlouhý. Ale aspoň nebudu muset číst knížku! Fantastická pohádka, hrdinská fantasy, ve který nemalou úlohu sehrává hudba (jako v těch starejch filmech?...) a svý si taky řekne i madam nostalgie. Každopádně Martin Freeman byla skvělá volba a to 3D – lidi, kurva…. jako v divadle. ,,MYSLÍM, ŽE TO NEJHORŠÍ UŽ MÁME ZA SEBOU.“ (doufám, že se pleteš Bilbo Pytlíku….) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky“, kterou v roce 1937 napsal J.R.R. Tolkien číst nebudu. 2.) Sněhurka a sedum trpaslíků mě netankuje. Jsem spíš na Pytlíka se třinácti! 3.) Thx za 3D s titulkama kinu IMAX! /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ** ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie - a je na co koukat! Ale to bylo vlastně i u Pána prstenů. Hobit je ale jiný, takový pozvolnější, či jak to říci. Každopádně jsem těch skoro 3 hodin v kině nelitoval, i když je pravdou, že člověk se tak nějak hůře ztotožňuje s některou z hlavních postav. Btw. To se mi stalo snad poprvé po 15 letech, že jsem byl v kině hned další den po české premiéře... ;-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neni potreba chodit kolem horky kase, Jackson to opet dokazal. V mnohem to je stejny jako Pan Prstenu, ale v mnohym jiny. Roztahnout v podstate detskou knizku do trech dilu je sice nesmysl, ale i kdyz tu mame teprve prvni dil, kterej ma ocekavane ke trem hodinam, rozhodne to nepusobi nejak natahovane nebo prazdne. Nektery sceny jsou sice vic ukecany, nez by bylo potreba, obcas je to jen takovy nostalgicky vzpominani na dobre znamy mista, pripadne pohled na mista, ktery jeste nejsou tak zniceny, jako v udalostech o 60 let pozdejc, ale stejne to pusobi dojmem, ze se neustale neco deje a rozhodne tu neni jen bitva na zaver, nehlede na to, ze vicemene v kazdym souboji se da najit nejaka vyraznejsi zaporacka postava a ne jen banda osklivejch anonymnich skretu. Co se trochu nedari, je pohled na udalosti, ktery se dejou mimo hlavni particku, zatimco u Pana Prstenu to bylo takovy uceleny, tady to pusobi spis jak nejaky flashbacky. Jinak, jelikoz tu zatim nejde o osud sveta, ale obycejnou vypravu trpasliku, nepusobi to tak osudove, i kdyz i nejaky temnejsi a atmosferictejsi sceny se najdou. Coz ale neni na skodu, ono to vynahrazuje poradna davka humoru, takze krome skvelejch souboju to je taky poradne vtipny. Co se tyce hercu, Freeman je super, stary znamy samozrejme taky, akorat u tech trpasliku mi chybi nejaka vyraznejsi postava, na tu aspiruje akorat Thorin, ale ten zas nevypada jak trpaslik, ale jako mensi verze Aragorna. Hudba je taky spickova, nejaky stary znamy melodie a nektery novy, ktery zni, jak kdyz se Shore strasne snazil udelat nejaky odlisny tony, ale moc se mu to nedari. Ale ani tohle neni nijak naskodu. Kdybych mel neco zkritizovat, tak nektery sceny pusobi jako vykradacka Pana Prstenu v ne tak epickym baleni a nektery triky jsou silne nedoladeny a dost rusi. Moc sem od filmu necekal, ale nakonec to je pecka, ktera sice na Pana Prstenu nedosahuje, ale rad si film pustim nekolikrat znovu vcetne prodlouzeny verze. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (142)

  • V prodloužené verzi filmu zpívá v Roklince trpaslík Bofur (James Nesbitt) veselou píseň o hospodě a přitom tancuje. Lze si všimnout, že přitom stojí na podstavci, na kterém byl ve filmu Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) při poradě položen Sauronův Prsten moci. V bonusových materiálech to přiznal to i sám režisér Peter Jackson. Scéna prý sloužila jako důkaz, že trpaslíci nemají k elfům moc velkou úctu. (slipknotfan)
  • Christopher Lee, představitel Sarumana v trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003), odmítl kvůli pokročilému věku hrát čaroděje znovu. Nabídl se ale, že může ze studia v Anglii namluvit draka Šmaka (Benedict Cumberbatch). Nakonec ho ale tvůrci přeci jen přemluvili k menšímu návratu do původní role a jeho scény natočili v Anglii (a ne na Novém Zélandu, jako většinu filmu). (Brydnis)

Související novinky

Pán prstenů mění majitele

Pán prstenů mění majitele

19.08.2022

Těsně před premiérou seriálového Pána prstenů: Prsteny moci přichází zásadní změny týkající se práv na knižního Pána prstenů a Hobita. Ty totiž odkoupila švédská herní společnost Embracer Group,… (více)

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

Práva na Pána prstenů jsou opět na prodej

10.02.2022

Zatímco už za pár dní přistane na internetu první trailer z očekávaného televizního seriálu Pán prstenů: Prsteny moci, neméně tak důležitou zprávou je nová informace, že filmová práva (samostatně… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Amazon kupuje MGM

Amazon kupuje MGM

26.05.2021

Slavný James Bond zdá se našel nový domov. Společnost Amazon totiž čerstvě uzavřela dohodu se studiem MGM a celé si jej tak pořídila za 8,45 miliard dolarů. Rázem se tak knihovna streamovací služby… (více)

Reklama

Reklama