Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 2

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (683)

castor 

všechny recenze uživatele

Za oceánem jsou doslova posedlí remaky, recyklují každou trochu úspěšnou látku, ale slova jako funkčnost a originalita hlavouni producentských studií neznají. Nebo nechtějí znát. Prachy, prachy, prachy. A klepat strachy se nemůže už ani dvanáctileté děcko. Za leccos může Marcus Nispel, který před lety ještě možná potěšil hororového fanouška jiným remakem (Texaský masakr motorovou pilou s Jessicou Biel), ale pro tentokrát zkazil na co sáhl a zasloužil se o dosti umělé vykreslení jedné hororové legendy. Banda teenagerů přijíždí v rytmu zlatavých kamerových filtrů za radovánkami na místo zvané Crystal Lake. Znalci už začínají tušit, že se brzy stanou kořistí jistého Jasona v oprýskané masce hokejového brankáře a s mačetou v ruce – jedna z ženštin ovšem díky podobě na čahounovu matku přežije. Takže máme důvod se seznámit s budoucím masem na porážku, včetně jednoho modela, který hledá právě ztracenou sestru (ta je mezitím už půl druhého měsíce uvězněna u Jasona „doma“ a tu a tam jí zřejmě chodí navštěvovat manikérka:-). Nová skupinka výletníků je prakticky totožná, jen dívčiny ukazují ňadra v častějších intervalech a mužská část zase hloupěji jedná. A nechybí hulící Asiat a hulící Černoch. Jak jinak.. Každopádně se tak i tak stávají milým zpestřením Jasonových běžných dní, bohužel si neodpustí šustící dialogy a dementní sexuální narážky. Hororová klasika z osmdesátých let nastřádala úctyhodných deset filmů a jeden crossover (vtipný masakr s jiným ranařem – Freddym Kruegerem), nikdy však nepatřila mezi nějakou vychytralou sérii!! Prakticky variovala to samé dokola, takže se pozornost ubírala spíše na 1) atmosféru a 2) stylovost postavy Jasona Voorheese. Jenže obé tady chybí. (Ne)utopený Jason Voorhees stále miluje vřískající mládež všeho druhu, jenže v Nispelově provedení nebudí respekt, se svými oběťmi se vypořádává během několika vteřin a veskrze stejným předvídatelným způsobem. Všechno bez přidané hodnoty (snad jen spacák nad táborovým ohněm potěší). Je tu ale jedna zásadní novinka – ústřední hrdlořez se umí teleportovat. Vždy je o krok napřed, tu je před domem, záhy za domem, pak na střeše – neuvěřitelné:-) Chybí i morbidní humor, naopak si divák klepe na čelo nejasnými partnerskými vazbami a jednáním mládeže jako ze zvláštní školy. Inu, časy se mění!! Velmi bolestivá podívaná.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

ROK 2009 Byl silný, co se týče HORORŮ.. A tohle trošku zaostává .. Je to taková ta Správná Tuctová Vyvraždovačka! Kozy Byli, Sex Byl,Modelky, modelové FAJN, Jason SUPER... Ale GORE mě už bohužél nedokázalo zaujmout.. nic nového, nic zázračného, 50000x ohraného a pro mně už i otravného .. A jak tak koukám, na tenhle film se téměř zapomnělo ! Průměr !:) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já od filmu dostal přesně to, co jsem od něj čekal. Zmodernizovanou vyvražďovačku plnou mladých a bohatých puberťáků, na kterou si brousí svou mačetu legendární ikona hororového žánru. Nástup Jasona na scénu byl ohromující, prvních dvacet minut opravdu stálo zato a nemohu se zbavit dojmu, že je to i ta nejlepší část z celého filmu. Jinak velmi mrštný a pohyblivý Jason mi vyhovoval, opět to byla zase ta stará dobrá vraždící mašina. Sice mi některé prvky k němu neseděly (střílení z luku a la Robin Hood, spletité podzemní chodby s varovnými zvonečky), ale jinak celkový dojem je pro mě určitě nadmíru kladný. Dobrý restart kultovní série. Bayova produkční společnost sice dostala "stopku" pro další pokračování, ale kdo ví, jak to bude za pár let... Jason Voorhes je totiž pořád dostatečně lákavá značka. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jason ze svatého hororové trojky Krueger-Myers-Voorhees vždycky tahal za nejkratší kus provazu a nic na tom nemění ani Bayův rychlokvašený remako-sequel, nebo co to bylo. :) Nispel už od úvodních titulků kuchtí vcelku hustou atmosféru, Jason likviduje mládežníky s až nezvyklou originalitou i působivostí (mačeta je fajn, ale okouká se), ale jakmile se začne mluvit, padá index zábavnosti prudce dolů. Sexuální vtípky, souložení a ožralecké výlevy jsou fajn... pět minut, pak se začnete nudit. A jelikož je podíl usekávaných hlav, prořízlých hrdel a létajících šípů či seker oproti vatovým dialogům v defenzivě, asi i ti největší hokejoví fanoušci párkrát mrknou na hodinky nebo dokonce zívnou. Mně se to stalo dvakrát. Ale Padalecki je i mimo Supernatural hodně fajn. Mimochodem, až budou točit remake Odpadlíka, už vím, koho navrhnout na Lamasovu pozici. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Zbytečná, fádní, kozatá nuda. I kdyby to mělo nějaký polehčující kvality, tak pro mě je to naprosto iritující záležitost, furt jen kozy, "kůl" hudba, Jason, jekot, kozy, Jason, jekot... Absolutně bez nápadu, podobající se 97 minutovému hudebnímu klipu. (a to ještě děsivě nudnému). Mezi všemi těmi hvězdičkami hrajícími postupně eliminované bandy adolescentů jasně vystupuje Jason, který prokázal i přes hokejovou masku a němost, že má víc hereckých dispozicí, než ti všichni dohromady. Některé remaky by se prostě měli zakázat. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se od od 21.dubna do 13. červena 2008 – poslední den natáčení připadl na pátek. (Stocki)
  • Brzkému stádiu produkce se jako řídící měl věnovat režisér a producent John Moore, který byl na tento post zvažován. (Stocki)
  • Včetně tohoto remaku zavraždil Jason v celé filmové sérii celkem 167 lidí. (gogos)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama