Reklama

Reklama

John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše

  • Francie John Rabe (více)
Trailer

Píše se rok 1937. Obchodník John Rabe žije již téměř 30 let se svou ženou Dorou v Nankingu, hlavním městě Číny, kde vede pobočku společnosti Siemens. Jen s těžkým srdcem se chystá předat vedení do rukou svého nástupce a ještě hůře se bude z milovaného místa vracet do Berlína. Během rozlučkové oslavy konané na jeho počest se ale na Nanking sesypou bomby z japonských letadel. Rabe v nastalé panice nechává otevřít brány společnosti a nabízí úkryt rodinám svých zaměstnanců. Přestože je jako německý občan spíše spojencem Japonců, neváhá, ruší svůj odlet do Německa a pouští se do jedné z největších záchranných akcí, během které se mu podaří před japonskou brutalitou zachránit stovky tisíc lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu zazní velice oblíbený druhoválečný šlágr "Hitler Has Only Got One Ball", který zesměšňuje Adolfa Hitlera a jeho nejbližší spolupracovníky. Tento song byl ale napsán a poprvé zazněl až v roce 1939, děj filmu se přitom odehrává na konci roku 1937. (bejkovec)
  • Keď chcú japonskí vojaci nasilu preniknúť do bezpečnej zóny, má dôstojník, ktorý ide vydať príkaz na paľbu, v jednom zábere ruku hore. V nasledujúcom, keď je záber od jeho chrbta, ju má dole, no hneď v ďalšom ju má opäť pripravenú na vydanie rozkazu. (Johnny.ARN)
  • Keď sa John Rabe objíma so svojou manželkou na konci filmu, môžeme si všimnúť, že v jednom zábere má žena v pravej ruke kabelku, ale v nasledujúcich záberoch už ju nemá. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama