Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 911)

tron 

všechny recenze uživatele

"Mám armádu!" - "My máme Hulka." Na toto som čakal 20 rokov a je to nakoniec presne také dobré, ako to za daných okolností byť malo a mohlo. Každý z hrdinov má svoje veľkolepé okamihy, medzi postavami to správne iskrí, každá je iná a nad všetkými stojí otec Nick Fury a snaží sa stoj čo stoj uzmieriť rozhádaných členov svojej novej rodiny. Šikovný scenár si nájde viacero spôsobov, ako proti sebe postaviť viacerých hrdinov, hoci sú to spojenci (Hulk vs. Thor, kapitán vs. Iron Man...). Je to svižné, zábavné a má to všetko, čo od toho čakáte. „Je to šialenec!“ – „Pozor na ústa, je to môj brat.“ – „Za dva dni zabil osemdesiat ľudí!“ – „...Je adoptovaný.“ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Skoro furt tak nějak bavilo (pooomalý rozjezd), takže přidávám do kolonky laskavých neurážlivých blockbusterů hned vedle Ironmanů. Nýmandský seriálový režisér celkem mile překvapil - akce ok (i když vzájemný bitky zbytečně zdlouhavý), vtipy ok (až na trapnosti typu "A mě nepozval!"). Jako vzdělávací kroužek Marvelu na plátně asi taky dobrý - viděla jsem jen Iron Many a nějaký strašný Hulky, takže za pár objasnění dík: Kapitán Amerika je přesně takový dement, jakýho naznačuje jeho přezdívka, a Thor je nevýrazný ta-ble-ty Brad Pitt s vlasama jak Michal Kolesa. Velký pozitivum je určitě rozkošný záporák Loki (škoda, že musí být tolik za vola) - chlap s ulízanými vlasy dozadu je vždycky lepší neulízanýho. Další pozitivní fakt je, že Hulk konečně není za patetickýho pokusnýho králíka, se kterým nějaká pizda hraje loutkový divadlo. Ruffalo mu dal takový to něžně-chlapský charisma, po kterym ženskejm vlhnou kalhotky. Dík. A samozřejmě obligátní dík i za IM. ... Už bude dvojka? (3,5*) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrné zúročení dosavadní průměrné produkce Marvel Studios. Polovina postav (Hawkey, Black Widow, Nick Fury, Cap, Loki...) a dilemat (vztah Black Widow a Hawkeyho, Hawkeyho mentální znásilnění, Starkova nedůvěra k Furymu nebo jeho obětování se...) mě upřímně nezajímala, záporák a jeho kohorta nic moc, závěrečná akce sice masívní, ale že by mi z ní něco utkvělo se říct nedá, dialogy mě spíš otravovaly a zasmál jsem se tak dvakrát. Pochválil bych snad jen výkon Marka Ruffalo, který odvedl zdaleka nejsympatičtějšího Bannera. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

To co v komiksu vypadá báječně, se podle mě ve filmovém provedení naprosto míjí účinkem. Ty přehaně akční souboje už mně lezou krkem. Lidi a monstra padají jak hrušky. A ten borec s lukem je taky superhrdina nebo co? Pro člověka neznalého detailně komiks, je spíš k pousmání, když ostatní potřebují nadpřirozenou moc a on si vystačí s lukem. Pár vtipných Iron Manových hlášek už celou tragédii nezachrání. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela se povedlo. Nad drobnými nedostatky se, myslím, dá mávnout rukou. Spousta akce, málo vysvětlování pro tupohlavé (super!), a musím uznat, že ty asi dva opravdu dobré vtípky mě rozesmály stejně jako celé kino. Captain America mi narozdíl od svého filmu skoro nepil krev, Stark ze sebe sypal hlášky, které se daly, no a vůbec spousta postav byla mnohem méně křečovitá, než v předešlých filmech. Pro mě nejsympatičtější opět Thor, ale kupodivu Nataša mu docela šlapala na paty. A Hulk - první zfilmování mě tehdy ukrutně zhnusilo, další jsem neměl nejmenší chuť vidět, ale jestli bude v tomto obsazení nový, třeba se nechám zlákat... P. S. Joss Whedon si mě asi nezvratně získal seriálem Firefly, kde se předvedl jako skvělý vypravěč a bojovník s klišé - a já jsem celý na trní z možnosti, že po obrovském úspěchu Avengers by mohl dostat volnou ruku a peníze na návrat do vesmíru Serenity... ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Původně se ve filmu měla objevit i Natalie Portman (Jane Foster), ale zabránilo jí v tom těhotenství. (Kubaaa97)
  • Steve (Chris Evans) nosí boty značky Converse. Odkazuje to na fakt, že tuto značku dobře zná, protože vyráběla boty pro americké vojáky během druhé světové války. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama