Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jedno z klasických osmdesátkových sci-fi béček, které i přes hvězdné obsazení nabízí standartně prkennou psychologii a dialogy. Největším nedostatkem je zoufalá absence atmosféry, největším kladem vcelku zajímavá hudba. Základní premisa učícího se stroje, tak trochu převzatá z filmu 2001: Vesmírná odysea, zůstává nevyužitá v záležitosti, jíž nejlépe vystihují slova vidět a zapomenout. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Strašne dementní záležitost s příšernou hudbou a zvuky, které mě budou pronásledovat i ve snech. Scénář je místy odpadní záležitost, herci jsou toporní a nudní. Keitel má celou dobu jeden výraz a Kirk to je křeč sama o sobě. Jediný na koho se dá dívat je Farrah, a že to je místy podívaná. Robot je tupej jak můj dnešní výraz po ránu, co sme došli v sedm z mlejna. Snaží si to hrát na vetřelčí film, ale krutě to nefunguje. Další z filmů typu Leviathan, se kterými se roztrhl po Vetřelcovi pytel. Ale Leviathan je aspoň o třídu lepší. Tohle je nudná šeď, beroucí se strašně vážně. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No trošku zklamání ale dostal jsem prakticky co jsem čekal, jen s trochu více nudy. Robot se mohl nasrat rychleji a ne až po polovině filmu, nicméně herci byly sympatičtí Douglas, Fawcett a mladý Keitel. Na ně si stěžovat nemůžu, ale na co si chci stěžovat je robot samotný, ty jeho pohyby byly strašný, a přišel mi takový moc "uměly", vždyt by mu dal Douglas pěstí a ten robot by se rozpadl. Ale jako scifi na jedno zkouknutí to ujde. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nostalgia s detstva. Ako malí som sa toho robota bál. Po rokoch som si film zopakoval a hoci mi teraz niektoré momenty prišli komické, nečudo že som s toho mal strach. Robot plížiaci sa ticho ako myš ktorý vydáva počas pohybu hrôzostrašné zvuky má aj dneska niečo do seba. Netradične spracovaná hlava, číslo 5 sa tu určite inšpiroval, a masívny trup je nečakane originálna kombinácia. Ide možno o jeden s prvých kopírákov Votrelca hoci tu hrajú špičkový herci ako Kirk Douglas a Harvey Keitel. Veľmi originálne interiéry zhadzujú scénky vo vesmíre, tie sa naozaj nepodarili, na šťastie sa to odohrávalo takmer výhradne v uzavretých priestoroch. Dávam nostalgických 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Popravdě, Saturn 3 je solidní scifárna, u které jsem ale okamžitě ze začátku věděl, co se bude dál dít, takže žádné zásadní překvapení pro mě film neměl, i když vlastně jedno zásadní by tam ještě bylo, až takřka šokující, ale to do sci-fi podobného typu patří, a určitě to za to stojí vidět. Celkově to není špatný film, řekl bych, že na tehdejší dobu to byl film, plný revolučních triků a efektů, zajímavého příběhu, ale hlavně ten zajímavý příběh je v dnešní době krapet omletý, a tak ztrácí na kvalitě, protože fakt, že nějaký robot zmagoří a začne ničit posádku je snad v každé druhé sci-fi z vesmíru, a to filmu hrozně ubližuje. I tak je to ale zajímavé zpestření a pro člověka, který tyto filmy má rád, určitě příjemné překvapení. Na svojí délku to skutečně není nijak hrozné, dobře se na to kouká a svižně to uteče, no a ten konec, ten konec, to je na tom filmu asi to nejlepší, protože narozdíl od celého filmu, ten konec tomu dodal patřičnou šťávu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)
  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)

Reklama

Reklama