Reklama

Reklama

VOD (1)

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (964)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než druhý díl - ono se tu kromě tlachání na téma kdo koho miluje víc (ugh) občas i něco stalo! Takřka neuvěřitelné. Mimochodem, celkem mě fascinuje, jak za cca 150 let totálně a brutálně zdegeneroval obraz upíra v literatuře a filmu. Je možné spadnout ještě níž, nebo je světélkující kašpar s komedií na hlavě vrchol? Otázky, samé otázky. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

obsahuje nějaké spoilerySlade se snažil hodně, ale s tak otřesně napsaného scénaře, který navíc čerpá z naprosto otřesné knižní série, se dá vytěžit opravdu málo. Narozdíl od Stmívání (první díl) tu navíc chybí ten nárazový moment překvapení a představování/vrhnutí do dané situace. Díky Sladeovi ale stále dostatečné na průměrné tři, tenhle díl docela přitvrzuje, co se brutálních scén týče + někdy je cítit i minimální vůně atmosféry (úvod) či dobře zvládnuté poskládané scény (výcvik s výborným hudebním podkladem). Samozřejmě se po tomto dílu stávám členem týmu Jasper :)), a je mi spoiler líto té rusovlásky, i když ji hrála jiná herečka (jestli lepší nebo ne nebudu soudit, stejně je už na popel) spoiler. Romatický trojúhelník je "překvapivě" stejně otřesný jako vždy, tentokrát tu dochází i k nějakým gay "soubojům", ale nic, co by stálo za řeč. Bella je s tou nadržeností na tom čím dál hůř, stejně jako s tou svojí podivnou touhou, kterou opravdu nikdy nepochopím (nechápe ji ani samotný pán upír, jak bych já, který nedokončil školu 10x, chápat mohl). Pak je tu ta Fanning a její parta - at jdou do pekla, jednou se objeví další sympatická upírka (Ferland) a hned ji sejmou (dokonce sem se dostal k tomu, abych si přečetl díky ní tu povídku Bree... škoda slov. Takže stále stejná tragédie, jen o dost menší než v Novém měsíci. Ušlo to ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po naprosto katastrofálním Novém měsíci jsem očekávala ještě horší Zatmění. Místo toho jsem však byla docela překvapena. Odvíjející se děj nebyl vůbec tak příšerný, dokonce ani dialogy a chování postav nebyly tak mizerné a směšné. Zatmění mi přišlo jako takový obyčejný, pohodový díl. Oproti tomu předchozímu bych řekla, že by se zde dalo i v jistých, samozřejmě velmi úzkých mezích, hovořit o nějaké speciální formě "Twilight" kvality:) Co mě však dostalo, byla stanová scéna ze Zkrocené hory:) Kdyby v ní neúčinkoval ten plochý ksicht Patizón a ta držka Lautner, považovala bych to za něco velmi vzrušujícího:) Ale i tak si myslím, že chemie mezi nimi byla v tu chvíli jiskrná:) "Cítím, co v tobě vzbuzuju fyzicky, znervózňuju tě", "Jsem teplejší, než ty." :D ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Davida Sladea, ktory ma na konte upirsky krvak s Joshom Hartnettom 30 DNI DLOUHA NOC (2007) som cakal trosku viac, aj ked som si bol samozrejme vedomy toho, ze toto je film pre teenagarov, teda hlavne pre dievcenske publikum a nemozu tu byt ziadne brutalne krvave sceny. Aby som mohol zhrnut doterajsie 3 casti, tak jednotka sa mi pacila zatial najviac, dvojka najmenej a tato tretia je nieco medzi tym, takze nastastie o trosicku lepsia, ako dvojka. Mozno sa dej filmu zda pre mnohych prilis jednoduchy a blby, ale mna to stale bavilo, len skoda ze akcie je tu stale prilis malo a dialogov prilis vela. _________ Kristen Stewart - (Bella Swan) +++ Robert Pattinson - (Edward Cullen) +++ Taylor Lautner - (Jacob Black) +++ Bryce Dallas Howard - (Victoria) +++ Dakota Fanning - (Jane) +++ Cameron Bright - (Alec) +++ Nikki Reed - (Rosalie Hale) +++ Anna Kendrick - (Jessica) +++ Michael Welch - (Mike) +++ Ashley Greene - (Alice Cullen) +++ Hudba: Howard Shore +++ (Videl v kine 15.07.2010) +++ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dvojky zase posun trochu jinam. Je zajímavé sledovat, kam tahle "braková" sága směřuje svými pomalými a ukecanými kroky. Tři dvouhodinové filmy dávají asi tolik obsahu, jako jeden klasický seriálový díl o čtyřiceti minutách. Neustále opakování a točení se v bludném kruhu posvátné trojice, kde ona miluje oba a oba milují ji, je s každým dílem více a více ubíjející. Tohle není romance, ale vymývání mozků. Směr, kterým autorka knih jde s upírskou mytologií je až zarážející, ale co, vidět upíra jak mu při umírání ztvrdne tělo jako "tvrdý" porcelán, je prostě sranda. Zatmění má však záchranné lano, v podobě Davida Sladea, který i přes minimum krve, zvládá režii nejlépe, jak může. Dokonce i akční scéna je koukatelná, i když přihlouplá (vlk kouše upíra 10x, ale upír jednou bouchne a vlk je hotovej:)). Konečně je jasně řečeno, že ta "moderní" holka prostě chce toho "kluka z předminulého století, co s ní nechce jen spát a chce si i dávat pusinky" a toho "chlapa, s krví v žilách, vášní v očích a tvrďáckým vzhledem" prostě nechá jiné. Snad si z Belly vezmou příklad všechny puberťačky. Svět bude hnedka více emo a méně sexy. PS. dojem pouze dalšího "dílu/mezistupně, s minimem důležitého obsahu" přetrvává. PPS: proč se na to dívám? Stále doufám, že aspoň jeden díl celé ságy, by mohl být dobrý. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Třetí díl během půlnoční premiéry vydělal 30 milionů, čímž překonal Nový měsíc (2009) s 26 miliony. (pavlikv)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama