Reklama

Reklama

Den nezávislosti

  • USA Independence Day (více)
Trailer 1
USA, 1996, 139 min (Special Edition: 153 min)

Obsahy(1)

Je druhého července, letní den jako každý jiný... dokud bez předchozího varování nepadnou na Zemi obrovské stíny. Otázka, zda jsme ve vesmíru sami, je zodpovězena - během pár minut se životy všech lidí na celém světě změní jednou provždy. Stejně šokující jako samotný příchod mimozemšťanů je i naprostá nepřipravenost světa na události, které mají následovat. Pouhý den po svém nenadálém příchodu se obrovské vesmírné lodě nad největšími městy planety chystají zaútočit. Kam dosáhne jejich ničivá síla, zbude jen pár trosek bez života. Není pochyb o tom, že bude lidská rasa během několika dnů vyhlazena... pokud jim v tom ti, kterým se dosud podařilo přežít, nedokáží jen se svou podřadnou výzbrojí, důvtipem a odvahou zabránit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 098)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tahle kultovní pecka má i v dnešní době rozhodně, co nabídnout. Tento epický megafilm nastartoval kariéru Willa Smithe jako jedoucí rychlík. Roland Emmerich tyto věci umí a tady s tim vším začal. Cgi efekty jsou pořád na dobré úrovni a vše působí v rámci možností jako realistické Sc-fi. Je mi jasné, že každý bude nadávat na přílišný patriotismus, ale nevím, proč by to mělo škodit samotnému filmu. Tohle je prostě bomba...100% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nečekaně trapné! Prezident zachraňuje svět? Americký prezident, samozřejmě! Nízké hodnocení jsem dal až s odstupem času, když jsem to viděl v mladším věku (poprvé), tak jsem to bral jako vynikající sci-fi, dnes si uvědomuju, jak ubohé to bylo. Vyšší hodnocení nezajistí ani Will Smith či Jeff Golblum. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Blbé - leč kupodivu vcelku zábavné... I v rámci žánru však za víc jak za tři hvězdičky nestojí - z toho jedna za zvláštní efekty... Dojemná zde je úloha pohádkové postavy amerického prdzidenta. Obávám se však, že ten současný už jedenáctého v dvoutisícímprvním dokázal, že by se při jakékoli invazi podělal strachy. No, ještě že je to jen taková hloupá hollywoodština... :-) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Emmerich chtěl být tak moc druhým Spielbergem a Lucasem, bohuže ale není. To nemění nic na tom, že Den nezávislosti je byť jednoduchá blbina, tak poctivá a plná života. Je to praotec disaster porna a Emmerich v tom nejlepším. První polovina filmu je opravdu brilantním budováním, který funguje po všech stránkách a člověka naprosto ponoří do této situace a světa. V druhé polovině jde už cítít více ta lacinost, přímočarost a jednoduchost Emmerichových scénářů a ploché oblouky pro postavy (čest vyjímkám), jde tu cítit i ta snaha o vytvoření tehdejších "novodobých" Star Wars a ikdyž se to nepřibližuje ke Spielbergovým ani Lucasovým majstrštukům, pořád je to užasná zálěžitost se sympatickým obsazením, neuvěřitelnýma hláškama a svým specifickým šarmem. Nemluvě o užasných efektech, které i dnes působí krásně. 7/10. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale já se pokaždé dobře bavím. Film má překrásné efekty, velmi pěkné mimozemšťany a dvojka Will Smith a Jeff Goldblum nemá chybu. Patriotismus a hrdinství mi nijak nevadí, beru to jako něco, co prostě amíci k těmhle filmům používají. A nakonec, kdo by nechtěl být za hrdinu a těm hnusným agresorům tahle nakopat zadek ! ()

Galerie (190)

Zajímavosti (108)

  • S výjimkou práškovacího dvouplošníku jsou všechna letadla modýlky nebo digitální triky. (NIRO)

Související novinky

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

Hvězdné války i Jurský svět na jednom pódiu

28.09.2018

Koncert filmové hudby SCI-FI se představí v Rudolfinu již 13. 10. 2018. S blížícím se datem koncertu odhaluje Filmová filharmonie novinky programu. Bude to nabitý večer! Program zahájí E. T.… (více)

Po Ready Player One jde do kin i Armada

Po Ready Player One jde do kin i Armada

04.04.2018

Leckdo se bál, že se z adaptace Ready Player One vyklube brutální propadák. Film už má však na kontě 186 milionů dolarů a měl by s klidem nastřádat půl miliardy, takže Steven Spielberg opět skončí v… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Koncert filmové hudby PFO

Koncert filmové hudby PFO

26.04.2016

Pražský filmový orchestr s dirigentem, zakladatelem a multiinstrumentalistou, Jiřím Koryntou přináší další koncert věnovaný výpravné hudbě nejznámějších hollywoodských filmů už 21. května od 19.00 ve… (více)

Reklama

Reklama