Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děkuju za návrat Jany Andresíkové na filmová plátna. Zasloužila si to a musím říct, že mi chyběla i na televizních obrazovkách. Troška pohádky umí. Jak je u něho častým zvykem (jevem), tak i zde obsadil málo známé a neokoukané herce. Konkrétně to byli ti, co hráli Štěpána a Štěpánku. Je tedy dobře, že jim tak renomovaný režisér dává šanci, aby se ukázali. Myslím si, že Sabina Laurinová si měla prohodit roli s Bárou Munzarovou. Sabina působila až moc afektovaně. Padne tu zmíňka o jiné známé pohádce. David Suchařípa pronese větu o Dorotě Máchalově z pohádky S čerty nejsou žerty. Ta věta byla docela trefná, i když za uši trhající. Nechápu to nízké hodnocení, ale to je samozřejmě věc názoru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další z nových českých pohádek, která stojí za starou belu. Po deseti minutách se pro mě film změnil v čekání na Františka Němce, který se objevil asi za hodinu a byl ze všech viděných rozhodně nejlepší. Na zbytek bych rád zapomněl. Zdeněk Troška zkrátka dál točí filmy, které připadají zajímavé hlavně jemu, točí je podle scénářů, v nichž jsou vtipy, které připadají vtipné hlavně jemu, a které se celkově líbí asi také jen jemu. Do Čertovy nevěsty se navíc nehezky promítá Troškovo kameňákovské období a dialogy jsou leckdy prasácky dvojsmyslné a rádoby vtipné (debata o ptácích), postavy mluví zbytečně obhrouble (král říká královně "Jdeme blbě." a podobně), "komicky" vráží do stromů, poskakují a v případě čertů samozřejmě nechybí idiocie a vada řeči... No a "ordinační" herci jsou mizerní zrovna tak. Kromě hudby a zmíněného Františka Němce není věru o co stát. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

S tím bláznem si nic nezačínej, má jen spousty krásných gest a bude tě chtít do svých snů vlákat a do svých sítí vplést. Tato slova z jednoho známého a krásného hudebního duetu jakoby se perfektně hodila na adresu královny z této pohádky, která si začne s peklem, díky čemuž se vplete do jeho sítí a je jen na chrabrém mladíkovi, aby napravil, co královna tehdy pokazila. Zdeněk Troška umí točit líbivé a atraktivní pohádky pro celou rodinu a musím říct, že všechny pohádky se mi od něj líbily. Tedy až do té doby, dokud jsem neměl tu čest s Čertovou nevěstou. Na téhle pohádce mě dokázaly zaujmout pouze věci, které jsou pro celkové hodnocení druhořadé, jako jsou vynikající efekty, výtvarná stránka filmu a také hudba. Nicméně to hlavní, totiž děj a jednotlivé postavy, mě zajmout nedokázalo. Děj byl nudný, vlastně se zde nic moc nedělo, postavy byly nemastné a neslané a neměl jsem důvod jim fandit a přát jim štěstí a lásku až do smrti, protože mi jejich osudy byly naprosto lhostejné. Z herců stáli za zmínku pouze charismatický František Němec a opravdu strašidelná čarodějnice čekající v lesích až rozkvete kouzelná květina. Celkově tedy pohádka z mého pohledu byla mdlá a nezáživná a jako takové jí tedy uděluji podprůměrné dvě hvězdy, přičemž nebýt oněch mnou výše zmíněných plusů, tak bych hodnotil ještě hůř. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická Troškova pohádka, ovšem s ještě horším příběhem a otřesnou ústřední dvojicí. Navíc zde není nic, o co by se mohl Troška trochu opřít. Princezna ze mlejna měla známý písničky, Z pekla štěstí mělo draka a Gotta a Hádanka měla aspoň Dolanskýho. Jenže tady není, až na charismatického Němce (který je ale jen 2 scénách) naprosto nic. Škoda, už ani ta pohádka nejde Troškovi nijak objáhit. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ufňukaná Eufr..ehm, královna Alžběta III., imbecilně afektovaný čert s pár světlými momenty (chudák krysa!) a zamilovaný pár, kterému osud nepřeje - zní to trochu jako z Pekla štěstí 3, ale naštěstí jde o něco lepší počin než v případě Troškova filmu z roku 2001. Čertova nevěsta má pěkné exteriéry a interiéry, speciální efekty nejsou až zase tak špatné a jsou použité účelně a v závěru mě tak trochu mrzelo, že František Němec nedostal větší prostor, jelikož role démonického Lucipera mu sedla jako ulitá. Příběhově bych vytknul dlouhou expozici, příliš urychlené plnění tří úkolů a celkem useknutý závěr. Vedle toho mi taky místy vadilo to přehnané "pánbíčkování". Klasikou žánru se tato pohádka nikdy nestane, nicméně se u nás už natočily i o dost horší kousky. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Zdeněk Troška spolupracoval se herečkou Sabinou Laurinovou už během natáčení pohádky Z pekla štěstí (1999) a jejího pokračování. (LEGACY)
  • Stráž na zámku ztvárnila skupina historického šermu Páni z Kolína. (Pullmannka)
  • Poměrně nákladný film obsahuje na 195 trikových záběrů, což odpovídá přibližně 20 minutám filmu. Záběry byly vytvořeny pod vedením zkušeného Borise Masníka v pražském studiu UPP. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama