Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ji nechci vidět podruhé. Nelíbí se mi její nápad, herecké projevy, stupidně napsané dialogy ani vlezlé fanfáry při příjezdu krále (na ty bohužel jen tak nezapomenu). Stejně jako mně je z těchto věcí ale nevolno, davoví diváci, kteří se pohádky brzo dočkají na Nově, budou spokojeni. Uslyší trošku vtípků o ptácích? Uslyší. Uvidí unylou lásku mezi dvěma absolutně zapomenutelnými mladými herci? Taky uvidí. Zasmějí se imbecilnímu čertovi a retardované pohádce? Zasmějí. Mise splněna. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další ukázka toho, jak česká pohádka upadá a samotný "pan režisér" Troška je toho důkazem. Pohádka nejen, že nepobaví, ale unudí k smrti. Měla jsem co dělat, abych u ní neusla. Především téměř většinu času se tam nic neděje a zapeklitá situace je vyřešena během pár minut. Volba proměny princezny v temný přízrak není špatná, ale jestli je pohádka určena menším dětem, tak ty z toho budou mít akorát noční můry. Jediné, co se mi líbilo byly kostýmy a výprava, ale to stačí pouze jen na jednu *. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Co se týče pohádek,nějak to Troškovi nejde.Výprava je sice dost dobrá,skoro bych řekl ,že až moc.Přesycený barvama,kostýmy skvělý ale nějaký prachy chyběj jinde..Z postav vyšla nejlíp ta dřevěná panenka,a Fr.Němec,jinak dost uhozený,ale vlastně to už je takovej Troškův kolorit.Ovšem vrcholem je pak konec,kdy vyřešení a splnění tří ůkolů je na náhodu,je to takový pitomoučký.Zklamání,ale s přihlédnutím na ostatní Troškovy pohádky se neni čemu divit.40%. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Moje potřeba vidět i každou další pohádku Zdenka Trošky vyplývá z naivní víry, že pohádka není mrtvý žánr. Navíc Nejkrásnější hádanka oproti očekávání nebyla až tak trýznivým zlem. Bohužel Čertova nevěsta zlem je. Ze slušné hororové předlohy Boženy Němcové se povedlo vyrobit roztomilou a veselou pohádku, ve které vlastně ani o nic nejde, jejíž expozice je natažena na dvě třetiny filmu a řešení problémů přichází jakoby tak mimochodem a zcela mimo zákony logiky. Už v páté minutě máme možnost slyšet lidové moudro na téma plození dětí, které má asi rozesmát dospělé, kteří spolu se svými dětmi zabloudili do kina, a jejíž znění se objeví v každé recenzi. "Vrána nebo čáp - vždycky je v tom nějaký pták, o tom já musím něco vědět!" Ne, opravdu jsem se nesmála... Ani pak v další hodině a půl. Prototyp inteligentních čertů zjevně skončil, když Bočanův film S čerty nejsou žerty nahradila infantilita Princezny ze mlejna. Proto jsem musela projít očistcem - sledování jednoho dementního čerta, který divně šišlá, švitoří a zakopává, se tomu dle mě rovnat musí... Pozitiv je minimum, ale zmínit je férově musím - některé hudební motivy mě zaujaly natolik, že jsem přestala sledovat obraz a věnovala se jen jim, některé záběry, jakkoli laděné do hardcore kýče byly hezké a zajímavé. A to je tak zhruba vše. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě narozdíl od štědrovečerní pohádky Micimutr mile překvapila. Zdeněk Troška u mě tentokrát zabodoval s tím, že se mu alespoň trochu podařilo ve mně vyvolat pocit, že sleduji klasickou pohádku. František Němec bezkonkurenční, škoda, že nedostal větší prostor, stejně jako samotné peklo a čerti v něm. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení snímku probíhalo po dobu 39 dnů, a to na zámku Ploskovice, zámku Buchlovice, na zřícenine hradu Choustník či nedaleko Týnu nad Vltavou. První klapka podla 25. července v lokalitě Židova strouha u Bechyně, poslední pak 17. září téhož roku v barrandovském ateliéru č. 4. (M.B)
  • Pro roli Lucipera se od počátku počítalo s Františkem Němcem, role mu byla psána přímo na tělo. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama