Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Další z nových českých pohádek, která stojí za starou belu. Po deseti minutách se pro mě film změnil v čekání na Františka Němce, který se objevil asi za hodinu a byl ze všech viděných rozhodně nejlepší. Na zbytek bych rád zapomněl. Zdeněk Troška zkrátka dál točí filmy, které připadají zajímavé hlavně jemu, točí je podle scénářů, v nichž jsou vtipy, které připadají vtipné hlavně jemu, a které se celkově líbí asi také jen jemu. Do Čertovy nevěsty se navíc nehezky promítá Troškovo kameňákovské období a dialogy jsou leckdy prasácky dvojsmyslné a rádoby vtipné (debata o ptácích), postavy mluví zbytečně obhrouble (král říká královně "Jdeme blbě." a podobně), "komicky" vráží do stromů, poskakují a v případě čertů samozřejmě nechybí idiocie a vada řeči... No a "ordinační" herci jsou mizerní zrovna tak. Kromě hudby a zmíněného Františka Němce není věru o co stát. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ufňukaná Eufr..ehm, královna Alžběta III., imbecilně afektovaný čert s pár světlými momenty (chudák krysa!) a zamilovaný pár, kterému osud nepřeje - zní to trochu jako z Pekla štěstí 3, ale naštěstí jde o něco lepší počin než v případě Troškova filmu z roku 2001. Čertova nevěsta má pěkné exteriéry a interiéry, speciální efekty nejsou až zase tak špatné a jsou použité účelně a v závěru mě tak trochu mrzelo, že František Němec nedostal větší prostor, jelikož role démonického Lucipera mu sedla jako ulitá. Příběhově bych vytknul dlouhou expozici, příliš urychlené plnění tří úkolů a celkem useknutý závěr. Vedle toho mi taky místy vadilo to přehnané "pánbíčkování". Klasikou žánru se tato pohádka nikdy nestane, nicméně se u nás už natočily i o dost horší kousky. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě narozdíl od štědrovečerní pohádky Micimutr mile překvapila. Zdeněk Troška u mě tentokrát zabodoval s tím, že se mu alespoň trochu podařilo ve mně vyvolat pocit, že sleduji klasickou pohádku. František Němec bezkonkurenční, škoda, že nedostal větší prostor, stejně jako samotné peklo a čerti v něm. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Nejkrásnější hádance" mě bohužel Troška zklamal. Pohádka se dala aspoň o dvacet minut zkrátit, představitel Štěpána s neustále vyceněnými zuby mi vyloženě vadil, prapodivná mluva vznešeného rodu (ptáci, "deme blbě") sice rozesměje, ale do pohádky rozhodně nepatří, scénář byl naprostým výsměchem (tak neuvěřitelně trapné plnění úkolů jsem dlouho neviděla). Proč má Troška poslední dobou tendenci předabovávat herce (ten Hemala!), nechápu. Pochválit ovšem musím nádherné kostýmy a výpravu, hudba je také povedená. Vidět podruhé už ale nemusím, děkuji. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně a ona povodeň byla třímetrová přívalová vlna, která dle slov režiséra Trošky odplavila čertův příbytek snad až do Orlické přehrady. (Robbi)
  • Natáčení snímku probíhalo po dobu 39 dnů, a to na zámku Ploskovice, zámku Buchlovice, na zřícenine hradu Choustník či nedaleko Týnu nad Vltavou. První klapka podla 25. července v lokalitě Židova strouha u Bechyně, poslední pak 17. září téhož roku v barrandovském ateliéru č. 4. (M.B)
  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama