Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Buď je to rafinované podobenství o tom, jak někteří naivní spoluobčané podepisují "výhodné smlouvy" s pouličními prodejci a co je za to čeká, nebo dramaturgicky zcela nezvládnutá (hodinová expozice), rokokově přebujelá slátanina s debilně ušišlaným čertiskem. Nepamatuji se, že bych se v kině (školní představení) tak často díval na hodinky. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Žvatlající čert (safra proč zase???), trapný pokus o oživení světice, dementní scénář ("Ale ty patříš mě, Štěpánko, protože já tě mám rád"), Šanda s Josefíkovou herecky totálně mimo + stokrát ohraný příběh, je třeba něco dodávat? A nedá ši žíct a nedá, Trošška jeden. Jo a víc napsat nemůžu, protože jsem s hrůzou zjistil, že vše, co jsem vám říci chtěl, už napsala Mertax. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Nejkrásnější hádance" mě bohužel Troška zklamal. Pohádka se dala aspoň o dvacet minut zkrátit, představitel Štěpána s neustále vyceněnými zuby mi vyloženě vadil, prapodivná mluva vznešeného rodu (ptáci, "deme blbě") sice rozesměje, ale do pohádky rozhodně nepatří, scénář byl naprostým výsměchem (tak neuvěřitelně trapné plnění úkolů jsem dlouho neviděla). Proč má Troška poslední dobou tendenci předabovávat herce (ten Hemala!), nechápu. Pochválit ovšem musím nádherné kostýmy a výpravu, hudba je také povedená. Vidět podruhé už ale nemusím, děkuji. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Říkáte si "Tohle už jsem někde viděl/a?"i když jste si jistí,že sledujete Čertovu nevěstu poprvé?Je to dost možné,protože příběh je tak ohraný,předvídatelný a plný klišé,že už to víc prostě nejde.Úplně totožná pohádka s "Peklo s princeznou",opravdu nechápu,proč je nutná její kopie..Šanda v roli Štěpána mě s*al víc než Mádl,Laurinová opět přehrávala,a jediným světlým bodem je asi Munzarová nebo mladá princezna(která by si teda zasloužila hezčího ženicha).Kdyby autoři zapracovali víc na momentech "překvapení"a na autentičnosti té doby,odpustili si mluvící sošky a tak dál a tak dál,zas tak hrozné by to nebylo.Ale to je opravdu jen kdyby.Takhle si to zaslouží jen jednu hvězdičku-a ještě z milosti..PS:A jak jako,že by to "PRUBLA"?ehm,vážně průser ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pryč jsou ty časy, kdy české pohádky byly pojem, kdy překypovaly laskavým humorem a s poctivou filmařinou vyštípávaly z žebříčků ostatní filmy své doby. Nyní na trůn dosedá Subina Laurinová, debilní čertík (již okoukaný z Princezny ze mlejna) opět klimbá falešným ocasem a celý tým režiséra Trošky se bláhově domnívá, že tvoří digitální kult moderní doby. Na druhou stranu natočili film s úchvatnou výpravou a kostýmy. Možná ale proto nezbyly peňauze na pořádného herce, který by to utáhl za všechny přítomný a přihodil tak na stranu filmu nějaký ten pozitivní ohlas navíc. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Aby víla Leknína mohla tancovať a nemala v pozadí viditeľné autá, musela polícia zastaviť dopravu. (Raccoon.city)
  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)
  • Stráž na zámku ztvárnila skupina historického šermu Páni z Kolína. (Pullmannka)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama