Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (885)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s hviezdami 90. rokov, obzvlášť s McConaugheym, ktorý sa vracia s najvýraznejšou rolou toho obdobia (obhajca v A Time to Kill). Škoda, že si scenár tohto opusu servírovanie niektorých zvratov a ich spojitostí v ináč pútavej zápletke zjednodušuje a poľahčuje, a prednejšie je preň byť čo najviac cool. To filmu trochu uberá na výslednom vyznení, oslabuje ho čoby thriller, úplne pochováva čoby drámu, a robí ho iba onou "cool zábavou". ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Romano / The Lincoln Lawyer by Michael Connelly | Hudba: Cliff Martinez | Produkcia: Sidney Kimmel, Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Richard Wright, Scott Steindorff | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Lionsgate, Lakeshore Entertainment, SKE Entertainment | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 85,507,593 $ || Po dlhej dobe konečne zmyslupný, nápaditý film s právnickou tematikou, bez tendencie liezť cez kopírku. Scenár je eňo ňuňo, pretože človek fakt netuší, kto je na jakej strane až do rozuzlenia zápletky. McConaughey si už zaslúžil poriadny film s kvalitným obsahom, tento je zatial jednoznačne jeho najlepší kus, a nebudem sa brániť podobným. Každopádne tento film dá druhý pokus aj rejžovy Furmanovy na najvyššej fronte, v pripravovanom Runner Runner. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od mládí jsem žil v domnění, že soudní případy jsou scény, které mě nikdy nezačnou bavit. Byly momenty, které příjemně překvapili, ale nikdy jsem nečekal, že mě sejme film, který je na soudních případech postavený. A to především proto, že je o právníkovi. Právníka tady k tomu všemu ještě hraje Matthew McConaughey, kterej se pro takové povolání nejspíš narodil, protože kdekoliv se jako právník objevil, pokaždé zaúřadoval tak, že jsem neskonale pokývl hlavou na dobře vykonanou prací. Matt prostě umí. No a jakmile se sejde takový film o tom všem, co by Vás na první pohled těžce přesvědčilo, že se bude jednat o pěti hvězdičkový zážitek, stojí se na takový film rozhodně podívat, protože nic víc nepřekvapí více, než film, od kterého to nečekáte a on si těch pět hvězdiček zaslouží. A nejenom za to všechno, co jsem psal, ale i za tu krásnou a přirozenou filmovou atmosféru a hlavně za závěr, který vytvořil krásné filmové zakončení, jako jsem hodně dlouho neviděl. Obhájce má parádní filmovou duši a přiznám se, že jsem skoro zapomněl, jak taková filmová duše vypadá. A tady je. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přechcávací soudní drama, v němž nikdo nehraje poctivě, bylo natočeno podle románu ve Státech populárního (ale také u nás vydávaného) Michaela Connellyho. Pokřivenost charakterů většiny postav, protagonistu nevyjímaje, neslouží filmu za objekt kritiky. Naopak, Lincoln Lawyer nás nenásilně přesvědčuje, že to dnes jinak nejde. Důležité je na každého něco mít a když už nevíte víc než druzí, alespoň se tak tvařte. Cynická skořápka nakonec pochopitelně odhalí nezkažený vnitřek, „hodný“ příběh s lekcí slušného chování na závěr, ale líbí se mi, že jsou tradiční hodnoty zpochybňovány právě na území filmu o právu a spravedlnosti. Líbilo se mi rovněž, což už je více překvapující, jak Matthew McConaughey pojal svého dalšího arogantního frajírka. Svému frajerství tentokrát, oproti tuctu předchozích rolí, dokázal dát smysl. Cítíte, že se za jeho chováním skrývá něco víc. Kdyby nemachroval, je buď nula, nebo je pod drnem. Dramaturgicky dotažený, třebaže trochu dlouhý film z boků podpírají výborní herci ve vedlejších rolích (Bryan Cranston, William H. Macy). Problémem diváckých očekávání spíše než problémem režie je thrillerová nefunkčnost v Lincolnovi jezdícího právníka. Chtělo by to více neodkrytých karet, více napětí, více důvodů obávat se o něčí zdraví. Ale coby s dramatem jsem s filmem problém neměl. 75% Zajímavé komentáře: teutates, agathon ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bill Clinton a já si myslíme, že Michael Connelly je nejlepším spisovatelem thrilerů a detektivek na světe. Ale koho by dneska zajímal názor nějakého zkrachovalého prezidenta, posedlého felací, že ano. To takový já stážistku nikdy nešukal a tak vám něco povím: Je to bomba! Když je napínavý a inventivní základ, nezprasí mi to ani Maťjů Mcqueer v hlavní roli. Ostatní herci byli typově přesní a dokonce i hráli, a tak jsem si to užil od začátku až do konce, ačkoliv jsem věděl, jak to dopadne, ještě dřív než to natočili (asi šestý smysl). A pokud to tu klesne pod 75 procent, osobně si z hodnocení vyzobu celou skvadru těch přechytřelých gayů se "smyslem pro umění", budu jimi veřejně pohrdat a zaplním jim poštu nevybíravými, žalostnými vulgarismy, které si za rámeček určitě nedají!! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Záverečnú skladbu "California Soul" od Marleny Shaw zremixoval samotný režisér filmu Brad Furman, ktorému práca v hudobnej produkcii nie je cudzia. (Real Tom Hardy)
  • Píseň v TV spotu na tento film, která navazuje na úvodní kytarovou melodii, je skladba „The Catalyst“ od americké kapely Linkin Park z alba „A Thousand Suns“ (2010). Skupina Linkin Park nese název po amerických parcích s názvy Lincoln Park. (navabaca)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama