Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (458)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film bez šťávy či něčeho, co by ho činilo jedinečným. Depp je boží, celkem napínavé se slušnou atmosférou to je, ale prostě tomu chybí něco, díky čemu by film v žánru vyčníval. A taky ten příběh mě docela nudil, skoro nic se tam nedělo. Akce na minimum a většinou trvala sekundu, ale mohli ten příběh podat trochu záživněji bez prázdných pasáží a hned by to dopadlo lépe. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Největší mafiánský průser za hodně dlouhou dobu. Film absolutně bez drajvu a napětí, bez tolik potřebných dobových vypalovaček pro navození té pravé atmosféry. Nebýt Deppa s tunou make-upu a pár hvězd ve vedlejších rolích, budu si myslet, že se Cooper posunul do ryze béčkových vod. Pryč je syrovost a industriální cover Out of Furnace. Tady mají tvůrci pocit, že pár dobových kostýmů a několik slušných mordů udělá díru do světa, ale nikoliv. Snímek skoro bez hudby a když, tak Junkie XL prostě neví kudy kam a jeho počin pasuje spíše do mysteriózních hororů, než do napumpované gangsterky. Postavy absolutně bez energie, s monstrózní dávkou diváckého odosobnění. Tenhle materiál měl potenciál jak prase, ale musel by ho zpracovat sofistikovanější tvůrce. Trochu to tou kostýmovkou vzdáleně připomíná American Hustle, kde je taky hodně potenciálu a kde nic tu nic, avšak Black Mass chce strašně moc být American Gangster, ale ani z daleka jím není. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp, ako James Joseph "Whitey" Bulger, Jr. , prečo nie ? , ak mu to dopomôže vytvoriť vyhrotený herecký výkon, tak určite, áno, lebo Depp, potreboval poriadny film, vlastne, najlepšia časť z celého filmu, je jeho výkon, ktorý miestami dvíha adrenalín do krvi. Stále sa jedná o kvalitného herca, ktorý, ak by si vyberal - starostlivejšie svoje úlohy, tak by to s ním nevyzeralo tak - bledo ! Schopiť by sa mal, pokiaľ je ešte čas, a nespoliehať sa na osvedčené - filmové série. Johnny si zahral - gangstera a zároveň - informátora pre FBI. Joel Edgerton, zručne sekunduje - Johnnymu, ako agent - Federal Bureau of Investigation, ktorý to má všetko - očividne na háku, toleruje mu to, t. j - mafiánovi necháva voľnú ruku, kryje ho, a tak si robí, čo mu je akurát po vôli. Zbaviť sa nepohodlných, konkurentov. A Benedict Cumberbatch, je ako senátor s deviatimi deckami na konte, že je i bratom - Whitea Bulgera, to mi nejako do seba - nepasovalo. Film disponuje kvalitným obsadením, nielen spomínanej trojice, ale i napríklad - Kevin Bacon, je stále medzi nami, kiež by mal viacero takýchto úloh, Peter Sarsgaard, mimochodom, manželka mu je - Maggie Gyllenhaal, taktiež stojí za povšimnutie, i keď sa správa - nelogicky. Režisér - Scott Cooper, už kope za prvú ligu, máva kvalitné herecké obsadenie, ale nemôžem si pomôcť, niečo mi na ňom - prekáža, považujem ho, za nie schopného a zapamätania - zaujímavého tvorcu, s ktorým by som rád - počítal do budúcnosti. Je to režisér, ktorý ma nedokáže zaujať svojou - réžiou, ktorej niečo chýba ! Nevyužitý potenciál má on sám, ale najmä celý film, ktorý maximálne ťaží z dvoch výkonov - DEPP a EDGERTON, kde druhý pán, je na tom v súčastnosti po hereckej stránke, oveľa lepšie, k tomu - koketuje i za kamerou, kde jeho DEBUT - THE GIFT, má skvelý nábeh. Ale zase - prvý pánko, má dostatok skúseností, a tak si - mafiánsku odyseu - kradne pre seba, alebo práve - jeho praktiky, reč, postavu, si zapamätám najviac ! Škoda, to by museli - režírovať - MAJSTRI : SCORSESE, COPPOLA, či DE PALMA, a to aspoň o 20. rokov - späť, aby sa z toho tu, stala veľkolepá udalosť, najmä neskúsenosť režiséra, podkopáva celkové vyznenie snímku !!!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná gangsterka s vynikajúcim Deppom, ktorý ak dostane nomináciu na Oscara, tak naozaj zaslúžene. Skutočný príbeh mafiána je natočený s príznačnou a očakávanou surovosťou i nádychom napätia, predovšetkým pri Deppových výstupoch s kumpánmi, kde im jasne dáva najavo svoju autoritu. Strach z neho priam vtedy srší. A hlavne, konečne je tu Depp, starý dobrý herec, kde už nemusíme dokola pozerať na Sparrowské vystúpenie. Jeho výkon, gestikulácia i mimika po dlhom čase nepripomína tohto slávneho piráta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $62,575,678Tržby Celosvetovo $99,775,678Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,740,393Tržby za predaj DVD v USA $6,222,431║ Scottovi Cooperovi sa darí keď sa mu podarilo mať vo filme také silné herecké osadenstvo, krimi námet mi padol dobre, tu sa mohol viac rozkokošiť a dej ponúka v chytľavej štýlovej macherskej forme, Johnny Depp konečne v úlohe čo mu sadla a opäť ukázal že na to má aby niečo poriadne zo seba vyždímal /videl v kine: 70%/ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Slovo "fuck" zazní ve fimu 254krát. (anuki)
  • Billy Bulger (Benedict Cumberbatch) říká v úvodu filmu, že zemřela paní z Baker Street. Baker Street je proslavenou domovskou ulicí Sherlocka Holmese, kterého Cumbertbatch hraje v britském seriálu Sherlock (od r. 2010). (FTP)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama