Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

divak84

všechny recenze uživatele

pilot je super, stejně jako u LOST. perfektní hudba, návnada v podobě zahad přiláká všechny diváky.. Jen je škoda že do hl. role zase museli obsadit totální krásku, která se spíš hodí do porna. Ona se na tu roli nehodí. ano je napsaná správně a tvrďacky, ale když dojde na běžecké a obecně veškeré akční sceny, nevím zda je ženská "tohoto typu" tím pravým.. ale fandím ji, navzdory sex ftkam na googlu :D . jen doufám že se Alcatraz nezatočí do stupidní vaty jako LOST v posledních řadách. Vše je nastartováno správně, jen doufám, že twisty si tvurci nenechali až do poslendích dvou dílů (viz FRINGE), ale naopak nás budou každým koncem jednotlivých dílů pěkně navnaďovat na ten další... Hugo Reyes je fajn, ale jeho obsazením si tvurci na sebe upekli srovnávací bič s LOSTem. Sam Neil rullezz. Flashforward jsem taky po prvních dvou dílech hodnitil na 200%, abych byl pak zklamanej na maximum.. Počkam tedy s hodnocením aspon do půlky první řady. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

No ja mam pocit ze tie herecke vykony su slabe velmi slabe, prebehli 2 casti a stale opakuju to ako mali väzni opustit Alcatraz ale to sa nestalo. Jorge Garcia je ako mamut a hrat nehra vobec len tam tape. Vsetko maju hned za sekundu vyriesene. A dialogy napr ked pride do toho lunaparku 3 mrtvy a pyta sa co tu mame dnes? Nehovorim ze nebudem serial pozerat, prave naopak budem, a hodnotenie mozem casom upravit. Ale moj dojem je ze to vyssie uz asi nepojde. Serial ma prestal bavit. ()

Reklama

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Pro začátek upozorňuji že hodnotím po čtyřech dílech a dál se dívat nehodlám. Ne že by to byl až takový nesmysl ale seriál absolutně postrádá pointu. Vůbec nic se tam neřeší, po USA běhají uprchlíci z Alcatrazu sem tam někoho zastřelí, všem je to fuk. Chytnou zavřou pod dub, všem je to fuk. Tvůrci dělají z diváka idiota a vůbec nic mu neřeknou ani nenaznačí takže ve výsledku se z Alcatrazu stává další napodobenina Kriminálky Las Vegas proti kterému působí všech šest sezón LOST jako krátkometrážní film. Alcatraz absolutně postrádá jakékoliv cliffhangery a po každém díle jsem se přemáhal abych koukal na další. Po čtvrtém díle už nevím proč s ním ztrácet čas. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Nápaditá premisa zabitá nenápaditým rozvíjením konceptu "nalezenec týdne". Po několika epizodách mne to začalo nudit. neříkám, že se k téhle partičce v čele se Samem Neillem někdy nevrátím z dlouhé chvíle, ale s dovolením si raději počkám, až bude seriál uzavřen a budu vědět, že k něčemu dospěl. zattím je to hlavně dýchavičná exploatace Ztracených a Fringe, což je málo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ ŘADA: Abrams vzal oblíbené ingredience ze Ztracených a namíchal je v trochu tradičnějším seriálovém podání, kdy se v každém díle seznámíme s novým vraždícím psychopatem. Někteří jsou zapamatovatelnější než jiní, ale klíčový je celkem dobře obsazený tým. Vynikající Sam Neill samozřejmě hraje o třídu výš, taky má co. Mile mě ale překvapila Sarah Jones a ostrovský přeběhlík Jorge Garcia je vlastně pořád stejný. Příběhově se hustí hodně až v závěru, ale stojí to za to. Lahůdková honička v San Francisku s odkazy na Bullitta. Finální klíčové tajemství a závěrečné pííííííp mě zase jednou donutili nadávat na to, že už je ksakru! zase konec. Co je za rok? ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)
  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Auto, ktorým jazdí hlavná hrdinka je Mustang GT 390 ročník 1968. (tarponko)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama