Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Na uvod som mal urcite obavy, ze skvela vojnova scena mala byt len efektnym otvorenim filmu, ktory od nej ostane izolovany. Nastastie tomu tak nebolo, kvoli nej som vsak bol nuteny otvorit svoju hlavu poznatkom z japonsko-cinskej vojny, ktore boli dovtedy pre mna nezname. Flowers of War je predovsetkym filmom velmi peknym. Nech je pateticky aky chce, nie je to vsak ten otravny vyumelkovany hollywoodsky hnus, ale skor nieco vdaka comu sa film stava ludskejsim. Za vela samozrejme moze na jednej strane (pre mna nezname) cinske obsadenie a na strane druhej Pan Herec Christian Bale, ktoreho postava je opat taziskova, no ani v kritickych okamihoch nestraca nic zo svojej prirodzenej uveritelnosti. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Zhangova velkolepá imaginace a smysl pro pompéznost zde možná kvůli respektu k dané látce není zas až tak markantní, každopádně se jedná o precizní průsečík mezi jeho wuxia filmy a civilními portréty z nedávno minulé či současné Číny. Flowers of War jsou klasickým srdceryvným příběhem o lásce, sebeobětování a na pozadí nankingského masakru silně hrají na city a na kontrast v rámci společenských nebo politických pozic. Ve většině případů to nevadí, někdy už to kulhá ke klasickému kýči (klasické povídání o minulosti postav), ale dá se to přežít už kvůli jinému mentálnímu myšlení a faktu, že film sleduje divák svázán euroamerickými konvencemi. Obě velké akční scény zaslouží absolutorium, mizanscéna a kamera u Zhanga jako obvykle na jedničku s hvězdičkou. Do popředí se (ke konci) dostávají i často přehlížené masky, které plní důležitou narativní funkci. A Bale? Neexistuje lepší ožralej a nadrženej kněz široko daleko... [Přesná stopáž: 146 min] ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto historické válečné drama plné emocí mě naprosto pohltilo. Příběh se odehrává v čínském městě Nanking za dob, kdy Čínu okupovalo Japonsko. Je to o hrobníkovi (Ch. Bale), který má pochovat kněze místního kostela. Zezačátku mu jde jenom o peníze, ale ve vzniklé situaci je nucen v kostele zůstat a přestrojit se za kněze. V kostele jsou ukryté mladé studentky a později se tam ukryjí i ženy z místního nevěstince. Zezačátku se obě skupiny žen nesnesou ale to se v průběhu filmu mění. Christian Bale je pro hlavní postavu jako stvořený a jeho proměna ve filmu je opravdu skvělá. Pro mě je to jeden z jeho nejlepších filmů. Skvělý příběh zvýrazňuje i nádherná hudba. Za mě 95% :) ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Trochu váhám mezi sedmdesáti a osmdesáti, ale nakonec se přikloním k vyšší variantě, a to kvůli vysoké míře uvěřitelnosti a hlavně syrovosti. Na tu jsme sice ve válečných filmech zvyklí, ale stejně si troufám tvrdit, že některé zdejší scény jsou unikátní a na diváka dolehnou plnou vahou. 80 % Oblíbená část- sniperův "efektní" pád ze střechy ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Pekny pribeh ktory vo mne zanechal stopu blenu v ustach ked si clovek predstavi to utrpenie ktore sprevadza kazdy vojnovy konflikt. Je smutne ze sme nepoucitelny a aj v dnesnej dobe tu mame nabeh na konflikt viac nez lokalneho vyznamu . Podobne ako aj film Útěk z Huang Shi sa vyznacoval zachranov deti v okupovanej Cine.Osobne je mi velmi smutno z toho co som videl avsak minulost clovek nezmeni a ukrutnosti sa diali , deju a diat budu !!! Z kazdeho takehoto filmu by si malo ludstvo zobrat to memento a sa opytat samo seba ci toto vsetko nie je cesta do pekla!!! Ja sam chcem iba pokoj a mier pre svoje deti aby ...... Velmi silny a smutny pribeh !!! Otazka je ci som ho chcel spoznat ! V kazdom pripade technicky , dejovo a herecky je na vysokej urovni ! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Po filme Ríša slnka (1987) je Jinling Shisan Chai druhým filmom Christiana Balea z obdobia Druhej čínsko-japonskej vojny. (YoZo8)
  • 99 % celkového finančního zisku snímek vydělal v Číně. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama