Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

baribal odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotil bych nejradši samými vulgarismy. Tuhle roli vzal Bale snad jenom kvuli penězům, protože nechápu jak by člověkm mohl chtít hrát v příšerné čínské propagandě. Zhang Yimou mě dost zklamal, žádná poetika nebo drama s nějakým přesahem. Pouze samé kecy kecy kecy, film by se dal ohodnotit tagy "štětky, klášter, školačky, uřvaný pubescent a zbloudilý běloch hledající dobro v sobě samém". Dobrý film pro vymyté mozky miliardy číňanů, pro mě neskutečné utrpení. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Film, který se emocionálně vnucuje a podlézá západním konzumentům asi jako vyšňořená nankingská prostitutka. A stejně jako ona halí prosté jádro pod falešně vznešený zevnějšek. Baleova postava je vlastně nechutně stereotypní "bílý spasitel", který v sobě objeví hluboký soucit s Číňany a američtí diváci se s ním mohou snadno identifikovat -mimo jiné proto, že jej hraje známá hollywoodská hvězda a oba národy sdílejí určitou historickou averzi k Japoncům. Aby byl efekt dokonalý, je většina dialogů přednesena v angličtině (a v dobré polovině těch čínských akorát někdo překládá to, co bylo předtím vysloveno anglicky). Ani válečné scény v první polovině nepřidávají filmu na kvalitě, neb ač jsou z řemeslného hlediska skvěle natočené, ruší svým nadrealistickým heroismem a takřka videoherní nadsázkou (neuvěřitelně schopný čínský sniper vs. rota japonských vojáků s inteligencí ovčího stáda). 50% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $311,434Tržby Celosvetovo $98,227,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $790,598Tržby za predaj DVD v USA $1,478,396║ Pôsobivá vojnová dráma, kde drsnosť a krutosť pocítime, bez toho aby nás v nej režisér Zhang Yimou nejak zvlášť nadmieru vykúpal, úplne k precíteniu stačí keď príde na rad pár drsných sekvencií alebo aj samotné načrtnutie situácie v samotnom závere, kde sa mohol režisér ubrať aj cestou úplneho ždímania emócii alebo postavil sa k tomu skromnejšie, civilnejšie. Asi najnákladnejší Čínsky projekt, je po technickej stránke zvládnutý, možno je viac temný než by bolo treba ale zachytenie daného príbehového momentu si to pýtalo. Súhra hviezdneho Christiana Bale a neznámych Čínskych hercov vyšla, hlavne zasiahne vystavaný milostný oblúk mierne uleteného Christiana Bale(John Miller) a šarmantnej Ni Ni(Yu Mo). Okrem iného zaujmú aj boje v zdemolovaných uliciach, pripomínajúce záverečnú bitku vo filme Zachráňte vojaka Ryana. /80%/ ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Je to náhoda, alebo Yimou Zhang vidí v používaní v názve svojich filmov slovo kvet nejaký zvláštny zámer? Touto voľbou sa z peknej a nevinnej rastliny stáva symbol s obrovský protikladom - vojnou, ktorá vôbec neprináša potešenie, ale len hrôzu. Slovo kvet bolo skloňované vo filme Kliatba zlatého kvetu a teraz Kvety vojny. V oboch prípadoch je výsledok podávaný precízne s momentmi, na ktoré sa nezabúda a nevšedným filmovým prevedím. Po dlhšej dobe som sa znova ocitol na "vojnovom poli" kde vzduchom svištia guľky a ranený muži umierajú za správnu vec. Už len naplnenie posolstva čínskej skupinky vojakov stálo za to, keď jeden z nich formou kamikadze eliminoval nepriateľský tank, či akcia posledného z radu nezlomných odporcov. Drámu odohrávajúcu sa za múrmi kaštieľa som v počiatočných minútach veľmi nevnímal, keďže som prepadol vojnovému konfliktu, ale ku koncu som začal "mäknúť" aj z novozrodeného vzťahu Johna a Mo. A dostávam sa k Baleovi, ktorý znova potvrdil, že v dramatickom vystupovaní je tým správnym "hráčom". Zhang ma tento krát potešil snímaním kamery ako cez ďalekohľad na puške, ale aj spomaleným snímaním v niektorých situáciach, ktoré dodali filmu prezieravú zmyselnosť.80% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak extrémně pitomý film, až jsem z toho lína sem cokoli psát (vim, že to zní, že to nemá smysl, ale má - kdo viděl, taky nepochopil, tak tohle chápe), takže ve zkratce: kdokoliv, kdo má soudnost nebo aspoň viděl jiná (jakákoli) zpracování o masakru v Nankingu, tomu dá maximálně a při nejlepší možné vůli jednu hvězdu. Pod komentář verbala bych se mohla tentokrát podepsat, což se neděje zrovna často. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek vychází z literární předlohy „13 Flowers of Nanjing“ od Gelinga Yana. (DailyDreamer)
  • 99 % celkového finančního zisku snímek vydělal v Číně. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama