Reklama

Reklama

Hunger Games

  • USA The Hunger Games (více)
Trailer 2
USA, 2012, 137 min

Režie:

Gary Ross

Předloha:

Suzanne Collins (kniha)

Kamera:

Tom Stern

Hrají:

Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Willow Shields, Leven Rambin, Wes Bentley, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Dayo Okeniyi (více)
(další profese)

V ruinách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s hlavním městem Kapitol a dvanácti přilehlými kraji. V Kapitolu se každý rok koná klání s názvem Hunger Games, do kterého musí každý z krajů vyslat jednoho chlapce a jednu dívku. Šestnáctiletá Katniss Everdeen se dobrovolně nabídne, že ve hře zastoupí svou mladší sestru a musí se spolehnout hlavně na své instinkty, jelikož proti ní stojí protivníci, kteří se na souboj připravovali celý život. Má-li se ještě někdy vrátit domů do 12. kraje, bude muset v aréně, kde spolu soupeří boj o přežití s lidskostí a život s láskou, učinit ta nejtěžší rozhodnutí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (62)

Trailer 2

Recenze (2 085)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray / Based on The Hunger Games by Suzanne Collins | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Nina Jacobson | Distribúcia: LionsGate | Štúdio: Lionsgate, Color Force | Rozpočet: 78 miliónov $ | Tržby: 684,553,515 $ || Daľší z komentárov, ktorý sa mi záhadne vymazal. Takže len v krátkosti: Film, ktorý ničí všetky zdravé morálne zásady, hraje na pudovú strunu diváka, a skazenosť skrze reality show, kde človek zahodí svoje hodnoty v prospech konečnej úspešnosti a falošnej menovej nesmrteľnosti. Autorku predlohy by mali zatknúť, a producenta filmu streliť do kolena a povedať mu: Ži! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Více.. Šel poznat Nízký Rozpočet.. Vraždy Nic Moc.. Ale o to tady vůbec Nešlo.. Dle mého se jedna o Krásný Film.. s Krásnou Hudbou, vizuálem Příjemnou Herečkou. .. Zajímavý Styl Oblíkání zdejších Lidí.. Takže jako Film,Scénař Herecké výkony Super!! Akorát já spíš prahnu po té brutalitě No No..:( ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate // Počet premietajúcich kín v USA: 4,137 // Otvárací Víkend USA: $152,535,747 // Kto by len povedal, že Hunger Games budú jedným z najväčších Blockbusterov roka. Pre štúdio Lionsgate sú HG najziskovejším filmom všetkých čias s čistím ziskom 500 miliónov dolárov. Film ma z hľadiska deja, vizuálnych efektov či hereckého obsadenia bavil, preto nevidím dôvod dávať menej ako 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jednou se filmoví historici budou učit, že počátkem 21. století se literární svět zblbl do fenoménu "young adults", neboli rádobypolitických či sociálněkomentujících scifáren/fantasy, a následně se to se vší parádou přelilo do světa filmu. Hunger Games z toho vyšly ještě dobře, protože dostaly šanci odvyprávět si celou svoji ságu - která je v případě prvního dílu trilogie o tom, jak drsná horalka Kačka z Aberdeenu potkala Běžícího Muže (a ožralého/ospalého Sutherlanda - ovšem pozor, nikoliv Kiefera, což je na pováženou;)), a společně skrze svou Battle Royale (čímž prosím nemyslím PUBG, ale onen dnes už pozapomenutý román a jeho filmové zpracování) začali měnit svět. Což se projevuje tak, že Kačka nalezne velkou vnitřní sílu, naučí se manipulovat lidmi, a ztrestá několik projevů ukrutné demence... to vše uprostřed kostýmů z Pátého Elementu a za zvuků řeči lacině si vypůjčující z latiny některá jména a historické buzzwordy, jako je třeba svět Panem, v němž se odehrávají smrtící circenses, haha, to je tak rafinované... no, asi stejně tak jako u J. K. Rowlingové. Upřímně jsem mánii, která Hunger Games provázela, nepochopil, protože jde - podobně jako u valné většiny obsahu Harry Pottera - o recyklát/kompilát něčeho, co už tu bylo, a ne jednou. Ale technicky to bylo krásně provedené, a Jennifer Lawrence je dobře obsazená, a její herecké okolí taky nejsou žádná dřeva, i když toho moc ke hraní nemají, WTZ. Takže smířlivých 70% a fakt se na to už nikdy dívat nebudu - k čemuž se asi sluší poznamenat, že tenhle komentář má od zhlédnutí filmu mezeru nějakých čtyř let. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Skoro 1500 komentářů a já to snad viděla poslední, tak to nebudu moc rozebírat. Když jsem si nastavila mojí mysl na věk 15 - 20 let, což u mě není žádný problém i v kteroukoliv jinou dobu, tak jsem byla víc než jen spokojená. Hlavním srdcem celého filmu byla vynikající Jennifer a tady zabodovala úplně fantasticky. Nechybělo tomu nic ze žánrů nahoře vypsaných a pochopitelně i s romantickou linií, jinak by to přece nebylo to pravé ořechové. Pomalejší začátek, ale strhující závěr, nuda to rozhodně nebyla, takže emma dá dnes s přehledem čtyřku a na tu Jennifer se budu muset mrknout víc zblízka. P.S. - jen ty zvířátka na konci si mohli odpustit:-) ()

Galerie (157)

Zajímavosti (94)

  • Podľa knihy sa pozdrav úcty robí troma prostrednými prstami ľavej ruky, a nie pravej, ako to môžeme vidieť vo filme. (Johnny.ARN)
  • Za první víkend vydělal film 155 milionů amerických dolarů, což tehdy vytvořilo rekord pro film, který nebyl pokračováním, a šlo o 3. nejlepší zahájení vůbec. (Jacinda)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

08.08.2021

Studio Lionsgate čerstvě oznámilo, že očekávaný prequel k jejich hitové sérii Hunger Games se začne točit už v příštím roce. Do kin by pak měl dorazit buď v roce 2023, nebo zkraje roku 2024. Film… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama