Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce znatelně slabší. Adaptaci starých mocenských struktur na nové podmínky na místní úrovni film sice vystihuje poměrně reálně, ale děj je značně roztříštěný, honí příliš zajíců najednou a závěrečné vyřizování účtů působí jako špatná parodie na "Kmotra". Že Tomáš Magnusek od minule přibral mu rozhodně nemám za zlé, spíš mne mrzí, že ke škodě věci došlo ke změně na postu režiséra a divákovi je nabídnuto podivné a za vlasy přitažené rozuzlení celé zápletky. Ale chápu, že už si tvůrci připravují půdu pro další díl... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí to tady vidí tak, že na natáčení trojky budou muset Magnuska dopravit na plac jeřábem, ale jeho prostorová výraznost není to, co by mi nějak vadilo. To spíš lajdácké herecké výkony našich seriálových stálic, chaboučký scénář a hlavně absolutně nezvládnutá oscilace mezi komedií a dramatem, kdy člověk opravdu nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Vždyť ten konec od gospelu "Aleluja" vypadal, jako by si Coppola při natáčení Godfathera cvakl motorové nafty! Nemohu taky nevzpomenout zarputilého policistu v podání Dejdara, který měl ve své nové kanceláři stále uklizený stůl(!) a na něm jen telefon. Sedět u něj na výslechu Verbal Kint, na nic by se nezmohl, mrzák jeden. Možná kdyby dostal kafe, tak by řekl, že se jeho právník jmenuje Bohemia Porcelan.. Hej, more! No More… ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Rád bych tímto komentářem slušně pokáral (vypíčoval) ambiciózního režiséra Tomáše (retardovaného vorvaně), protože si myslím (vím), že během práce na projektu (sračce) by neměl mít plnou hlavu starostí (nádoru) a neměl by se nacházet pod vlivem stresu (heroinu), neboť z toho může čirým nedopatřením (nefalšovanou neschopností) vzniknout právě tato pitoreskní podívaná (žumpa hoven). Děkuji za pozornost (do plynu s tebou) a pro příště posílám inspiraci (kulku) do mysli (čela). ()

Toj odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek je český Orson Welles, nemohu se dočkat trojky... Je to jako kdyby redaktorky Blesku natočily film, nebo jako koukat se do encyklopedie české pokleslosti. Magnusek pečlivě vysbíral všechny herce, ze kterých je přemýšlivějším trapno a našel celebrity, které nemají sebeúctu ani vkus. Výsledkem je film natočený perspektivou důchodkyně, která hltá Novu a čte bulvár a nevšimla si, že ty devadesátkový ohyzdnosti (jako třeba Krampol) už dávno nejsou v módě... Já vlastně chápu, že někdo natočí něco takhle pitomýho. I to, že někdo chce pomáhat a vznikne z toho rasistickej film. Ale jak Magnusek mohl dopustit, že jsou ve filmu záběry, kde on sám běží? No.. Já se bavil dobře ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Magnuskovi nepochybně stoupla hořčice do nosu z toho, že jsem jeho korektnímu debutu napálil čtyři hvězdy, rozhodl se na vlně euforie, že je nejúžasnější charakterní herec na světě a fantastický scénárista a prostě musí okamžitě spáchat svůj masterpiss. A povedlo se mu to náramně! Tato poUliční Nahota na prodej, v hlavní roli s upoceným, ochrnutým prasetem, u níž si kredit za scénář a dialogy bezesporu připsal i jeden z těch milých, desetiletých římanů, urputně stále bojující ve druhé třídě zvláštní školy, je opravdu něco, kvůli čemu teď Olmer, Troška a Soukup musí někde zoufale třískat hlavou do zdi, že si tímhle nevypilovali portfólio. Něco, čemu by se měla okamžitě uříznout hlava, vrazit kůl do srdce, zakopat to enormním pupkem směrem dolů nejmíň tři metry pod zem a zalít betonem, aby se to už víckrát nemohlo vyhrabat a spatřit světlo světa! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Auto, ve kterém jezdí učitel Majer (Tomáš Magnusek) a které má na boku nasprejovaný nápis vrah, je jeho vlastní. S takhle posprejovaným autem tak musel rok jezdit na nákupy nebo dokonce i na rodinnou dovolenou. (rublik05)
  • Když děti jely na školní výlet lyžovat, tvůrci jim naschvál místo lyží půjčili nenavoskované běžky, aby jim celé natáčení trochu oživili. (rublik05)
  • Kromě filmových manželů Dostálových (Jiří Krampol a Gabriela Vránová) a Majerových (Ilona Svobodová a Tomáš Töpfer) jsou všechny filmové páry partnery či manžely i ve skutečnosti. (funhouse)

Reklama

Reklama