Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

kajas 

všechny recenze uživatele

Za co má Magnusek můj neskutečný obdiv, je jeho přesvědčovací talent. Kdo dokáže přemluvit tolik známých osobností, aby si zahráli ve filmu nevalné kvality, je podle mě docela frajer. Já bych ty 3 * možná i dala, ale to by film nesměl přejít k naprosto nereálným a nelogickým honičkám a jiným trapnostem. A Magnusek by měl s těmi kily fakt něco dělat, protože jeho "matka" Ilona Svobodová měla mnohem mladistvější vzhled než on. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

Neherec, nescenarista se nam snazi sdelit dulezite poselstvi. Tomas je vskutnu naivni persona, ktera by mela zustat u nenaplnenych idealu. Jelikoz Tomas vi, ze neumi hrat, obklopil se celou plejadou prednich hercu, herecek, a znamych popularnich postavicek, aby se tak jeho um ztratil. Bohuzel nedokazal zadne postave napsat poradnou roli a tak ve filmu neni jedina sympaticka postava. Veskere akcni sceny pusobi prilis amatersky a to i na cesky film. Dalo by se rict, ze me zabery vodacke dovolene na Otave maji daleko vetsi kvalitu, jak ve strihu, tak v provedeni akcnich scen, tempa a hudby, jenz spociva v pisnich sprostonarodnich, odzpivane mym podnapilým kamaradem. A jelikoz se oko divaka nedockalo obnazenych se houpajicich prednosti paní Kateřiny, dívák tak nedostane, ale lautr nic! ()

Reklama

Dadel odpad!

všechny recenze uživatele

Odkud se vzalo tohleto Magnusek a proč ještě nemá soudní zákaz točit filmy? Kill it with fire! Magnusek je takový náš pupkatý narcistní Uwe Boll, co točí filmy pro všechny ty malé zamindrákované české rasisty, co pak píšou do diskusí na novinkách nebo idnesu, jak tento film věrně zobrazuje realitu. Na CSFD jich naštěstí moc není. Abych jen nekritizoval - jedna hláška mi přišla vtipná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No páni, to bylo zase jednou drama. Nebo spíše drama být mohlo, scénář je dobrý. Akorát asi prostě nejsou dostatečné prostředky k jeho naplnění. Minimálně jedna věc je tu však udělána skvěle. Tomáš Magnusek si polepšil z pozice učitele na pozici ředitele a s tím je spojený nárůst tukové vrstvy v oblasti břicha, což je tu zachyceno na jedničku. Pár hlášek cikánů také stojí za to. Vybavuji si třeba tu, jak jedno cikáně zvolalo:,,Pane učiteli, ve škole je skin!" Bohužel, jak už jsem zmínil asi zde chybí prostředky. Některé scénky, které by rády nějak ohromily svojí trapností a ubohostí prostě vyzní do ztracena, což je trošku škoda. V hodnocení zůstanu na 2* a na 3 díl se již budu těšit méně než na tento. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Stále syrová atmosféra, reálné případy, ale dějově se tam vlastně nic nestane. I když napětí by se dalo krájet, a kulminuje velmi zajímavě na konci, a to zcela nepateticky a neokázale, aby se podtrhla ona syrovost. Jenže tentokrát chybí ústřednější téma, jen z napětí celou dobu žít nelze, a i když jsou mluva a poměry realisticky zachycené, pořád tomu chybí něco víc, čím by zaujalo. I když role Martina Dejdara jako spravedlivého policajta měla něco do sebe. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v Náchodě, České Skalici, Broumově, Jaroměři, Josefově, Zbirohu a jeden den také v obci Mladé Buky. (patrikus)
  • Irena Magnusková, která si zahrála učitelku Karolínu Libichovou, je sestřenicí režiséra a herce Tomáše Magnuska. (rublik05)
  • Cameo roli tělocvikáře si zde zahrál starosta Náchoda Jan Birke. (rublik05)

Reklama

Reklama