Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Percy Jackson, Annabeth, Luke, Grove a Thalia jsou pronásledování kyklopy a běží lesem do tábora polokrevných, aby si zachránili život. Thalia se rozhodne s netvory bojovat, aby svým přátelům umožnila útěk. Bohužel je v souboji zabita. Její otec, bůh Zeus, ale najde způsob, jak by mohla žít dál. způsob, jak by mohli žít všichni polobozi. Dá jim dar, který zajistí, že nikdo z nich už nezemře. Promění Thalii v borovici, která zajistí neviditelnou ochrannou bariéru kolem tábora. Po nějaké době se do tábora dostane i kyklop Tyson, který je nevlastním bratrem Percyho, mají společného otce Poseidona. Percy ani jeho přátelé nejsou z Tysonovy přítomnosti zrovna nadšení. Když však kolchidský býk prorazí ochrannou bariéru a ohrozí všechny v táboře, Tyson se zachová velmi statečně. Zjistí se, že někdo otrávil strom, a tím pustil býka do tábora. Byl to Luke Castellan, syn boha Herma. Má vztek na celý svět a chce tábor vyhladit... Percy se od delfské věštkyně dozví o příběhu z minulosti. Tři synové zlého Krona otce zabili a jeho ostatky svrhli do hlubin Tartaru. Ale Kronovi je souzeno, aby povstal a pomstil se Olympu i celému světu. Dále hovoří o proroctví, ve kterém má polobožský potomek jednoho z nich Krona přemoci, nebo také přinést zkázu, a to za pomoci zlatého rouna. Toto proroctví se jistě týká Percyho... Zlaté rouno je v Moři nestvůr, kterému lidé říkají Bermudský trojúhelník. Annabeth zjistí, že zlaté rouno by mohlo zachránit i strom, a tím znovu obnovit ochrannou bariéru kolem tábora. Nebyl to však Percy, kdo byl vybrán, aby se vydal hledat zlaté rouno, nýbrž jeho věčná rivalka Clarissa. Percy, Annabeth a Grover se rozhodnou také opustit tábor a vydat se hledat zlaté rouno na vlastní pěst a k jejich nelibosti se k nim přidá i Tyson. Navíc se dozvědí, že Luke už je také na cestě do Moře nestvůr. Našel ostatky Krona a chce ho s pomocí zlatého rouna zase oživit. To se nesmí stát, protože Kronos by zničil celý svět... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (416)

maddy 

všechny recenze uživatele

Prvého Percyho som nevidel, ale zaujímavo nastrihané ukážky ma presvedčili o tom dať „Moři nestvůr“ šancu. Popravde, do prvého filmu sa po tejto skúsenosti už rozhodne nepustím. Na Percy Jacksonovi je totiž možné nájsť pozitíva len veľmi ťažko. (pod)Priemerný režisér Thor Freudenthal natočil jednu infantilnú, nesúrodú vykrádačku Harry Pottera, ktorej by svedčal akurát doobedňajší vysielací čas počas pracovného týždňa na nejakej druhoradej televíznej stanici, a nie veľké plátno. Celá mytológia, ktorú sa film snaží vytvoriť je úplne chabá a nepodstatná. O samotných bohoch sa tu síce hovorí v každej druhej vete, ale nie sú nijako znázornení, čiže by sa nič nestalo, ak sa v scenári vôbec nevyskytovali, a tým pádom pre príbeh pôsobia úplne nepodstatne. Navyše samotné ľudské postavy sú nezaujímavé, dohromady tárajú o ničom, chovajú sa detinsky a vo výsledku Vám bude od prvej sekundy ukradnuté, čo sa s nimi stane a kam dej smeruje. Celé to je navyše až príliš okatá vykrádačka Potteroviek, resp. snaha zviesť sa na ich úspechu – pri scéne s taxíkom to priam až bije do očí! (a to vôbec nie som fanúšikom Pottera, takže udelené hodnotenie nie je výsledkom pocitu krivdy). Namiesto toho sa film sústredí na predvedenie čo najväčšieho množstva chabej akcie, ktorá má základ v hromade digitálnych efektov. To by možno nebolo na škodu, ak by film dokázal ponúknuť pútavý vysokorozpočtový vizuál. S 90 miliónmi amerických doláčov však dnes už blockbuster nenatočíš a druhý Percy Jackson aj tak vyzerá. Triky sú na úrovni ledva konca deväťdesiatich rokov, bájne stvorenia do obrazu vôbec nesedia, nepôsobia ani jedným pixelom prirodzene a navyše sa s takouto mizériou pokúšajú každú chvíľu o 3D efekt hádzaním predmetov priamo do plátna, čo len podčiarkuje hlúposť celého filmu. Tým pádom trpí aj spád filmu, pretože napriek tomu, že film servíruje akčnejšie scény každú chvíľu, tak budete si priať, aby čím skôr skončili. Aby som len nekritizoval, tak akcia, aj napriek tomu, že je úplne zúfala, sterilná, rutinná a miestami až trápna, je natočená aspoň maximálne prehľadne. Mladiství herci nie sú úplne na zahodenie a občas budia aj sympatie, len hrajú absolútne nezaujímavé postavy. Vydaril sa asi aj tak jeden vtip – o zrušenom seriály. Stále to je však zúfalo málo, na viac ako tú jednu hviezdu to rozhodne nebude. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno, súhlasím že film neskutočne przní grécku mytológiu, tu nezostal kameň na kameni, snáď jediné čo bolo zachované tak len to, že Kronos pojedal svoje deti. Trúfam si však tvrdiť, že tu nešlo o exaktné popisovanie gréckej mytológie, ale že film mal iný cieľ - zabaviť diváka. Mňa celkom pobavil, vizualizácia a efekty celkom ušli, takže pre mňa to bola taká priemerne zábavná rodinná jednohubka. 55/100 ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Druhý Percy Jackson se k nám vrací po třech dlouhých letech. Teenageři nám dospěli a svět je opět na pokraji zkázy. Jako na potvoru si ovšem vzali všichni Olympští bohové volno a tak je na jejich synech a dcerách, aby zachránili nejen Olymp, ale i celý svět. Ihned po velmi pěkných úvodních titulkách a okouzlující doprovodné hudbě se ocitáme znovu v táboře polobohů (Camp Halfblood). Po chvíli rozkoukávání si začnete film opravdu užívat a možná vás překvapí, že kentaur Chiron už není Pierce Brosnan. Nicméně po rozcvičce v koloseu zaútočí na tento tábor ohromný býk. Vizualizace je skvostná a příběh konečně začne dostávat nějaké ty grády. Úvod filmu tedy opravdu chválím. Film je vtipný, vizuálně úchvatný a dokáže skvěle vtáhnout do příběhu. Po odjezdu z tábora jako by filmu došla šťáva. Dlouhou chvíli přešlapuje na místě a bohužel ani konec to nevytáhne na úroveň kvality, co nasadil v prvních 30ti minutách. Percy Jackson Moře Nestvůr je určitě dobrá snaha o pokračování příjemného příběhu. I když film má nějaké ty chybky, tak si stále myslím, že jde o velmi dobrého nástupce Harryho Pottera. Zamrzí zcela jistě absence velkých hvězd jako v případě předchozího dílu. (Thurman, Brosnan, Bean) A nebo více originality a velkých soubojů. Moře nestvůr mě přesvědčilo, abych nečekal další dva roky a pořídil si knihy od Ricka Riordana a pořádně se do nich začetl. Ne tak dobrý jako předchozí díl, ale za shlédnutí to určitě stojí. *Jedná se o útržky z celé recenze* (70 %) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Být mi 10, tak je to můj nejoblíbenější film vůbec. Jasný, řecká mytologie je zde opět znásilňována takovým způsobem, že některým lidem z toho bude dost blbě. Je to ale celé zabaleno do celkem neurážející teen hávu, který rychle uteče a na rozdíl od ještě sterilnější jedničky vlastně ani na chvilku nenudí a nabízí pár prima nápadů. Logan Lerman už je navíc docela sympaťák a na Alexandru Daddario se koukat jen tak neomrzí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na prznění mytologie jsem si zvyknul již v prvním díle a jakkoliv nejsem pořád ochoten akceptovat jejich amerikanizaci,přijde mi myšlenka jejich převedení do dnešní doby poměrně fajn.Bohužel pro diváka,to co v prvním díle pod taktovkou zkušeného harcovníka Columbuse fungovalo a bavilo,to Freudenthal těžce nezvládá a druhý Jackson tak působí lacině,unyle a neuvěřitelně ploše.Triky jsou možná fajn v rámci rozpočtu,ale to co vyplňuje zbytek hodně šustí papírem a když k tomu přičtu fakt,že mi podobně jako v Bollových filmech úplně neseděla hudba na jednotlivé scény,je druhý Percy Jackson pro mě velkým zklamáním...50% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (16)

  • Palica s dvoma hadmi, ktorú drží Hermes (Nathan Fillion), sa podľa gréckej mytológie nazýva caduceus. Vznikla z lieskovej palice, ktorú mu na znak uzmierenia venoval Apolón. Mala zázračnú schopnosť uzmierovať a utišovať škriepky. Keď ju raz Hermes hodil medzi dva zápasiace hady, hneď sa prestali hrýzť a ovinuli sa okolo nej. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie prebiehalo vo Vancouveri a New Orleans. (ludovit14)
  • Zombie námořník na palubě Clarissiny (Leven Rambin) lodě se jmenuje Riordan po autorovi knih Riordanu Rickovy. (Dracconnis)

Související novinky

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

A kdy vlastně uvidíme...

A kdy vlastně uvidíme...

04.06.2012

...pokračování X-Men, Spielbergovu novou scifárnu nebo druhého Thora? Hollywoodská studia čachrují s daty premiér a obsazují volné termíny pro předpokládané hity. Tak především: příští rok Amerika… (více)

Reklama

Reklama