Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 1
USA, 2013, 113 min

Režie:

Ruben Fleischer

Předloha:

Paul Lieberman (kniha)

Scénář:

Will Beall

Kamera:

Dion Beebe

Hrají:

Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Nick Nolte, Anthony Mackie, Mireille Enos, Michael Peña, Robert Patrick, Jon Polito (více)
(další profese)

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 214)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Gangster Squad jsem dlouho napjatě očekávala, ale přiznávám, že to bylo především kvůli Emmě a Ryanovi, kteří mě společně dostali už v Crazy Stupid Love. Ani v tom devětačtyřicátém,ovinuti cigaretovým kouřem a nebezpečím, nezklamali. (Jen jsem nepochopila ten jeho místy příšerný přízvuk?) Jinak je to taková popcornová akční zábava, která nezklame, pokud v tom snad nehledáte nového Kmotra, nebo něco hlubšího. Kromě romantické linky mě nejvíce zaujala atmosféra té doby, teskním po časech, kdy se muži uměli oblékat (a nebyli zároveň považováni za "teplouše") a kouření cigaret působilo smyslně a přitažlivě. Jediné, co mi u filmu opravdu vadí, je Sean Penn, který působí asi tak hrozivě jako děcko, kterému seberete hračku a nevýrazný Josh Brolin v hlavní roli. Se vším všudy tak za tři hvězdičky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Inter arma silent musae aneb když verbal jásá, yntelechtuánové sténají. Jásá, protože si náramně užil dvě hodiny slaboduché, akční, krystalické zábavy, osazené plnokrevnými herci, téměř bez hluchých míst a prosté nekonečných Aronofsko Refnovských masturbačních kudrlinek pro otylé, přemýšlivé, obrýlené chlapce s mastnými vlasy a senzitivní, hloubavé olizovače banánů v čokoládě. Ten židák si sice trošku hraje na Palmu a nechápu, proč Šónův maskér vpašoval do filmu poručíka Worfa, avšak i tak jsem si celou dobu lascivně třel bradavky a slastně sténal. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj problém s filmem se jmenuje nedůvěra. Aboslutně jsem nechápal, proč Johnova parta Mickeyho zabijáky mlátí místo aby je pozabijela, když už drsnost tak pořádná a ne na půl. Tohle mě přišlo jako hodně umělý sladidlo na efekt. Další věc se kterou bohužel nemůžu zcela ztotožnit jsou scénarisitcké dírky, tady budu spoilerovat, tak kdo nechce tak at si teď na chvíli zakryje kukadla. Scéna kdy jde chlapík bránit Emmičku před Mickeym, by byla fajn, ale dost těžko se mě věří, že Mickey by chlápka zabil a nešel si prověřit přítomnost Emičky. V okamžiku kdy by mohla scéna pokračovat a gradovat je střih a situace se už vůbec neřeší. Další je ta závěrečná přestřelka, mě by zajímalo co dělala Johnova parta za těma autama tak dlouho, když po tom co Sean vylezl z hotýlku zlikvidovala zbylý hajzly před hotelem asi za 10 sekund. Já nejsem žádnej pitval obecnej a spousty věcí přecházím, ale tohle mě prostě mlátilo do očí. Co rozhodně nezklamalo je herecká enkláva, ostatně kvůli který jsem na film šel. Ze všech nejvíc se mě líbil Ryan Gosling, ten si toho policejního barovýho děvkaře rozehrál výborně. Emma Stone sice zahrála taky dobře, ale ona bohužel není můj typ a kdyby na jejím místě hrála jiná hollywoodská samička , tak by moje oči by měli lepší mejdámek . ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Režiséra a především scénáristu pověsit za kou*e do průvanu. Totálně promrhaný potenciál hvězdného ansámblu. Až hanba. Z tohohle mohl ve správných rukou vzniknout kult - takhle je i označení prvoplánová "OK" slátanina moc. Co mě nejvíc děsí, je fakt, že jsem po prvních ohlasech ani nic moc nečekal, ale tohle.. 40%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Na hrubý pytel hrubá záplata. Připadal jsem si, jako bych hrál Mafii :-). Svěží hard-boiled gangsterka (či spíše akční film) s úžasným retro lookem, parádní akcí a perfektním obsazením (Josh Brolin je přímý pokračovatel Charlese Bronsona, Lee Marvina a dalších drsných týpků). Ačkoli nedokážu prakticky nic vytknout, dávám 80%. Tématicky velmi podobní Neúplatní jsou totiž po všech stránkách o třídu lepší. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Policejnímu náčelníku Parkerovi (Nick Nolte) bylo ve skutečnosti v roce 1949 pouze 44 let  a nebyl tedy starý tak, jak je zobrazeno ve filmu. (Rozige)
  • Každé ráno musel Sean Penn (Mickey Cohen) podstúpiť trojhodinové nanášanie mejkapu. (Spilvo)
  • Robert Patrick schudol pre rolu kovboja Kennarda 30 libier čo je v prepočte cez 13 a pol kilogramu. (Trip)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama