Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 1
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 214)

POMO 

všechny recenze uživatele

Manekýnsky nasvietený prostoduchý akčňák v plášti retro gangsterky. Jedna-dve napínavé scény, svižné tempo, jednorozmerné postavy, páčivé kamerové filtre a otrasne vedený Ryan Gosling. Aby ten bol v nejakom filme rozpačitý, to už musí byť režisér megapatlal. Ako mohli na tento scenár dostať taký herecký ansámbl?! Presne medzi dvomi a tromi hviezdami, k dvom sa prikláňam, pretože ide o prznenie Leoneho a De Palmy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že scenáre v Hollywoode už píše hocijaký mongoloid, pripútaný v štúdiu reťazou k radiátoru. Tak zlé dialógy som nepočul od posledného filmu s Dolphom Lundgrenom. K tomu nevýrazní herci (Penn si to užil, ale nútia ho vypúšťať z huby hrozné blbosti) a nulová dobová atmosféra. Akčné scény sú fajn, miestami takmer super, a celé to má našťastie slušné tempo, ale to už film nezachráni. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že když se Hollywood poslední dobou pustí do nějakejch vážnějších historických filmů, většinou to skončí fiaskem. Tady takovej Ganster Squad má všechno, co si mohl přát. Naprosto boží herecký ansámbl. Říkám naprosto boží, protože tomu tak fakt je. Každý ten herec se Vám dostane pod kůži a toho si nesmírně vážím. Ne vždy se to povede. Také tu režisér měl na starost hodně slušný příběh, který mohl být naprosto epický, vysloveně jsem to z něj cejtil. Nechápu pak ale, proč se všecky ty akční scény musí točit tak, aby bylo nejvíc akce. Oni po sobě střílej jak zběsilý, ale nikdo neumírá. Akce nemá vůbec žádný řád. Prostě jenom přestřelka a jedno velký nic. Nehledě na to, že to všecko bylo strašně debilně natočené a celé to neuvěřitelně nepochopitelně probíhalo. Bejt ta jejich parta takhle pitomá, tak jsou ve skutečnosti tuhý hned na první střih a v tu chvíli nemá smysl dotáčet zbytek. Obrovská škoda, těšil jsem se na parádní gangsterku. Nebejt akčních scén, možná bych se i dočkal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj problém s filmem se jmenuje nedůvěra. Aboslutně jsem nechápal, proč Johnova parta Mickeyho zabijáky mlátí místo aby je pozabijela, když už drsnost tak pořádná a ne na půl. Tohle mě přišlo jako hodně umělý sladidlo na efekt. Další věc se kterou bohužel nemůžu zcela ztotožnit jsou scénarisitcké dírky, tady budu spoilerovat, tak kdo nechce tak at si teď na chvíli zakryje kukadla. Scéna kdy jde chlapík bránit Emmičku před Mickeym, by byla fajn, ale dost těžko se mě věří, že Mickey by chlápka zabil a nešel si prověřit přítomnost Emičky. V okamžiku kdy by mohla scéna pokračovat a gradovat je střih a situace se už vůbec neřeší. Další je ta závěrečná přestřelka, mě by zajímalo co dělala Johnova parta za těma autama tak dlouho, když po tom co Sean vylezl z hotýlku zlikvidovala zbylý hajzly před hotelem asi za 10 sekund. Já nejsem žádnej pitval obecnej a spousty věcí přecházím, ale tohle mě prostě mlátilo do očí. Co rozhodně nezklamalo je herecká enkláva, ostatně kvůli který jsem na film šel. Ze všech nejvíc se mě líbil Ryan Gosling, ten si toho policejního barovýho děvkaře rozehrál výborně. Emma Stone sice zahrála taky dobře, ale ona bohužel není můj typ a kdyby na jejím místě hrála jiná hollywoodská samička , tak by moje oči by měli lepší mejdámek . ()

choze 

všechny recenze uživatele

Prequel k L.A. Přísně tajné spojený s remakem Neúplatných. Staví to na událostech zmíněných na začátku prvního a přebírá to strukturu toho druhého, kdy sledujeme gradující guerillovou válku malého speciálního týmu policajtů s krutým gangsterským bossem, kterou v obou dílech částečně spustí zabití dítěte gangstery a dál se jede podle podobných, očekávatelných notiček. Scénář odsýpá, ale má rezervy hlavně v jednorozměrných postavách, které se navíc chovají dost stupidně, hlavně si při raziích nenamáhají zakrývat tváře, ačkoli pracují v těžkém utajení. Luxusní obsazení nemá moc co hrát a jen cedí drsné hlášky, přehazuje si navzájem brokovnice a nebo je prostě sexy a charizmatické - a Sean Penn si svého přestřeleného záporáka pěkně užívá. Akce je hodně, ale nijak zásadní, včetně závěrečné přestřelky. Vizuálně je to pak zatraceně sexy, jen občas trochu moc digi. Žánrová špička to není, ale i tak se na to jednou ročně rád podívám. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jerry Wooters hovorí, že jediný slávny Mickey, ktorého pozná, je Mickey Mouse. Ako dieťa hral Ryan Gosling v MMC (Klub Mickeyho Mousa). (Spilvo)
  • Josh Brolin (John O'Mara) se v této gangsterce opět potkává se svým rivalem ze staršího filmu Milk (2008) Seanem Pennem (Mickey Cohen). Jejich "morální příslušnost" je ale prohozena: v Milkovi hrál Brolin záporáka, tím je nyní Penn. (hippyman)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama