Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

larelay 

všechny recenze uživatele

no co vam poviem. film ma dve casti. prva, kym sa vsetko rozbehne, je psychologicky a psychicky teror, kedy neviete, z ktoreho kuta na vas vyskoci nejake milucke zvieratko a druhu cast, kedy zacina to prave rosambo a z jednej ucastnicky zajazdu sa stava novodoba drsna Xena. a este aj ofinku ma. Paradna zalezitost. Asi trikrat som si na stolicke poskocila a moje srdce tiez. Takmer az do infarktoveho stavu. Well done. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slasher podle mého gusta. Začátek je sice malinko pomalejší, většina postav strašně nevýrazná a ani příběh není dvakrát originální a nedokáže některé své složky náležitě využít (masky zvířat). Po režijní stránce je to ale opravdu výtečná práce a další pěkné hraní se žánrem, které šlape jako hodinky. Obzvláště v poslední půl hodince, kdy se hlavní hrdinka (mimochodem strašně boží) rozhodne skoncovat s těmi parchanty tím nejbrutálnějším způsobem, jsem doslova chrochtal blahem. Tam se tvůrci opravdu vyřádili a nechybí ani celkem sympatický černý humor. Jedna z nejlepších vyvražďovaček posledních let. 70% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jehňátko, lištička a tygřík si chtějí hrát na jezinky, aneb další kousek do thrillerové škatulky, kde nepochodíte s větou: „Nechci se chovat neuctivě, ale byli by jste tak laskaví a opustili náš dům?“ Wingard si pohrává s žánrovými přesahy takovým způsobem, že občas není poznat, jestli se jedná o nadsázku, či nechtěnou idiocii vepsanou do vínku postav (viz. výběh naboso z domu se slovy „umím 5 km za 23 minut"), kamera je otravně roztěkaná a hudba místy připomíná syntezátorové počátky Michaela Manna. Když si připočtete mrzkou originalitu, laciné lekačky či pocit lhostejna nad osudem postav a k tomu se trochu zajímáte o hokej, možná dojdete k závěru, že větu: „You´re Next!“ uměl účinněji použít bývalý zadák NHL Scott Stevens.. Stále tak v žánru host do domu, smrt do domu trvá „Looking for the Magic“ (nejblíže mu byl Peckinpah se svými Straw Dogs).. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Wow. You're Next ma, priznávam sa, veľmi príjemne prekvapilo (i keď po trailery som tušil, že toto nemôže dopadnúť zle) Ostatne kombinácia house invasion a slasheru vždy funguje na jedničku (pokiaľ nie je režisér babrák), a Wingardov počin je viac než výživná červená omaľovánka. Natočené je to jednoducho parádne (efektné spomaľovačky eňo ňuňo), herci sú všetci približne na rovnakej úrovni - to jest veľmi slušnej - a postavy na takýto film miestami (nie vždy, predsa len je to horor) prekvapivo inteligentné, scenár sa s nikým nemazná a servíruje jednu chuťovku za druhou. A tak je to správne. Nebojím sa označiť tento počin za jeden z najlepších hororov roka. 85% P.S.: Zvieracie masky sú skvelý nápad a perfektne fungujú, po dopozeraní mám chuť si takú skočiť kúpiť :-D ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A mám jasno! Co se týče letošní nabídky hororových filmů, nic lepšího (The Conjuring sice prohrál jen o chlup, ale stříbrná příčka taky není žádná ostuda) nemohlo ke konci roku přijít. Nonstop adrenalinová jízda, kterou se vezete od začátku do konce, a během těch 95 minut nemáte chvilku na oddech. Dobrá, tak nutná seznamovačka s rodinou zrovna necáká volty, ale jejich hlavy začnou padat dřív, než řekneš Bloody. You're Next překvapil hned v několika ohledech. Tím nejpříjemnějším prvkem bude určitě hrdinka, která nejenže je nadmíru sympatická, ale je to hlavně pohotový a neuvěřitelně schopný soupeř pro bandu maskovaných zabijáků. Dalším pozitivem je šílené tempo a brutalita, kterou vás Wingard obdaruje. Kromě kuší, drátů a sekyr dojde i na mixér, s nímž se pojí snad nejkrvavější scéna celého snímku. Samostatnou kapitolu tvoří nečekaně humor, kterého sice není moc, ale třeba v závěru působí trošku jako pěst na oko. Naštěstí se tu vyskytuje pouze v podobě hlášek, takže jiných karambolů nebo eskapád se nemusíte bát. You're Next je totiž v prvé řadě našlapaný "Home Invasion" vál, který při porovnání s příbuznými filmy posledních let nemá konkurenci. A pokud ano, i tyhle vzácné případy blednou závistí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)
  • Masky v tomto filmu později inspirovaly masky ve hře „Hotline MIami“. (Polgedney)
  • Většina filmu byla natočena bez stativu, aby se zvýšilo napětí. (Polgedney)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama