Reklama

Reklama

You're Next

  • Velká Británie You're Next
Trailer 2

Manželé Davisonovi se rozhodnou sezvat své potomstvo a uspořádat oslavu k příležitosti 35. výročí sňatku. Idyla je ovšem narušena skupinou ozbrojených maskovaných vetřelců s touhou každého v rodinném sídle zavraždit. (Abes)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

mcb 

všechny recenze uživatele

Další pohrávání s žánrovými pravidly, tentokrát mnohem méně zábavněji a méně kreativně než ve čtvrtém Vřískotu nebo v Chatě v horách. You're Next vlastně jen dopodrobna naplňuje škatulku home-invasion hororů, kterou následně zasazuje do sociálně-realistického rámce a převrací vztahy mezi postavami. Tím ale vlastně přichází o veškerou děsivost (nevyužité masky zvířat), a spíše než hororem je nevýrazným thrillerem s několika gore odbočkami a milým černým humorem. Od sebeuvědomělého filmu převracející žánrová schémata (navíc podpořeného festivalovým hypem) jsem čekal tedy mnohem více než takovou přízemní vyvražďovačku. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

no co vam poviem. film ma dve casti. prva, kym sa vsetko rozbehne, je psychologicky a psychicky teror, kedy neviete, z ktoreho kuta na vas vyskoci nejake milucke zvieratko a druhu cast, kedy zacina to prave rosambo a z jednej ucastnicky zajazdu sa stava novodoba drsna Xena. a este aj ofinku ma. Paradna zalezitost. Asi trikrat som si na stolicke poskocila a moje srdce tiez. Takmer az do infarktoveho stavu. Well done. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Přehypeovaný tupý home invasion slasher, u kterého stejně jako u podobné OČISTY platí, že kdyby se nijak zvlášť sympatické nebo snad zajímavé postavy nechovaly jako idioti a neustále nesmyslně neopouštěly skupinu, aby mohly být krvavě zavražděny (jako by z nich všechnu inteligenci vysála nadstandartně schopná final girl), film by skončil dřív, než začal. A rádoby šokující závěrečné vysvětlení mě fakt do kolen nedostalo. Ale spíš asi nejsem úplně cílovka, když mi ke štěstí nestačí jen pár masopustních masek a rozmlácených hlav. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Slasher podle mého gusta. Začátek je sice malinko pomalejší, většina postav strašně nevýrazná a ani příběh není dvakrát originální a nedokáže některé své složky náležitě využít (masky zvířat). Po režijní stránce je to ale opravdu výtečná práce a další pěkné hraní se žánrem, které šlape jako hodinky. Obzvláště v poslední půl hodince, kdy se hlavní hrdinka (mimochodem strašně boží) rozhodne skoncovat s těmi parchanty tím nejbrutálnějším způsobem, jsem doslova chrochtal blahem. Tam se tvůrci opravdu vyřádili a nechybí ani celkem sympatický černý humor. Jedna z nejlepších vyvražďovaček posledních let. 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Napřed sledujete tradiční "home invasion" blbinu, která si svou tuctovostí a pitomostí koleduje maximálně tak o jednu hvězdičku. Pak ovšem do hry někdo přimíchá trochu Ramba v sukních, trochu Sám doma a trochu slasheru naruby a začne to bejt sranda, i když pořád blbá. Wingard je dobrej, jen bych prosil zjevnější nadhled a lepšího scenáristu! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Ti West ztvárnil roli Tariqa, prvního zavražděného. (Kejf.)
  • Masky v tomto filmu později inspirovaly masky ve hře „Hotline MIami“. (Polgedney)
  • Scenárista filmu Simon Barrett stvárnil vraha s maskou tigra. (ČSFD)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama