Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Začne to jako dobrodružný film pro děti, ale brzy se to celé zvrhne v perverzní jízdu v exotických kulisách. Modrá laguna je občas mile naivní, ale často nechtěně hloupá. Navíc si to tam rozdávají dva příbuzní, takže o romantice nemůže být řeč. Většině diváků to překvapivě nevadí, ale proti gustu žádný dišputát. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva krásní občas nazí lidé ( klobouk dolů, Brooke Shields v patnácti )na pustém palmovém ostrově s tak bělostným pískem, že ačkoliv tuhle kultovní romanci a vzor pro podobně laděné filmy moc nemusím, tak musím konstatovat, že na to rád mrknu, abych na konci si položil otázku: Tak kam letos na dovolenou? ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásný, smutný, dojemný, ale i moc hezky romantický film, který je dnes už naprostou klasikou, a tady je zjevně podhodnocen. Viděl jsem ho teď po asi dvaceti letech a musím říct, ach ta nostalgie.. Já tomu prostě musím dát hodně hvězd, Broke je nádherná a příběh moc zajímavý, dle mého i lepší než ten Robinsonův...80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Modrá lagúna" bola snáď prvým romantickým filmom, čo som videl. Nezaujal ma! Po rokoch som si ho pozrel znova. A výsledok? Rovnaký. Nezaujal ma! Celé sa mi to vidí akési nepresvedčivé. Pokrivkávajúce herectvo oboch hlavných predstaviteľov, Christophera Atkinsa a Brooke Shields, nedokáže vytvoriť požadovanú atmosféru. Exotické prostredie opusteného ostrova a nádherné prírodné scenérie to z biedy nevytrhnú. ** ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dospívání, zamilování se a objevování vlastní sexuality dvou ztroskotaných dětí na pustém ostrově si opravdu nehraje na realistický "survival", je to naivní kýčovitá červená knihovna z tropického ráje (kde je při tom pozorují zvířátka). Kvůli nechtěnému nostalgickému kouzlu (kazeta z videopůjčovny, nadšená mamka) a idylickému prostředí mne film bavil i dnes, aniž bych se trápil vypočítáváním nesmyslů (jako třeba bezvadné líčení vymydlené 14leté Brooke – a přilepené vlasy přes prsa :-)), takže bez uzardění nadhodnotím. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Původní dablérka Brooke Shields si zlomila záda a nahradila ji žena, která byla původně najata k trénování delfínů. Měla však tu správnou postavu, proto zastupovala Brooke ve scénách obsahujících nahoru. (HappySmile)
  • Christopher Atkins Bomann (Richard) bol vybraný do filmu na kástingu z dvetisíc adeptov. (Raccoon.city)
  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama