Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je snad jasné, že kvůli sobě jsem se na tenhle film nedíval. Ale budiž, nemusím přece furt čumět na mozkovýplachy o  zombiích, přízracích nebo psychokillerech. A chci být tentokrát i objektivní, protože i když je to film třeskutě naivní a hloupoučký, je zároveň i KRÁSNĚ naivní a hloupoučký. A jistě svého času potěšil nejedno dívčí i chlapecké romantické srdce. Samozřejmě že nám realistům je jasné, že ve skutečnosti by na ostrově vše probíhalo úplně jinak a určitě ne tak idylicky, ale nechme romantikům jejich bláhové fantazie. A přihlédněme i k roku vydání literární předlohy (1908). A v dnešní době nám nezbývá než žasnout, že ještě relativně nedávno se mohl nějaký režisér odvážit nechat ve filmu pro mládež pobíhat polonahou nezletilou lolitku, dneska by něco takového okamžitě vyvolalo hysterické obviňování z pedofilie a dost možná že i žalobu a kriminál. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nádherné křivky mladičké Brooke Shields, opravdu nádherná a nedotčená příroda tichomořských ostrovů, kterou zde a svým uměním dodal kameraman Nestor Almendros kouzelnou, téměř idylickou atmosféru, romantiku nádherných obrazů podtrhuje i hudba Basila Poledourise, decentní erotičnost, smrt kuchaře Paddyho, ale také tak trochu alá Robinsonáda, a máte příběh jako hrom, i když ne originální (myšlenka však dobrá) ale přesto krásný, který si své příznivce vždy najde. Jako žena se mě však víc líbila exotičtější Brooke, ale to je věc názoru, samozřejmě potom v nahotě ji stoprocentně překonala začínající Mila Jovovich která zas byla zajímavější celkově. Z nostalgie za 2,5/5* (a to nejsem romantik) jako dítě jsem však měl nejeden a to nemalý erotický zážitek-:)). Jinak souhlas s Radyem. ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Krásná kamera z prostředí, které je snem pro každého, kdo je beznadějný romantik, nebo pro ty, co by celý den rádi běhali po ostrově s prokrvenými pohlavními orgány a i pro naivky, kteří se domnívají, že nikdy nebudou potřebovat pomoc - třeba zubaře nebo acylpyrin. Výlet ve snu , ale i na dovolenou parádní. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhovadilost, která okupovala předrevoluční černý trh pirátských VHS. Vůbec netuším, co je na filmu romantického, snad jen opravdu ty dvě pářící se želvy, které budou vidět :-) Největší akce filmu je přicházející perioda hlavní hrdinky a marná snaha postpubertálního kašpara ji zaujmout! Pokračování téhle tragické slátaniny, už byl jen poslední hřebík do rakve totálního průseru! Hvězda ze soucitu a taky těm želvám :-) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach, Richarde, je toho tolik, co neznáš !! Jen Bůh ví všechno.." - "Bůh !! Nenajde nás tu o nic líp než Santa Claus !!" ;) Tohle byl prej ve svý době celkem slušnej Randál !! ;) Opravdu ?? Tak snad jen díky Bohu, nebo možná spíš tomu Santovi, že tu dobu odnes už dávno čas.. Kleiserova oslava romantického kýče na hranici únosnosti, co mimo rozkošné Brooke Shields a tradičně výtečného Poledourisova soundtracku nemá ani zdaleka co nabídnout, platí nakonec za naprosto totéž, co Návrat, který mě ovšem seznámil s Millou Jovovich, kterou přes ty její v(n)ady osobně považuju za jednu z vůbec nejkrásnějších hereček.. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Původní dablérka Brooke Shields si zlomila záda a nahradila ji žena, která byla původně najata k trénování delfínů. Měla však tu správnou postavu, proto zastupovala Brooke ve scénách obsahujících nahoru. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama