Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

I z notoricky známého tématu se povedlo vytvořit nový, originální scénář, doplnit kvalitním obsazením, vynikající výpravou, což vše vytváří velmi dobrý vizuální celek. Pro mne je seriál příjemným překvapením a věřím, že bude mít i pokračování, i když jsem tu někde zaznamenal, že byl údajně zastaven. Osobně tomu moc nevěřím, domnívám se, že i obecný komerční ohlas je velmi dobrý, takže dává dobrý předpoklad pokračovat a pokud se i dál podaří úroven udržet, mělo by být i dál na co koukat. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat seriál o Draculovi mi přišla natolik zajímavá, že jsem to hned zařadila do to-watch listu. Když jsem pak zjistila, že to utnuli v první řadě, tak mě to moc nepřesvědčilo, ale nakonec jsem si to stejně pustila a můžu teda říct, že se opravdu nedivím, že to přestali vysílat. Opravdu nuda, doslova jsem se dokopávala, k tomu, abych to dosledovala. Je fakt, že od půlky se to pak rozjelo, ale stejně. Přišlo mi to hrozně chaotické a upřímně jsem se vůbec nevyznala v těch jménech a ty hlavní vedoucí Order of Dragon mi přišli, že vypadali všichni stejně. Navíc Jonathan Rhys Meyers je možná jako Dracula hodně charismatický, ale já si nemůžu pomoct, mě na něm prostě něco vadí a jako herce ho zrovna nevyhledávám, ale ani nemluvím o tom, jak mi pila krev představitelka Lady Janey, opravdu snad nemohli vybrat nesympatičtější herečku. 2* ()

Reklama

majkl44 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo jako zajímavý způsob oživení Drákuly, ale časem mi linka některých hlavních postav připadala ujetá.. Možná to byl scenáristický záměr , který se má rozlousknout v případné další sérii ale stejně. Krom toho scénáře mi seriál ale připadal celkem dobrý a koukatelný. Závěrečné epizody ve mě ale nevzbudili takový zájem, abych vyloženě prahl po další sérii.. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Skvělý příklad toho, jak se během série zlepšovat. První díly byly jen lepší průměr, ale šla kvalita s každým dílem nahoru. Pochválit musím rovněž výběr herců. Meyersovi role podle mě sedí víc než Jindřich VIII. Skvělý jsou rovněž Thomas Kretschmann a Nonzo Anozie je geniální. Doufám, že po výborném finále bude i druhá série. 80% ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jonathan Harker je trapnej a nemožnej ubožák. Nic mu do vínku nedali, nic. Žádný šarm, moc chytrosti nepobral, což je na právníka, nebo vlastně tady na novináře, dost bída. Je to blbý. Zato Dracula je tak moc šarmantní a empatickej a hodnej, že bych se s chutí nechala vysát, nebo bych s ním třeba šla na docela normální oběd. Pokud by mu tedy zde přítomný "hustý" Van Helsing před polednem něco píchnul proti alergii na slunce. Jo, to bylo dobrý, Vane, s tou kovovou paličkou. Já věděla, že to ale neuděláš, protože to by seriál skončil ještě dřív. Ale nesmím předbíhat a bojlerovat, abyste na mě neposlali, vy, co jste to ještě neviděli, nějakou Řádovou blonďatou šlapku. Totiž pardon, profesionální přemožitelku. Takže do třetího dílu jsem byla docela zvědavá. No ale pak to začalo jít nějak z kopce a začaly se tam dít nelogické nesmysly, které se snažily příběh držet při životě. Prostě to přepekli. Podívejte se na to a uvidíte sami. PS: ale nakonec půjdu na oběd s nejlepším právníkem Nonzo Anoziéééém! Jo! ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • Vlad III., Vlad Tepes také zvaný jako Dracula, byl valašský kníže žijící v letech 1431-1476. Pro svou krutost byl lidmi nazýván také jako napichovač, neboť své protivníky narážel na kůly. Podobu upíra mu dal až v roce 1897 irský spisovatel Bram Stoker v románu "Dracula", jenž se stal nejznámější hororovou legendou. (Skyfall)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)
  • Při práci se sešlo pět režisérů, každý natočil dva díly. (M.B)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama