Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si odpustit podotknout, že se mi tento seriál jevil jako jakási zaostalá komunistická předváděčka vybavení na škole a "vztahových" problémů ,které se teď s*rou do všeho. To by na tom nebylo ale to nejhorší!! To nejhorší je,že je to i hitparáda českých hitů od starých "umělců"(nehodlám jmenovat) a rekapitulace obsahu českého showbussinesu...Velice mě mrzí,že se do tohoto projektu zapsal i pan Langmajer,kterého považuji za kapacitu a nebo třeba Olda Navrátil.Pan Bobek Klepl mi tu dle mého pohledu ztělesňuje typického čecha a to bohužel rozhodně není kompliment.No jediný důvod proč jsem vydržela čučet na tuhle hloupost byli pan Langmajer a nad míru pohledný Lukáš Hejlík.Velice doufám už díky pudu sebezáchovy své vlastní osoby a jakéhosi strachu o mentalitu dnešní mládeže,že se z tohoto nestane další nekonečný seriál jako jsou Cesty domů... ()

pavlinna 

všechny recenze uživatele

Souhlasím úplně s FOMOU. Herci si role vyloženě užívají, hlavně Medvecká parádně střihla kantorku, jakou jsme možná na základce i potkali -dokázala, že je skvělý komik. Scéna, kdy si Navrátil u branky učitele důchodce uvědomí, že taky jednou bude nepotřebný - ta krátká chvíle beze slov v jeho podání , to byla malá perla. Copak jste se nedívali????? Nevím, co by někteří hodnotící chtěli, možná by i přiznali, že se bavili, ale snad by si pak připadali méně IN. Použití starých "hitovek" jako doprovodu komických situací nemělo chybu. Malý, rozkošný a zcela český sitcomeček, který byl vtipný, skvěle zahraný a hodně mne pobavil, o to snad tvůrcům šlo , ne???? Snad si nemyslíte , že chtěli aspirovat na Oscara??!! ()

Reklama

BeeEsh odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím po zhlédnutí první epizody a s největší pravděpodobností se bude jednat i o hodnocení konečné, jelikož mám samu sebe ráda dost na to, abych se vědomě ničila sledováním takového braku. Nedokážu si představit, jak zoufalí naši herci jsou, když hrají v takové hrůzostrašné ptákovině (v udivení jsem třeba z Langmajera, kterého považuji za jednoho z nejlepších herců dnešní doby či z paní Medvecké). Skutečně další hrůza na našich obrazovkách. To si vážně všichni myslí, že český divák je tolik stupidní? To si nezasloužíme trochu inteligentního humoru? Asi ne, protože Základka ukazuje jen to, co se objevuje na obrazovkách dnes a denně. Trapné polo-vtípky, prazdné dialogy, syndrom příšerné kamery ( no a ta byla děsná- stálé přibližování a oddalování, většina scén natočená pouze z jedné strany), takové množství barev, až málem hrozí oslepnutí. Prostě a jednoduše, pokud dneska ještě někdo touží vidět seriál ze školství, odplujte od téhle hrůzy a koukejte na seriál My všichni školou povinní, protože ten si zaslouží, aby s ním někdo strávil čas. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Občas fór, ale jinak herecké dřeváctví a kamera zoomuje tak zběsile, až mám podezření, že ji dali pětiletému synkovi někoho ze štábu, který si to vybrečel. (Jinak to celé vypadá spíš jako nepovedený reklamní spot, nemůžu si pomoct. Jednou jsem na Základku přepnul omylem, a vypadalo to jako reklama, tak jsem chtěl rovnou přepnout.) ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Další seriálová česká sračka (zvlášť Prima je na ně expert) . Komediální seriál bez jediného vtipu. Ale tragédie není v tom, že ten seriál není vůbec vtipný. Tragédie je, že si autoři (a producenti) myslí, že vtipný je. A ty staré hudební hity v podkresu, to jako mělo být co ? Připomínám, že scénář napsala Tereza Dusová: další neschopná scenáristka na filmové a televizní scéně. Pamatujte si to jméno a zdaleka se mu vyhněte ! (P.S. Já bych ten scénář napsal líp). ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Fotoaparát školníka (Ondřej Malý) je Kiev 60 – středoformátová filmová zrcadlovka vyráběná Arsenal Factory v Kyjevě na Ukrajině v letech 1984–1999. (sator)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama