Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Základní škola Sever je zdánlivě stejná jako ostatní. I tady je kolektiv učitelů, kteří dennodenně bojují, aby do hlav žáků vpravili alespoň nějaké vědomosti, a zároveň přitom sami nepřišli o nervy a o rozum. Výhodou je, že tu pracuje o něco víc mužů než jinde, takže síly jsou poměrně vyrovnané. Což s sebou na druhou stranu přináší řadu humorných situací, které učitelský sbor občas řeší nejen s patřičnou nadsázkou, ale hlavně s drobet sexuálním podtextem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

pavlinna 

všechny recenze uživatele

Souhlasím úplně s FOMOU. Herci si role vyloženě užívají, hlavně Medvecká parádně střihla kantorku, jakou jsme možná na základce i potkali -dokázala, že je skvělý komik. Scéna, kdy si Navrátil u branky učitele důchodce uvědomí, že taky jednou bude nepotřebný - ta krátká chvíle beze slov v jeho podání , to byla malá perla. Copak jste se nedívali????? Nevím, co by někteří hodnotící chtěli, možná by i přiznali, že se bavili, ale snad by si pak připadali méně IN. Použití starých "hitovek" jako doprovodu komických situací nemělo chybu. Malý, rozkošný a zcela český sitcomeček, který byl vtipný, skvěle zahraný a hodně mne pobavil, o to snad tvůrcům šlo , ne???? Snad si nemyslíte , že chtěli aspirovat na Oscara??!! ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

Tak to je opravdu masakr. Přemohl jsem se na celý pilot a byla to velká fuška. EDIT. Přemluvil jsem se na další tři odpad to není, ale zázrak se taky nekoná. Každopádně tak nízké hodnocení si to rozhodně nezaslouží. Nehodnoťte po pilotu, ale dejte tomu pár dílů. Několikrát jsem se tak u seriálů spálil. Raději hodnotím po sérii, nebo aspoň po 5 dílech. EDIT2: A opět zvedám hodnocení, protože jako komedie to funguje velice dobře. A ostatní se na to aspoň podívejte, než budete hodnotit. EDIT 3: No nic, dávám za pět a polibte mi prdel. Ten seriál je prostě dobrý a spolu s Okresním přeborem je to záblesk naděje. Kokotinám, které jen natahují čas a diváky typu Lost, Dexter a podobně se tu sází plný knedlík, ale když se tu objeví vskutku vtipné dílko tak jen odpad. Nejdřív se na podívejte mistři. Kdybych například hodnotil třeba Černou zmiji po prvním dílu, tak by to byl taky průser. Dejte dva nebo tři díly a změníte názor. A ano, první díl je slabší. ()

Reklama

Fenk 

všechny recenze uživatele

Pocit trapnosti vystřídalo nadšení a s hrdostí mohu oznámit, že do zatuchlých vod cz seriálové tvorby pšoukl svěží vánek jménem Základka. Nad takovou sestavou kabinetu, tvořenou všemožnými charaktery, by si Chocholoušek oblízl všech deset. Připočteme-li v našich končinách dosud nevídaný zoomy - dodávající scénám na epic failu a nečekaný comeback Hanky Zetorový, máme co do činění s dada zábavou, která byla zaříznuta již po 10 dílech. ()

Lovin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se sešla skvělá parta lidí a vytvořili skvělou podivanou. Nechápu tady to nízké hodnocení. Náhodou , odpočinkové vtipné proč tomu nedat šanci za mě plná palba baví mě to moc . Jo a Pardubice je jenom předměstí Hradce :-)))Výborná záležitost. Hrozně nechápu dementy jako je LUKICKK kteří jednotlivé epizody vůbec neviděli a dají si tu práci každou označit odpadem a ještě komentářem. Nebo pokud se jim to tak nelíbí proč na to vůbec koukají? ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Na Comeback to jednu hvězdičku postrádá, ale jinak považuji za jeden z nejlepších sitcomů u nás za posledních pár let. Novácký Comeback necituju náhodou, protože taky je na Základce vidět poctivá práce se scénářem a dobrý výběr postav. Mně ty crazy dialogy, přehnané herectví (Medvecká, jinak herečka z Národního, si tu svoji nadrženou single učitelku musela neskutečně užívat) a hlavně tělocvikář Evžen bavily. Škoda, že ten seriál tak brzy skončil. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v reálném prostředí základní školy v Chodovci. Ředitelství přidělilo štábu část přízemí, v ostatních prostorách pokračovala výuka. Natáčení trvalo 1 měsíc. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Scenáristka Tereza Dusová s režisérem již spolupracovala na seriálu TV Prima Přešlapy (od r. 2009). [Zdroj: televize.cz] (hippyman)
  • Bob Klepl ztvárnění své postavy stylizoval po vzoru Homera Simpsona. [Zdroj: televize.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama