Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Problém filmu vidím v tom že přestože se Clooney opět snaží seč mu síly stačí, tak nějak ta dramatická rovina filmu působí malinko nevěrohodně. Určitě je škoda, že scénáristům pomalinku začnou docházet nápady a tak se musí chtě nechtě do ulic, aby byl hlavní padouch náležitě potrestán. Julia Roberts má kariéru vlastně za sebou a ještě před 15 rokama by divák byl za film s duem Roberts/Clooney vděčný. Dnes kolem nás jen tak prošumí. Studio Sony má prostě i nadále smůlu na velké bijáky. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu navnadí, druhá vás uzemní. Film od strhujúceho thrilleru prechádza a nakoniec aj končí niekde v emocionálne. Myšlienka filmu sa mi veľmi nepáčila. Máme snáď fakt ľutovať ľudí, ktorí dobrovoľne investujú na burze a stratia tam peniaze? Sami predsa idú do toho rizika, že môžu prísť o všetko a to aj podvodom, pretože celá burza je len jeden podvod. To by sme mohli ľutovať aj gamblerov, lebo im nevyšli zápasy a nie všetky sú čisté. V tomto to na mňa teda nefungovalo. Ale dve tretiny filmu fungovali dobre, boli zaujímavé. "Vďaka" rozuzuleniu to však spadlo do priemeru. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Thriller s dobrým myšlienkovým úmyslom, ale slabým dramatickým drajvom. Emocionálny záver pôsobivý, ale všetko pred ním nie je ani tak strhujúce a dynamické ako v Howardovom Výkupnom, ani tak superchytro vykoumané ako v Leeho Spojencovi. A je to iba tak zabudnuteľné ako Gavrasove Mesto šialencov. Prekvapuje ma, že to ambicióznemu Clooneymu stálo za produkovanie. Možno spoliehal na silnejšie osobné angažmá (a talent) pani režisérky. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster bych tedy rozhodně netipl na přesměrování na režisérskou kariéru, ale ejhle, podařilo se jí to a její premiéra dopadla doopravdy nadmíru dobře. Neočekávejte film, který bude odsýpat, tady se na to jde jinak. Herecké duo Clooney a Roberts ztvárňující hlavní role zafungovalo jako jistý způsob záruky, protože je to herecká extratřída. No a také bych neměl zapomenout na O'Connella, který dlouho nepodal tak přesvědčivý výkon jako tady (a samozřejmě v Jezeru smrti, kde kraloval). Filmy pohybující se kolem nejistých obchodů a akciemi a také kolem investování do různých firem moc nenajdete, když k tomu připočtu tu napínavou stránku, tak by člověk neměl nic řešit a ihned si film pustit. Vždy mě fascinovaly filmy, které se v zásadě odehrávaly na jednom místě, zde se musíte opřít o herce a jejich důvěryhodné podání svých replik, protože z nich divák nespouští moc oči. Mělo to pár hlušších míst, ale vše směřovalo k finále, které jsem ihned odhadl, ale vůbec mi to nevadilo. Někdy ta přímočarost není na škodu. Za mě dávám 77 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem skoro nic. Myslel jsem si, že ukázky ukázaly již vše a nemá mě co překvapit. Pravda byla ale jiná. Skvělá napínavá atmosféra a několik zvratů, které jsem neočekával. Oba herce, G. Clooney a J. Roberts, vůbec nevyhledávám, ale zde se ukázali jako výteční herci. Spíše Clooney, jelikož Julia jen více méně seděla. Spíše řadím mezi "jednohubky", které můžeme vidět jen jednou. Příběh jednoduhý, pochopitelný a čas od času nelogické scény či rozhodnutí hlavních hrdinů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)
  • Ve 32. a 66. minutě můžeme zahlédnout akční hru "Just Cause 3". (Dusty)

Reklama

Reklama