Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

Othello 

všechny recenze uživatele

Hodně prošlá a unavená bojůvka, která zaujme akorát tím, jak dokáže nakombinovat několik tematických relikvií z různých časů do jednoho celku. Jmenovitě iluzi všemocnosti televize, syndrom Occupy, prohnané bankéře, které nelze sesadit jinak než lidovou polní spravedlností či prostý lid propojený televizní obrazovkou v horním rohu místnosti útulného baru. Ačkoli se místy daří aktualizovat celý rámec skrze potrestání ústředního kapitalisty internetovým zmemováním či se záměrně shodit ve scéně veselé videokonference se zbouchnutou holčinou mladého teroristy, finální climax s nekonečně neschopnou policií, skandujícími lidmi a epilogovou pěsťovkou do tváře zločinného buržousta nám rychle připomene, v jakém filmovém muzeu se vlastně nacházíme. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné "finančné" thrilery a po vypuknutí krízy sa ich natočilo neúrekom a ozaj priniesli zaujímavé pohľady tému peňazí. Tu si zobrala Jodie Foster na paškál akciové investovanie, doslova ho vyzliekla donaha a bez akéhokoľvek emotívneho súdu odhalila mnohé súčasné praktiky silných hráčov na finančnom trhu. Dej filmu sa odohráva v reálnom čase a tým mu dodáva neuveriteľné napatie a tempo. Záver síce nepatrí k najoriginálnejším, to však nebolo podstatné. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu navnadí, druhá vás uzemní. Film od strhujúceho thrilleru prechádza a nakoniec aj končí niekde v emocionálne. Myšlienka filmu sa mi veľmi nepáčila. Máme snáď fakt ľutovať ľudí, ktorí dobrovoľne investujú na burze a stratia tam peniaze? Sami predsa idú do toho rizika, že môžu prísť o všetko a to aj podvodom, pretože celá burza je len jeden podvod. To by sme mohli ľutovať aj gamblerov, lebo im nevyšli zápasy a nie všetky sú čisté. V tomto to na mňa teda nefungovalo. Ale dve tretiny filmu fungovali dobre, boli zaujímavé. "Vďaka" rozuzuleniu to však spadlo do priemeru. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet určite zaujímavý, no čo sa dejovej línie týka, tak tie prvé dve tretiny filmy odohrávajúce sa v televíznom štúdiu sa postupne ocitali na hrane priemernosti. Záverečná tretina filmu, kde Lee a Kyle už v podstate spolupracovali, bola výborná a pútavá. Veľmi sa mi páčilo ako sa u Leeho po počiatočnej averzii postupne prebúdzala empatia a snažil sa Kyla podporiť, aj keď už pochopil, že ide len o psychologickú hru. George Clooney a Jack O'Connell, obaja super výkony! Len škoda, že tie prvé dve tretiny filmu pôsobili dosť jednotvárne, mohol to byť oveľa kvalitnejší thriller. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jodie za kamerou má režijní ruku pevnou, Julia a George před kamerou jsou sehraná dvojka i když Geroge dostává mnohem víc prostoru a víc si to užívá, příběh má spád, nechybí mu lidský rozměr. V podstatě by se dalo říci, že všechno klape a funguje jak má, že tahle Hra peněz má samá pozitiva a jistoty. Přesto to, překvapivě, jako celek zdaleka není tak strhující a kulervoucí jak by mohlo a index filmu bude mít na burze mé paměti pravděpodobně sestupnou tendenci, bez naděje na obrat. Kdybych draze nakoupil, nejspíš bych litoval, takhle mě pokles akcií Hry peněz zase tolik netrápí. Druhou šanci už stejně nejspíš nedostanou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)
  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)

Reklama

Reklama