Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Vyhrála moje slabost pro Rostislava Nováka a křehkou Vicu Kerekes. Parta okolo Viktora Preisse byla zajímavě poskládaná. Když jsem prvně viděla, co provádí Hádek s tou zrcadlovkou a jak jí drží, tak jsem myslela, že mě omejou. Proboha, proč jí pořád používá k natáčení.Dejte mu někdo kameru. Hodně jsem se těšila na Medveckou s Hartlem. Bylo moc příjemné je zase vidět na obrazovce. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem naprosto spokojený, dostávám, co jsem očekával. Herecky mi to vcelku sedí, i když občas jsou ty emotivní výboje na hraně a trochu mimo v kontextu toho, jak se herci prezentují jinde. Nicméně se mi to líbí a dostávám zábavu adekvátní mým potřebám a inteligenci korelující s únavou po prvním pracovním dni . Těší mě, že Kerekes tu hraje a není zde jakousi ozdůbkou a jsem zároveň rád, že mi Hádek prokázal čest stát se zajímavým kriminalistou a ne jen nudným, okoukaným, trochu komickým klukem. Takže co? Takže dobrý! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Novácká Kriminálka Anděl šla úspěšně mimo mě, veřejnoprávní Clonu sice tu a tam sráží nelogičnosti (vyšetřování je občas švanda), ale na to jsme z našich luhů a hájů zvyklí. Jinak tu máme slušnou přehlídku kameramanských kousků (konečně postavy neodříkávají dialogy jen do statické kamery), solidní herce a schopného režiséra, který ctí svěží a moderní rukopis. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi "umělecké" zpracování - vizuálně se na seroš kouká příjemně.. Škoda Hartla, kterého jsem už delší dobu nikde neviděla :-( A Preiss by měl rozhodně dostat větší roli :-) Vica Kerekes už je pro mě celkem okoukaná a jako Hádkův protipól se mi absolutně nehodí.. Některé případy byly silnější, některé slabší.. Co mi na filmu vadilo hodně je, že se zabývá moderními digitálními technologiemi (foto, video, dron), ale spousta situací, která se kolem těchto hračiček točí by v reálu nemohla dost dobře fungovat (např. focení nabouraného auta uprostřed noci z ruky a bez blesku a ještě stojí fotograf mezi lampou a fotografovaným místem) apod. Seriál by se dal vystihnout příslovím: Nahoře huj a vespod fuj. Daleko před "Kriminálkou Anděl" a hodně vzad za "Případy 1. oddělení".. ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným českým kriminálkám se Clona vyznačuje akcí, kdy se vyšetřovatelé pouštějí bezhlavě do nebezpečí, což místy působí dost amatérsky až komicky. Hlavní postava Romana (Kryštof Hádek) mi tu úplně nesedí - ten jeho mladistvý vzhled není vhodný pro roli policajta. Naopak slovenka Vica Kerekes je k nakousnutí. Skvělá práce kamery - radost pohledět na některé, hlavně akční, scény. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Epizoda se natáčela mj. na zámečku Bon Repos na Nymbursku. (a-ja)
  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)

Reklama

Reklama