Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (394)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestli se někdy objeví zábavnější televizní seroš než Rick a Morty, bude to znamení konce světa. Má to pár slabších epizod, ale vynalézavost zápletek a vývoje fikčního světa nezná mezí a doslova žasnu nad tím, jak promyšleně na sebe jednotlivé motivy navazují napříč jednotlivými díly i sezónami. A nejenže mě Rick Sanchez zabíjí každou druhou hláškou nebo životními postoji, ale i všechny ostatní postavy jsou nehorázně dobré a tvůrci se nemusí bát rozdělit epizody na více paralelních dějových linek. Správně nepřístupný charakter humoru nasazuje korunu, stejně jako odkazování k popkultuře a geniálně zakódovaná vyjádření k současné politice a společnosti. Tvůrcům za tohle postavit pomník ve všech dimenzích... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* momentálně 17. nejlepší seriál u mě propadl po zkušebních prvním třech dílech. Inspirace v mé oblíbené Futuramě je dost znát, ale nedosahuje rozhodně jejich kvalit. Na můj vkus je přehnaně uřvaný, hyperaktivní, ukrkaný, zvrácený a vulgární, ale chápu že mladým divákům je to bližší. Ani animace se mi moc nelíbí, ale nemůžu upřít velkou fantazii autorů. Příběhy jsou ujeté, najdou se však dobré vtípky a trefné narážky. Přesto jsou dvě hvězdičky maximum, co tomuto satirickému sci-fi seriálu dokážu dát. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Dan Harmon opět boduje. Ne na plné čáře, ale jako důstojný moderní "kresleňák" to bylo povedené. Promakanější Futurama s větším důrazem na rodinné hodnoty. Vyplatí se přežít zvláštní kresbu panenek v očích. Nejsem akorát kamarád s několika běžnými dějovými linkami (Fantastic Voyage, Inception, ,...), několika příliš okatými alegoriemi, občas až absurdním důrazem na neschopnost Jerryho/nenávistí rodiny vůči němu a pro mě naprosto random nezáživnou věcí typu interdimenzionální kabelovky. Celkově ale v poměru délka/kvalita je o co stát. Trochu mi to v určitém směru připomíná staré Simpsons nebo (stavbou rodiny zejména) Smolíkovy - skutečné situace řešené cartoonovou logikou. S tím jdou ruku v ruce i časté hezky emotivní momenty, které si budu ještě dlouho pamatovat. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Má to slabý rozbeh (prvá séria do veľkej miery variuje/paroduje príbehy slávnych filmov), no od druhej série je to nezastaviteľná prehliadka originálnych zápletiek, bizarných postáv a šialených fantastických nápadov. Niektoré príbehy (napr. o parazitovi) by si vystačili na samostatný film. Viac než len dôstojný nasledovník Futuramy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem teda zhlédnul čtyři epizody a ještě uvidím, jestli v tom budu pokračovat. Díly mají opravdu zajímavý průběh a ve dvou dílech jsem se docela bavil. Nicméně, dávám tři hvězdičky, protože někdy byly vtipy divné a trapné a jindy docela slušné. Po čase mě Rick a Morty začíná tak trochu iritovat, hlavně kvůli přehnanému hypu a tak kvůli tomu, že je to strašně nadhodnocené... Zlaté časy, kdy se to oficiálně nedostalo do Čech a nestal se z toho otravný kult, jelikož do té doby jsem ten seriál měl celkem rád. Jenže teď, když se z toho i v Česku stal kult a všichni o tom básní, jak strašně geniální a zábavné to je a kupují si merch... Zlaté časy, kdy to tady ještě tolik lidí neznalo. 3* ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Improvizace hraje v Rickovi and Mortym narozdíl od jiných animovaných seriálů velkou roli. Scénář se píše "retrospektivně". Tvůrci nejprve vymyslí, k čemu má postava dojít, a následně přicházejí s variacemi, jak toho dosáhne, přičemž nechávají prostor i pro hereckou improvizaci. Některé slovní výměny jsou zcela improvizované (např. celá předtitulková scéna první epizody). Velký vliv má také editor dialogů Tommy Meehan, který z několika desítek nahraných replik vybírá tu, která v seriálu nakonec zazní. A nebojí se někdy vybrat i ty "pokažené". Vrcholem improvizace je potom epizoda Rixty Minutes a epizoda Interdimensional Cable 2: Tempting Fate, kde téměř ve všech scénách v televizi herci improvizovali. (Firebug)
  • Scéna, v níž Hoovy najde na židli ve svém domě kosti své ženy a svého šíleného syna, odkazuje na Psycho (1960) režiséra Alfreda Hitchcocka. (Kubaaa97)
  • V seriálu se opakovaně v pozadí objevuje muž s duhovými kšandami, který má na tričku míč na americký fotbal s římskými číslicemi. Justin Roiland v jednom rozhovoru prozradil, že tato postava měla být původně spojujícím prvkem Rícka a Mortyho a seriálu Městečko záhad (od r. 2012), jehož tvůrcem je jeho kamarád Alex Hirsch. Když byste spojili římské číslice na tričku této postavy v obou seriálech, tak výsledkem měl být tajný vzkaz: „confidence“. Z tohoto nápadu ale nakonec sešlo, protože Městečko záhad skončilo dříve, než stihli tento skrytý vtípek použít. (Firebug)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama