Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 6
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (561)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

He’s a lawyer who breaks the law. A Catholic who dresses as the devil. Největší výhoda netflixáckého Daredevila je do značné míry i jeho největší slabina. Tvůrci se zcela nepokrytě inspirovali u nejlepších autorů Murdockovské ságy; Franka Millera, Briana Bendise a Marka Waida. Čili je toto zpracování přesně tak temné, nekompromisní, neustálým deštěm i krví smáčené, na ponuré atmosféře stavící, nikam se neženoucí, s bitkami kde každá rána bolí a pracující s ryze dospělými tématy stírající veškeré rozdíly mezi černou a bílou, jak by se dalo čekat. Středobodem a hlavním tahounem je pak obhájce Murdock (v tomto ohledu je to jediný hrdina, který má co zajímavého dělat i v civilu a je škoda, že toho tvůrci nevyužili více) a nikoli jeho maskované alter ego. Není to prostě ona standardizovaná rozjuchaná barevná popcornovka pro celou rodinu, kterou doteď Marvel na plátnech i televizních obrazovkách střihal jak Baťa cvičky. Daredevil je temná kriminálka o organizovaném zločinu a korupci. Je to tedy poprvé, kdy Marvel více zajímají postavy než (super)hrdinské pozlátko. Problém je, že jak tvůrci adaptují jednotlivé linie/motivy od výše uvedených, tak je zároveň nezvládají z(a)pracovat stejně tak sofistikovaně a tak tu mnohé z nich působí tu a tam přes koleno lámané či v nejednom případě až do ztracena vyznívající. Ambiciózně se tak sice nakousne mnohé, ale ne vše se podaří i uspokojivě dotáhnout. Navíc to není mezi Murdockem a zásadně ze zákulisí jednajícím Fiskem tak osudově vyhrocené, jak by se slušelo s ohledem na to, jak výteční oba jsou (a to je D'Onofriův Kingpin vůbec prvním fungujícím, zajímavým a respekt vzbuzujícím "záporákem" marvelovského universa). Což je zádrhel o to nemilejší, že jiní to již zvládli podobně kvalitně, ne-li v lecčem i lépe. A to nejen na filmovém poli, ale i na tom televizním a jakkoli se srovnání s Arrowem přímo nabízí, tak Daredevil má více společného spíše s Person of Interest; stylem, přístupem k akci, prací s morálkou i záporáky; ostatně tamní Elias je Kingpinem jedna k jedné. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | S3: 4/5 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V něco takového jsem doufal, první díl budí velké naděje. Syrová atmosféra hnusné části New Yorku, hrabiví magnáti, styloví hrdinové. Hlavně mě potěšil Charlie Cox u kterého jsem si malinko nebyl jistý, ale je z něj charizmatický tahoun. Kdyby takhle měli vypadat seriály od Marvelu, bude to paráda. A teď mi navalte ještě toho R-kového Punishera. http://studuj.infoveda.cz/2015/04/recenze-daredevil-1-serie/ Druhá řada překonává veškerá očekávání. Účast Punishera je skvělým tahem a každá konfrontace s ďáblem z hell's kitchen stojí za to. Jon Bernthal je jako Frank Castle bezkonkurenční. Konečně se postavě popravčího dostalo pořádné péče. Veterán zničený ztrátou rodiny, likvidující mafiánskou spodinu má konečně tu zprávnou hloubku. K tomu přidejte Elektru a mysteriózní spiknutí mlčenlivých válečníků, kteří kradou dětem krev. Dechberoucí akční scény v každém díle... Deborah Ann Woll má konečně zajímavou příběhovou linku, Foggy přestává být za zbytečného tlučhubu a Matt přihází pomalu úplně o všechno. Temný rytíř Marvelu. Těším se na pokračování. Třetí řada: Návrat ke kořenům. Ninjové a Elektra byli fajn, ale konfrontace s Fiskem je pro Murdocka přece jen mnohem osobnější. Třetí série je hodně ponurá, plná ztráty, je o odhalování bolestivé pravdy. Psaní... skvělé, i přes pár zkratek perfektně zachycuje vývoj postav od sebevražedných depresivních stavů k vyrovnanosti a naopak. Spousta emocionálně vyhrocených scén. Představení Bullseye funguje (Bethel hraje výborně) i když se svému komiksovému předobrazu podobá jen trochu. Konfrontace obou protivníků jsou ukázkové a bitky znovu berou dech. Televizní špička. ()

Reklama

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech jsem si takto představovala Agents of SHIELD. Temnou, surovou atmosféru s hrdiny, kteří nejsou ani svatí ani vyloženě špatní. Prostě tak nějak uprostřed. Problémem Daredevila je však to, že si neuvědomuje, že jen toto nestačí a po třetí epizodě spadne do naprosté nudy plné zbytečného násilí a zdlouhavých monologů o tom, co a kdo komu patří, kdo je ten zlobivější a jak je tento svět nespravedlivý...NV druhé části série se však kolečka příběhu přeci jen trochu rozpohybují a seriál spíše než cokoli ze stáje MCU (na kteréžto narážky více než potěší!) začne připomínat ságu o Temném rytíři. Daredevil tak vytvoří krásně temný celek, který potěší i komiksové fanoušky, kteří více než rozmanitost a odlehčovací humor Marvelu preferují temnotu konkurentů z DC. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil je skvělý z několika důvodů. Prvním z nich je rozhodně to, že v tom samém New Yorku, kde sídlí nablýskaný Stark Tower a v tom samém světě, kde se prohání parta nadlidí a v tom samém vesmíru, kde je sedm (nebo kolik galaxií) existuje ještě další tvář města New York. Je plné spekulantů, kteří vydělávají na tom, že po bitkách Avengers zbývají v ulicích trosky z domů, které je potřeba opravit, dodat beton, cihly - zkrátka spekulovat. Do tohoto světa přichází životem zakoušený slepec, který nebojuje s galaktickými zjevy nebo superzbraněmi, ale "nechce zklamat svoje město". Dělá to vlastně líp než takový Arrow. A nakonec má Daredevil jeden velký trumf - Vanessu. Samotný seriál je na 4, ale něco tak fascinujícího jako vztah Wilsona Fiska s charismatickou, inteligentní a nádhernou galeristkou jejího formátu - jak mu narušuje rituály, činí jeho pustý, temný život plnější - nemá obdoby a je to velká síla. Herecky vytříbená záležitost, která si zaslouží více než tři řádky. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. řada: Takhle (vyloženě) brutální odpověď asi filmovej MARVEL od Netflixu nečekal, ale právě tohle je na celém televizním Daredevilovi to výborné. Do druhé sezóny prosím méně kecání o získávání moci a více Charlieho Coxe, a budu maximálně spokojený. Skvělý cliffhangery a nejlepší seriálová znělka od... True Detective? Jo, asi jo. 2. SEZÓNA: Zkazky o seriálovém upgradu po vzoru comicsového Temného rytíře nelhaly, je to nehorázná pecka. Naprostá nutnost vidět, ta promyšlenost a napětí berou dech. ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Když Matt (Charlie Cox) bojuje proti agentům FBI, projekce Wilsona Fiska řekne větu „Let the Devil Out“. Přesně tato věta je mottem celé třetí série. (NiWi)
  • Velký plešatý motorkář, který bojuje s Daredevilem na konci epizody, je dobře známý MMA bojovník Dan Miragliotta. (Epistemolog)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama