Reklama

Reklama

Místo zločinu Plzeň

(seriál)
Česko, 2015, 5 h 49 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Martin Bezouška

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Lukáš Vaculík, Martin Stránský, Jan Zadražil, Vladimír Polívka, Berenika Kohoutová, Vladimír Kratina, Zuzana Vejvodová, Jaroslav Pížl, Barbora Kodetová, Vítek Pokorný, Václav Liška, Jana Gýrová (více)
(další profese)

Epizody(6)

Šestidílný kriminální seriál Místo zločinu Plzeň sleduje práci plzeňského kriminalistického oddělení. Divákům se představí plukovník Karel Drtina (Lukáš Vaculík), šéf plzeňské kriminálky, strohý profesionál, který nemá osobní vztahy s vyšetřovateli v oblibě, a kapitán Tomáš Karas (Jan Zadražil), racionální pedant, jehož jedinou slabostí je tolerance ke kolegovi Viktoru Knappovi (Martin Stránský), který i přesto, že se rád napije, má v týmu respekt. Nejstarším členem kriminalistického oddělení je major Vladimír Šimek (Vladimír Kratina), ženský element zastupuje kapitánka Mirka Ondrová (Berenika Kohoutová), svéhlavá, ale velmi pracovitá vyšetřovatelka. Nejmladším členem týmu, hledajícím každou příležitost k tomu, aby se prosadil, je zakomplexovaný kapitán Jakub Lepší (Vladimír Polívka). Kromě nich se v seriálu objeví také Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Tereza Brodská, Andrea Verešová či Zuzana Vejvodová. Tým kriminalistů bude v seriálu řešit vraždu významného plzeňského podnikatele, pátrat po nezvěstných pracovnících bio farmy, hledat manželku šéfa plzeňské opery, odhalovat psychopata, který zřejmě stojí za vraždou mladé ženy, i pátrat po tom, kdo řídil náklaďák, který srazil místní učitelku. (Česká televize)

(více)

Recenze (216)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný rozjímavý seriál, 1)  kde zamyšlený monolog střídá jiný zamyšlený monolog._____ 2) Nikdo tu neřve, ba ani nezvyšuje hlas, nikdo nikam neběhá._____ 3) Příjemný dojem podtrhují hezké, byť nepříliš vynalézavé, záběry na Plzeň._____ 4) Stále pěkný už 40letý Jan Zadražil i rovněž pěkný 26letý Vladimír Polívka to pak jistí._____ 5)  27.5.2023 - opakované zhlédnutí potvrdilo můj předchozí dojem. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Ty holky jsou dneska takový nebojácně samostatný, že? V minisukni a podpatcích skáčou po střeše Thomayerky jako Chuck Rorýs. Marně dumám, jak mohl jeden člověk zároveň spáchat Pelíšky, Musíme si pomáhat a TOTO. Doufám, že v příštím díle ukáže aspoň z poloviny tolik nahejch chlapů, jako dneska ženskejch. Ale ne, teď vážně - tohle je tak dětinský, že by se z toho mozkový závity nezavařily ani pravidelným divačkám Novy. Tou dětskou naivitou je to vlastně i hodně komický, hořce směšný, směšně nechytrý a nestrašidelný. Kdybych u dnešní policie pracoval já, byl bych za megahvězdu. ČT v čele s Dvořákem je holt už jen hodně špatnej seriál, bez naděje na zlepšení. Kdyby to člověk neplatil, mohl by to zdatně odignorovat, že. ()

Reklama

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Co to je za klauni ? Tohle je kriminální seriál nebo krmení pro prasata ? ČT asi neví co s prachama a tak zavedla nový sport, hod koncesinářských poplatků vzduchem, kdo vyhodí víc, vyhrává. Po prvním díle samozřejmě nehodnotím, ale už abych pomalu šel otevřit popelnici ať mám ten odpad kam vysypat. Pomyslný souboj režisérů seriálových kriminálek ČT Strach vs. Hřebejk vyhrává Jirka v prvním kole stylem K.O. . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tuten hezoun tady bydlí?" Tak by to mělo vypadat. Plzeň je zkrátka typická svým tuto, japa, copa, depa, pročpa, dypa, kady a tady to zaznělo asi třikrát. Tuto prostě nebyla Plzeň a už vůbec ne povedená kriminálka. Trošku mě zkrátka otravovaly ty mizerné případy, Vikinovo naprosto zbytečné zachraňování matky, neustále se potvrzující debilita kpt. Ondrové a příšerně nevhodná znělka, takže ta druhá hvězda vznikla jen aritmetickým průměrem hodnocení jednotlivých dílů. Můj celkový pocit z "díla" tak dobrý není. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že kdyby se tvůrci Místa zločinu Plzeň snažili ještě o něco méně, mohla z toho být docela dobrá parodie. A protože si nejsem jistý, že se dobrovolně dokážu podívat na další, hodnotím tentokrát výjimečně hned první epizodu a hodnotím ji tak, jak si zaslouží. Nejhorší je, že nejde jenom o naprosto jalový příběh s postavami, které se chovají jako blbci, ale že ho Jan Hřebejk ani nějak zajímavě nenatočil. Plzeň se mu hodila vlastně jen do názvu, jinak ji v podstatě nevyužil (tady si ale říkám, že s ohledem na výsledek je to možná lepší), a když se někdo zmínil třeba o Radbuze nebo o Štruncákách, znělo to tak strašlivě nuceně... Navíc je zvláštní, že ačkoliv bylo několikrát řečeno, že na sebe jednotlivé díly nebudou navazovat, přinejmenším příběh Stránského matky je propojovat bude. Čili je možné, že Jan Hřebejk pořádně ani neví, co natočil. A to by leccos vysvětlovalo.___P.S. Druhý díl dojem nijak nezlepšil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně rozhovoru na schodišti (cca 41.-42. minuta) se všichni koukají dolů do kamery, ačkoliv by oba pánové měli koukat nahoru, protože rozhovor vedou se slečnou v patře nad nimi. (PMUL)
  • Na fakturách k objednávce nového grafického řešení je uvedena „úhrada za nákup valut“ a razítko hotelu Meteor ze seriálu Čtvrtá hvězda (od r. 2014). (S0ustruh)
  • Motokáry jezdily v prostorách bývalé papírny Piette. Jedná se o jeden z nejstarších průmyslových areálů na území města Plzně založený v roce 1871. Objekt je památkově chráněný. (sator)

Reklama

Reklama