Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Určitě na druhém díle víc zapracovali scénáristé. Nemám už pocit, že se koukám, jak někdo jiný hraje počítačovou hru. Bohužel i přes zlepšení děje je to chvílema pořád stejná nuda. Akční scény jsou opět super a Angelina je zvládá na jedničku, ale její ladné křivky jako holka (bohužel) neocením. A kromě křivek a akce není na Angelině téměř nic ke koukání. Oproti první Lara Croft: Tomb Raider kvalita rozhodně stoupla, ale pořád to není ono. Možná se někdy kolem devátého dílu dočkáme perfektního filmu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokud se Simon West o styl alespoň trochu snažil, De Bont to zazdil rovnou a režii pojal relaxačním způsobem "co bych se s tím nervoval". Za tohle by vás vypískali i v béčku , mistře. Nudné, konzervativní, těžkopádné, zcela se nehodící k profilu Lary Croft coby lehkonohé a svižné akrobatky. Čili ještě o chlup horší než díl číslo jedna a to už lze považovat za stav blízký katastrofě. Naštěstí je alespoň trochu vidět zvýšený rozpočet (efekty ujdou, soundtrack alespoň zaznamenáte)... Zato není vidět žádné zlepšení v ději samém, lady Croftová si stále vymezuje svoje místo ve světě pouze trapnými pózami, Chris Barrie je pohřbený více než minule a příběh je neméně pitomý a nezáživný. Filmaři vás vezmou na několik exotických lokací, které stejnoměrně zprasí do zmateného amalgámu akce a retardovaných dialogů. Můj dojem z filmu dokonale vystihuje scéna, kdy náčelník afrického kmene slibuje Laře, co všechno uvidí v kolébce života. To, že namísto těch strašlivých tajemství vidíme blikající stroboskop, už snad diváka ani nemůže překvapit. Pevně doufám, že Lara Croft svým druhým průšvihem defintivně skončila, protože ostudy už si usekla opravdu heroický kus. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

No teda, žádná sláva. Je to bohužel ještě horší než první díl. Naprosto to postrádá kvalitní příběh a nějakou zajímavou zápletku. Celej film je postavenej jen na Angelině Jolie, což o to, neni to tak špatnej nápad, když se na ní podívate. Určitě se je na co dívat, ale i tak by to chtělo přinejmenším nějakou pořádnou akci, když už se nedostává kvality v příběhu, jenže Jan de Bont si nepokazil svojí pracně vybudovanou pověst a zase natočil naprosto ubohý akční scény, stejně jako to udělal v pokračování Nebezpečný rychlosti. Nebýt Angeliny, tak jdu s hodnocením ještě níž. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Heart Go Faster ,2. The Only Way (Is the Wrong Way) ,3. Bad Girl ,4. Satellite [Oakenfold Remix] ,5. The Last High ,6. Time ,7. Leave You Far Behind ,8. Jam for the Ladies [Jason Nevins Remx] ,9. Starting Over ,10. You Can't Look Away ,11. I Hate This ,12. Reason Is Treason ,13. Into Hell Again ,14. Tears from the Moon [Carmen Rizzo Stateside West Chillout Mix] ,15. Flight to Freedom ,16. Pandora's Box , ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Možná opůl hvězdičky lepší než 1,ale pořád stejná hovadina.Je vidět že Jan de Bont už nikdy nebude točit filmy jako dřív.Taky angelina Jolie se nijak nevytáhla.Je vidětže sexy zevnějšek není všechno.Jo a s těma akčníma scénama to taky nebyla žádná slast.To se Pořád psalo o super honičce na velké čínské zdi,a přitom nebyla na plátně ani půl minut.Prostě děs a hrůza ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)
  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno