Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Insidious sa môže bez problémov porovnať s prvým dielom série. Nechýba v ňom dávka dobre načasovaného desu, zdatná kamera, ktorá miestami preberá prvky z Paranormal Activity a Bisharova hudba ťahajúca divákov na škále desu sem a tam ako handrové bábiky. Zápletka má nečakané originálne prvky, ktorým navyše napomohla prekvapivá kruhová kompozícia, do ktorej Posledný kľúč sériu stavia. Aj napriek drobným nedostatkom, kedy sa aj majster tesár utne, je Insidious slušným partom pre hororový žáner a môžeme len dúfať, že pomyselné pootvorené vrátka na piate pokračovanie nádejnú sériu nepochovajú. Tak ako sa to stalo sérií hororov Saw u pokračovania nazvaného Jigsaw. Snáď ju zdatný tím naopak pozdvihne ešte o priečku vyššie. Pokiaľ si režisérsky post udrží Adam Robitel, mohlo by to vyjsť. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Insidious" počtvrté a naposledy (snad!!!). Za volume, které je během lekaček vytočené na maximum, bych je nakopala do p*dele, jinak jsem ale celkem spokojená. Ubylo plácání se v Zásvětí, Pán klíčů vypadal slibně (bohužel jen vypadal, oddělá ho pitomá píšťalka xD), zaměření se na Elise a její minulost byl podle mě dobrý tah a propojení s předchozími díly proběhlo uspokojivě (zdálo se mi to nebo ty dveře nezavřela?!?). Finální pořadí dílů: 1-4-3-2. (Komický poznatek k dabingu: Elise několikrát zmíní pomoc "Quinnovi". Quinn je ze třetího dílu a je to TA Quinn, ne TEN Quinn.) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z letošních novinek, do které jsem šel s velkými obavami. Ne, nejsem žádný strašpytel, ale pomalu uvadající kvalita jednotlivých dílů mi vysílala jasné signály. První Insidious byl velmi podařený filmeček, který si získal mé sympatie a ani dvojka nebyla vůbec špatná. Zaujal mě samotný příběh i tajemství okolo ženy v černých šatech a rovněž Parker Crane. I proto jsem se těšil na třetí díl, který už však spadl na samou hranici průměru a děj se stočil úplně jiným směrem, než by mi bylo milé. Takže do čtverky se mi popravdě už ani moc nechtělo, protože se dost často stává, že každý další díl už je jen příživníkem na slávě svých předchůdců. Tady se naštěstí ukázalo, že Leigh Whannell ještě nevypálil všechny ostré náboje a pokusil se již pomalu skomírající příběh ještě trochu oživit. Nápad s minulostí jedné z hlavních postav předchozích dílů byl super. Dokonce se mi líbila i přítomnost nové temné bytosti (KeyFace). Sice jsem se z ní neposral strachy, ale byla vcelku dobře zpracovaná a jistě nejednomu slabšímu jedinci pěkně pocuchá nervy. Dokonce jsem se tu několikrát setkal s velmi příjemnou atmosférou a nechybělo ani ono pověstné napětí. Bohužel nechybělo ani několik nezáživných pasáží a poněkud nelogických prvků. Dvojka pomocníků už nebyla tak vtipná a místy spíš připomínali páreček retardů, ale ani Specs se nevyhnul dramatickým okamžikům, což bylo fajn. Jinak co se hereckých výkonů týče, tak k těm nemám větších připomínek – většina odvedla slušný průměr – což jsem ani neočekával. Byla jen vážně škoda, že to v některých chvílích dost skřípalo. Dle mého je čtyřka na naprosto stejné úrovni jako trojka. Tudíž čistý průměr. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu se v tomto případě příliš nedaří budovat napětí. Snímek funguje vyloženě jen v rovině lekaček, které jsou devízou této hororové série. Leknete se i v případě, když víte, že na vás snímek chystá bafnout. Celkový příběh je velmi slabý čajíček. Zámečník byl bezesporu zajímavý démon, ale strach jaksi nenaháněl. Duo přicmrndávačů ústřední gerontky bylo stále stejně bláznivé a vtipné. Lepší tři kousky. Jsem lehce zklamán. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Příšerná trapárna. Obvykle se poseru i v prádelně za poledne, když za jednou z praček zapiští krysa, ale tady jsem byl ledově klidný. Co přijde příště? Rodinný drámo tu bylo teď, takže dál bude už jen telenovela. Řadový duch s lucerničkou porazí démona. Jasněěě, proč se nevysrat na veškerý logično a zásady, který si tahle série budovala.... Běžte už vážně do mekáče votáčet burgry. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama