Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Gigantické zakončení celé série se vydařilo nadmíru. Celému filmu dominuje zejména bitva u města Minas Tirith, ta zastiňuje dosud asi všechny filmové bitvy a dává tak nový rozměr slovu "velkolepý". Peter Jackson ukormidloval i tuto poslední část přesně na té vlně, na jaké se svezly i oba předešlé díly a dokázal něco, o čem se dosud jen hovořilo - převést snad až přebujelou Tolkienovu fantazii na filmové plátno a ukázat lidstvu to, co si zatím každý jen představoval. Odteď už asi většina Tolienových fandů při vyslovení něčího jména z tohoto úžasného příběhu nebude namáhat svou představivost při vytváření nějaké představy o hrdinově podobě, ale vybaví si tvář konkrétního herce, jenž onu postavu ztvárnil ve filmu. Ještě dlouho mi v uších bude znít i úžasná hudba z této trilogie a jediné co mě strašně, ale opravdu strašně moc mrzí je to, že se už nemám na co těšit - za rok už žádná "čtverka" nebude... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je asi mým nejoblíbenějším filmem ze všech a neomrzí ani po několikátém shlédnutí. Je to naprosto bezchybné dílo a vůbec filmu neuškodí, že efekty již mnohdy nejsou nejlepší. Mám rád všechny tři filmy zhruba stejně a tvoří spolu dokonalý celek. Návrat krále jsem však symbolicky přidal do své Top desítky nejlepších filmů, jako ten nejpovedenější z trilogie. PS: také asi jediný důvod proč jsem zvolil Petera Jacksona jako svého oblíbeného režiséra, ale zaslouženě. normální verze=90% prodloužená=100% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tí LOTR-geekovia v Clerks 2, ktorí sa tromfujú, kto z nich videl jednotlivé diely trilógie viackrát v kine, boli naozaj slabí. Vraj trikrát! Ja som Návrat kráľa videl na veľkom plátne sedemkrát, v jeden deň dokonca bezprostredne dvakrát za sebou. Zhliadnutia na DVD ani nepočítam. Bravúrne filmové dielo, ktorému vyčítať pátos, niektoré nedokonalé triky a naťahovaný koniec je úplne zbytočné - veď len scéna so zapaľovaním majákov na horských vrcholoch za dunenia geniálnej Shoreovej hudby je väčší filmový zážitok ako celá Spielbergova filmografia (no, to som možno trochu prehnal, ale sila to rozhodne je ;-). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Dvě věže zpočátku klopotné a rozbrázděné "nucenými" střihy, ale postupem času naprosto pohlcující. Zatímco Společenstvo bude držet primát v největší ucelenosti, Návrat krále triumfuje masivní epikou a ovšem – nádherným koncem, který je sice značně kýčovitý, ale namísto umělosti a vykonstruovanosti z něj dýchá režisérská láska k příběhu a zejména opravdovost ze strany herců, kteří tím často dohánějí menší řemeslné nedostatky. Nakonec mi Návrat potvrdil to, co jsem už před tím cítil. Efekty jsou pěkné, ale nebýt hrdinů, byl by tenhle film jen nepřístupným kusem ledu. Jenže on fascinuje a pohlcuje statisíce lidí. Nádherný příběh v nádherném hávu, Peter Jackson si zakoupil vstupenku do filmařského nebe... P.S.: po druhém shlédnutí už řadím Návrat krále do čela trilogie. Pokud na mě dokáže film i podruhé zapůsobit tak mocně, je to známka vysoké kvality. Nirvana. P.S.S. Rozšířená verze je pomalu na šestou hvězdičku, neboť i trochu přerývané tempo a nepřirozený střih se stávají minulostí, postavy získávají ještě více prostoru, zápletka hlubší motivaci a nechybí ani tradičně zvrhlý humor dvojice Gimli-Legolas. Vidět a umřít! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Užil som si to. Akožto fanúšik fantasy filmov a tým, že som nečítal knižnú predlohu patrím do skupiny ľudí ktorá musí mať s tohoto filmu najväčšiu radosť. Čo sa týka trilógie ako takej, tak najrozprávkovejšia (tudíž aj najlepšia) bola jednička. Tu je to celé iba omáčka na nevyhnutnú finálnu bitku, ktorá je naozaj GRAND ! ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Těsně před vypuknutím závěrečné bitvy u Černé brány, předtím než se Aragorn (Viggo Mortensen) vrhne s pokřikem: „Za Froda!“ proti skřetí armádě, byla natočena nevydaná scéna, kdy se před Aragornem krátce zjeví Sauron (Christopher Lee) ve své původní „andělské“ podobě a následně se změní do podoby Saurona v černém brnění tak, jak jej známe. (Nick321)
  • Jed Brophy si v trilogii Pán prstenů zahrál 7 rolí. V Pán prstenů: Společenstvo Prstenu  (2001) si zahrál postavu Nazgûla. V Pán prstenů: Dvě věže (2002) se objevil jako skřet Snaga a skřet Shakru a ještě v roli nepojmenovaného skřeta. Dále si také zahrál v prodloužené verzi Rohanského jezdce. V tomto díle byl také jezdeckým dvojníkem. V Pán prstenů: Návrat krále si zahrál postavu jednoho z elfů na koni, kteří opouští spolu s Arwen Středozem. Také se objevil v roli Featured Orca. (Wade)
  • Christopher Lee (Saruman Bílý) byl velmi smutný z toho, že byl vystřižen z původní kinoverze. (ricky4)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama