Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co je to za soudní systém, kde kriminálníci zůstávají na svobodě? Mladý právník Arthur Kirkland (Al Pacino) se ptá, zda vůbec existuje SPRAVEDLNOST. Arthur je upřímný, idealistický právník, který se najednou dostává pod tlak, když má obhajovat významného soudce (John Forsythe). Ten je obviněn ze zbití a znásilnění mladé dívky. Arthur ví, že je vinen! Když dojde k soudnímu líčení, Arthur si musí vybrat mezi kariérou a ctí. Závěr soudního líčení je explozivní a nezapomenutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy si Al Pacino vybíral filmy, které měly mnoho co říct... And Justice for All patří mezi ně, mezi tu výpověď o Americe před 30ceti lety, kterou si dneska pod vším pozlátkem těžko uvědomuje. Příběh samotný je spíše skládankou střípků, upozorňujících na extrémní povahu paradoxů vznikajících v americkém soudním systému, postupech a především, lidech. Konfrontace "co je správné" a "co je podle zákona" je v závěru dobře vygradovaná a jen mě napadá otázka, kdo je v tomhle filmu při smyslech? Každý je tu symbolem. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Stejně tak, jako pinďour stojí na základě obdivuhodně stavitelské viagry, existují filmy, které jsou scénářem, pojetím a vším tím filmovým něčím nezajímavé, ale mají chytře umístěny základy na hereckém umění hlavního protagonisty. A Pačíno není typickým příkladem této skupiny, nýbrž jejím korunovaným králem, jemuž bych zobal z ruky cokoli i při vypnuté televizi ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Povolání právníka je vyhrazeno takřka výhradně pro kariéristické mamonáře, kteří tradičně slabého smyslu slepé spravedlnosti využívají ke kroucení práva dle svých interpretací. Proto mne vždy potěší, když do spolehlivě prohnile fungujícího systému vstoupí idealista s kacířským názorem, že všichni by si před soudem měli být rovni. A spokojeně vrním i proto, že dramatické okamžiky se střídají s vtipnými scénami v podobě létajících talířů v budově soudu či soudce balancujícího na hraně adrenalinové sebevraždy. Morálně je tento snímek za jasných pět pěticípých, ale já bych přece jen očekával o trošku větší aktivitu od střihačových nůžek. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Koláž rôznych prípadov a scén zo života advokátov a sudcov, ktorým dlho chýba hlavná zápletka a ktoré spája Al Pacino ako idealistický právnik a téma nadvlády korupcie a nespravodlivosti. Zaslúžilo by si to ale silnejšiu ruku strihača (šmahom ruky by som vystrihol celú pasáž s vrtuľníkom a nehodiaci sa humor). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skoro to vypadá, jako kdyby si Amíci právnickými filmy dokazovali, jak skvělí jsou herci. Dříve jsem právnické filmy vnímal jako něco, co mě nikdy nelákalo a nepředpokládal jsem, že by mě to někdy mělo začít lákat. Jenže postupem času jsem se dostal k dobrým filmům, ke skvělým hereckým výkonům a najednou od těchto filmů neočekávám ani nic jiného. No a když se podíváte na herecké obsazení v tomto filmu, tak pochopíte, že hlavní roli zde má Al Pacino. A ten sám o sobě většinou špatný výkon nepodává. Celý film se nicméně tváří na solidní tři hvězdy s pár příjemnými scénami, jakmile ale nastoupí závěrečný proslov, vysolíte jasnou čtyřku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Druhý film, za ktorý bol Al Pacino (Arthur Kirkland) nominovaný na Oscara za najlepší mužský výkon, kde hral po boku svojho učiteľa herectva Lee Strasberga (Sam). Prvýkrát to bolo vo filme Krstný otec 2 (1974). (Spilvo)
  • Scény súdnych sieni a vnútra súdu boli natočené v interiéri Baltimorskej Circuit Court budovy na Calvert Street a exteriéry sa natáčali v budove War Memorial Building na Gay Street. (Spilvo)
  • "And Justice For All" je i název alba metalové skupiny Metallica z roku 1988. (Comida)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama