Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi nepáčila - stupídna, detská, nelogická a strašne zastaralá. Preto som k dvojke pristupoval s rezervou. A som spokojný! Lex Luthor - stále je zle vystihnutý a je to komická figúrka, lenže občas má aj svetlé moment. Najviac ma potešilo, že ustúpila skratkovitosť a trápna smiešnosť prvého dielu. Už nepôsobí ani zastaralo. Príjemná bola aj psychológia postáv a preto mi je ľúto poslednej scény, ktorá skazí celý dojem z postáv filmu. Herci sú veľmi dobrí - hlavne Reeve a Margot Kidder. Medzi nimi to neskutočne iskrí a chémia pôsobí tak ako má. Akcia je veľmi dobrá - hlavne záverečný súboj v uliciach Metropolisu. Hudba je dobrá a potešil ma aj INTELIGENTNÝ humor (narozdiel od trápnosti jednotky). Záporáci sú skvelí, ale škoda pár nelogických vecí, čo sa do filmu prepašovali (napr. prečo majú aj také schopnosti, čo Superman nemá aj napriek tomu, že sú rovnakí?). ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Hitler by poskakoval nadšením vědět, že jeho idea íbrmenše se má čile k světu i po čtyřiceti letech. Pravda, superman poněkud zhodněl, ale zůstaly mu modré oči a také dřívější reflexy, kdy při letu vzorně vztyčuje pravici, levici, občas i oboje. Jinak se jednalo o báječnou podívanou, ovšem tak maximálně pro pěti-šesti leté děti, a to ještě pro ty zaostalejší. Nás starší potěšil jeden postřeh skutečně vzatý ze života, kdy se suprman musí vzdát svých superschopností, aby byl schopen žít s normální ženou. Jak mrazivě pravdivé! Pravda, obyčejně se ani člověk nemusí sám namáhat, však ona mu žena přistřihne křídla sama. Jinak suprman prokázal, že byl sice obdařen všelijakými nadpřirozenými schopnostmi, ovšem supervkus mezi ně nepatřil, jinak by dal určitě přednost té slečně v latexu před tou tuctovou husičkou. A taky čest a fair play mu nic moc neříkaly. Poté, co zbaven superschopností dostal přes superhubu od jakéhosi ožraly v baru, se na konci vrátí už zase v "normálním" stavu a samozřejmě si to s ním lehoučce vyřídí. Jak by řekl Mirek, bylo to nečestné a nesportovní! ()

Reklama

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Ať už chtěně, či nechtěně velmi zábavné. Pár vynikajících hlášek a gagů, které strčej do kapsy kdejakou komedii. Výborná akce a hlavně co se týče pyrotechniků, který se hodně vyřádili. Ale ty kostými a herecký výkony záporný trojice ... no skoro jako Plan 9 od Eda Wooda, ale budiž. Škoda jen, že Lex Luthor neměl víc prostoru. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Od jedničky nám tu přibylo záporáků, lásky i akce. Ubylo humoru, který zachraňuje akorát Lex Luthor jako takový sidekick hlavních záporáků ("Vždyť to říkám, jsou to burani"). Čeho ubylo hodně, je chytrost a kvalita scénáře. Zajímalo by mě od kdy se prezident Spojených států bere jako vůdce celého světa, a ten konec s US vlajkou radši ani nebudu komentovat. Nicméně když přehlédnete tyto a mnohé jiné naivity v ději, můžete se i dobře bavit. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou další pokračování Supermana ještě horší než toto, nechci si je proboha raději ani představovat. Vedle starého "kultovního" Supa od Donnera s Reevem totiž bledne i prachmizernost jeho nových inkarnací od Snydera... a to je sakra co říct. No aspoň že Zod s jeho tradiční hláškou o klekání je docela vtipný. A jeho máma se (pravděpodobně) nejmenuje Marta, to jediné ten film aspoň trochu zachraňuje. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Producentům se nelíbil vážný tón předchozího Supermana a chtěli "zábavnější" sequel. Richard Donner nesouhlasil a film za něj o několik měsíců později dotáčel náhradník, což je na výsledku znát. Například Reeveovi v některých scénách mizí svaly. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)
  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama