Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 216)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce, co chce říká, ale Aquaman se povedl. Jak už to tak vypadá, Warner, který má v současné době pod křídly DC umí momentálně dělat jenom sólovky. Navíc dostal "za kamery" Jamese Wana, který věnoval filmu svůj typický a neotřelý osobní vklad, který dělá z Arthura jednu z nejlepších současných postav DC. Nutno podotknout, že vzhledem k prapůvodní předloze to nebylo nic lehkého. Už angažování Jasona bylo dosti riskantní, ale musím dát za pravdu Snyderovi, že se jeho volba osvědčila (tímto s chvalozpěvy na Zacka končím, protože s tímto snímkem nemá kromě producentského křesla nic společného - z mého pohledu naštěstí). Hereckou skvadru, která se povedla dát Wanovi dohromady nelze než obdivovat. Ač mi ze začátku vadily "růžovo-rudé" Dolphovi vlasy, všechno si postupně sedlo a já se tak mohl těšit Wilsona, Kidman, Dafoeho, či Heard. Kulantně řečeno, při pohledu do dekoltu právě Amber se člověk nestačil ani divit, jaké divy dokázali kostyméři vyčarovat s jejím poněkud minimalistickým hrudníkem. Příběhová linie byla značně oddechová, ale až na dva až tři nelogické momenty člověka dokázala udržet ve středu. Záporné postavy Ocean Mastera a Black Manty navíc měly celkem jednoznačně a logicky vystavěné pozadí jejich počínání, takže nebyl problém věřit jejich motivaci. Po grafické stránce se navíc povedlo vytvořit úžasný podmořský svět, který si svou podmanivostí získal mé sympatie. Paradoxně nejhůře na mě vizuálně působily scény pobřeží u majáku, když starý Curry chodil čekat na Atlannu. Nejslabším aspektem filmu se proto stal soundtrack, který mě nijak zvláště neuchvátil a až na drobné odkazy na Muže z oceli, či Dianinu: Is she with you? se neobjevil žádný výraznější motiv - v tomto vítězí nedávné Mortal Engines. (Po druhé projekci měním názor - hudba je zajímavá dost). I když má Aquaman své chyby a jedná se o místy přílišnou hru na jistotu, plný počet si ode mě na první dobrou zasloužil... Při druhé projekci mě ale tolik nebavil (což je škoda), takže jdu na 4. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli by se dal Eastwood označit Warnery rodinným zlatem, tak James Wan je minimálně rodinným stříbrem. Vzít si béčkovou komiksovou látku a dokázat z ní vytvořit z ní nejzajímavější Star Wars poslední dekády. To už není jen o štěstí. Aquaman ač se to tak před léty nejevilo uspěl na plné čáře. S druhým dílem rozhodně netřeba spěchat. Mám takový pocit že DC nakonec přecejen budou adekvátní konkurencí pro Marvel. Casting se rozhodně povedl. PS: Hraje v tom i Hodňák Akerman. 75% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

DC prostě neumí udělat natolik kvalitní superhrdinský trhák jako Marvel a to je fakt. Aquaman se mi sice líbil, ale i tak bych ho řadil jen mezi lehce nadprůměrné superhdinské filmy. Má své kouzlo a je i docela vtipný, ale přesto se nemohu ubránit tomu, že filmu něco scházelo a to i přestože měl velkou výhodu, že jsem ho viděl v originále a v kině. Navíc, stejně jako u Wonder Woman mi film trochu pokazil samotný závěr. dávám 60-70% ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Aquaman se zařadil mezi lepší filmy DC poslední doby, ale je pro mě stejně spíše zklamáním. Další snímek od DC co na mě z dost velké část působil strašně tmavě. Hodně počítačové, ani jeden záporák Patrick Wilsom a obzvlášť Yahya Abdul-Mateen II jako Manta mě nebavil, hlavně Manta slabší. Dost nelogických scén. Potešila Amber Heard a Nicole Kidman. 6/10* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I filmový Aquaman se už od začátku profiloval jako takový otloukánek z DC comics, ale pak přišla druhá upoutávka a najednou to vypadalo k světu...jako například Valerian nebo Star Wars pod vodou. Už i blockbustery ošlehaný režisér James Wan dostal k ruce zajímavé herecké obsazení, balík peněz a co je možná vůbec nejpotřebnější, dostatek času na dokončení filmu a dlouhou postprodukci (i tak musel být film víc jak půl roku hotov a jen se čekalo na vybrané datum premiéry). Takže to vezmu od hlavní role. Všichni jsme věděli, jak je na tom herecky Jason Momoa, ostatně se nám vydatně představil již v Justice League. Mně do role celkem sedí, ovšem novinkou je přidaná nálož humoru, který je občas vtipný, ale převážně je to facepalm a vyzní do ztracena. Podobně jako jsem si před pár dny pochvaloval Smrtelné stroje, i Aquaman vypadá vizuálně naprosto skvostně, všemožných Cgi nesmyslů je tu až přehršel, ale vše vypadá krásně, barevně a vesměs dobře nasvíceně. Kamera v akčních soubojích překvapí různými přelety za zady nebo na hlavami postav, nic co bychom znali od Snydera. Nejvíce se mi líbila hned ta původní bitka s Nicole Kidman (!!!). Co se týče obsazení, překvapilo mě, že vedlejší postavy Dolpha Lungrena nebo Willema Dafoea mají mnohem více prostoru, než bych čekal. Patrick Wilson je můj miláček, takže tady herecká jistota. Příběhově se jedná o základní origin verzi New 52 (doporučuji skvělý animák, který se v hlavních událostech příliš neliší) a vůbec nejvíce ze všeho mě na filmu překvapilo, jak se zuby nehty drží komiksové předlohy a i věci, které jsem si do té doby neuměl ve hraném filmu příliš představit, tu tak nějak jsou a ačkoliv se člověk občas uchechtne, vlastně to v rámci tohoto materiálu nijak extra neruší. Mluvím například o přeleštěných zbrojích, všemožných osedlaných potvorách, na kterých se vedou bitvy, či samotný vzhled jednoho ze záporáků, Black Manty. Jistě by se dal film pečlivě rozpitvat a dalo by se polemizovat, kde šlo navazovat na Justice League a další (patrně již do budoucna neexistující) DCEU filmy, mimochodem nějaké náznaky tu jsou, ale tvůrci jenom opatrně našlapují, film je plně samostatný a sami určitě vůbec netuší, co bude dál. Já hlavně doufám, že případný úspěch krom rychle oznámené dvojky konečně nastartuje i tu dlouho plánovanou sólovku Batmana, když ne rovnou sequel JL. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Obyvatelé království „Rybářů“ vznikli kombinací masek (od pasu nahoru) a CGI (od pasu dolů). (fiLLthe3DD)
  • Režisér James Wan prohlásil, že by rád natočil jiný film od DC –⁠ hororového Batmana. (tyzmrde)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama