Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 6

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (314)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to sice lepší, než poslední marvelovky, ale to zase není nic těžkého. Wanovi budiž přičteno ke cti, že se snaží bý co do akce a efektů kreativní a díky tomu film působí celkem pestře. Ale i když se tu sype z rukávu jeden nápad za druhým, zůstává tu až příliš mnoho sekvencí, které jsou snadno zaměnitelným digitálním bordelem. Neprospívá tomu ani fakt, že obsazení se od minulého dílu prakticky nezměnilo, což je nejbolestněji cítit v postavě hlavního záporáka. Kouknout se na to dá v pohodě, to zase jo, ale i tohle je dalším důkazem, že okostýmovaným komiksárnám už asi odzvonilo, Alespoň načas. 60% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Úprimne, baví to ešte niekoho? Dvojka Aquamana by nebola tak zlá ako nedávne komixové filmy z dielne DC, ale je rovnako zbytočným filmom ako ten Blue Beetle, Shazam alebo The Flash. James Wan je síce natoľko zručný režisér, že to celé vie ukočírovať, občas tomu dať jemne hororovo ladenú atmosféru, ale čo z toho, keď ten zvyšok jej zase len jeden obrovský digi bordel, ktorý je divákovi po dejovej stránke úplne ukradnutý. Keby Aquaman prišiel do kín tak pred pätnástimi rokmi, možno by mal čo povedať. V roku 2023 je to iba smutný pohľad kam to komixové filmy dopracovali. Vo výsledku tak síce neškodný, ale absolútne priemerný komixový štandard určený ako rýchlokvasná zábava pre tie najväčšie masy. Som rád, že to už končí a ja do budúcna začínam vyhlížet skôr pokračovanie Jokera alebo Batmana, lebo tieto posledné komixovky (nielen z dielne DC, zdravia otrasné The Marvels) sa stali už skutočne iba zábavkou pre desaťročných, bez štipky snahy navyše. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

DCU už padá od svojho počiatku. Skôr na recenziách, ako tržbách, kedy sa určite darilo. MCU začalo padať po pandémii a aj keď občas sa nejaký komerčný hit podaril, v kritikách sa dostali na úroveň konkurenčnej stajni. Druhého AQUAMANA som očakával, ako aj kritické a komerčné spestrenie celého verza, aj napriek tomu, že už dávno pred premiérou štúdio zreorganizovalo celé vedenie a postup tvorby ďalších komiksoviek. AQUAMAN A STRATENÉ KRÁĽOVSTVO je v prvom rade nudný a dokonca ( hlavne v suchozemských scénach ) trápny film, kde sa síce ťaží hlavne na CGI a akcii, ale vaty je tu na pár kíl. Vedelo sa a čakalo sa, že aj napriek úspechu, to všetko pôjde inou cestou, ale mohla to byť swan song veľkých rozmerov. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dvakrát tomu istému guilty pleasure už štvorku nedám. Príbeh je úplne basic, záporáci okopírovaní z prvej časti a snaď všetko vytvoril počítač. Na druhú stranu tu sú skvelé triky, obstojná réžia a vcelku vysoký faktor zábavnosti (pokiaľ teda vyžadujete relax a nič iné). Vtip so švábom 🔝. Ps: Dosť to odsrala Amber. Za tých päť rokov od premiéry jedničky zostarla min o 10. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že je velká škoda, že nám tímto filmem končí jedna dlouhá sága DCU filmů a budeme si horko těžko zvykat na nové hrdiny. Nedovedu si totiž představit jiného Aquamana než Jasona, ani jiného Supermana než Henryho nebo jinou Wonder Woman než Gal (Ti co miluji Lyndu by mi asi dali :D). Mnozí možná doufali ve velkolepé finále ala Avengers Endgame, ale to nám bohužel po zaříznutí těchto projektů nebylo souzeno. Já hodnotím to, že tento film nebyl ještě víc zaříznutý, byl dotažený do konce a my jsme si mohli užít docela kvalitní vizuál (nebál bych se 3D) a celkem pohodový děj bez trapných momentů. ... Cinestar Ostrava 4K ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) v tomto filmu obléká novější elegantnější oblek, který je založen na jeho kostýmu Silver Age z komiksu „Aquaman“. (Johnny.ARN)
  • Michael Keaton ztvárnil postavu Batmana ve filmech od Tima Burtona, popř. ve Flashovi (2023). Původně se ale počítalo s tím, že si Keaton slavného detektiva zahraje i zde. Scény, které herec natočil, ale byly nakonec vystřiženy. Ben Affleck, jenž si maskovaného hrdinu v minulosti též několikrát zahrál, se rovněž objevil na place druhého Aquamana, nicméně i „jeho“ Batman skončil na podlaze střižny. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama