Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 4

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (254)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Úroveň superhrdinksých filmů po roce 2020 je opravdu tristní a Blue Beetle promrhal svůj potenciál v prvních 10 minutách. Místo, abychom sledovali hlavního hrdinu, jakožto se vyrovnává se strastmi života, aby nakonec „povstal z popela“, tak všechno odbudeme jedním rozhovorem: „Synku, vítej doma ze školy. Tvůj otec měl infarkt, ztratil práci a protože nemůžeme platit nájem, tak přijdeme o barák. Ale nedělej si starosti.“ „Tak dobře, nějak to vyřešíme.“ Blue Beetle mohl být Spider-Man 2, ale lazy writing a pitomé vtípky vyhrály. Nejvíc ze všeho mě zaráželo, že tvůrci ani nedokážou naplno využít filmový jazyk. Ne nadarmo se říká „show, don't tell“. Vůbec se nedivím, že film v kinech totálně propadl. Při rozpočtu 100 mil. celosvětově nedal ani 150 mil., což je totální průšvih. A to neberu ohled na reklamu, která koštovala min. dalších 50 mil. a kina si berou cca polovinu výdělku. Vůbec bych se nedivil, kdyby film skončil aspoň 50 mil. v mínusu. DC rozhodně pšenka nekvete, Flash je totiž podobný, ne-li horší průser. WB šlápli vedle, když se nakonec rozhodli nasadit film do kin místo rovnou na stream. „BUT REALLY IT'S ABOUT FAMILY. AND THAT'S WHATS SO POWERFUL ABOUT IT.“ Což potvrzuje nejvíc cringe scéna, kdy se rodinka vydá zachránit syna a zabíjí přitom vojáky, kteří jim v tom chtějí zabránit. Z babičky je rázem vraždící maniak, ale vnuk nene, ten je zásadně proti zabíjení. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Že já mám potřebu být až tak patologicky zvídavý a pouštět si každou novinku. Tady jsem se totiž zase okradl o 2 hodiny svého života, a to celkem bolestivě. Blue Beetle je jen další generická DC slátanina, která vznikla, jen aby se něco natočilo. Prostoduchá míchačka všeho už 100x viděného, zrecyklovaného a vyplivnutého na plátno a ani v jedné rovině film nedokáže zaujmout. Postavy jsou nudné, charakter hrdiny bez poutavějšího originu, záporáci nudní a tuctoví a akce bez chuti a nevýrazná. Když si k tomu přidám dvouhodinovou stopáž, vychází mi suma sumárum nemilosrdný, nudící, nevýrazný (pod)průměr, který by kdysi byl vtipem a mávnul jsem nad ním rukou, ale když se tyhle neambiciozní sra*ky točí pořád a pořád dokola, už mě to trochu přestává bavit, a to jsem velký fanoušek tohohle žánru a superhrdinovek... Proč? ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nařachaná, svižná, vtipná a akcí nabitá neonová jízda, se spoustou vtipných postav a skvělých hlášek. Sympatický hrdina, super akce a svěží vítr v nahnilé žumpě dnešních komixových hoven. Připomnělo mi to svoji lehkostí prvního Ant-Mana. Podle těch 48% jsem čekal podobnou sračku jako Love and Thunder nebo Ragnarock a on je to přitom řemeslně excelentní akční film. Mexická rodina v centru dění je navíc naprosto boží. Skvělý popcorn srovnatelný se Shazamem. Takhle uživatelsky mimo hodnocení tu pěkně dlouho nebylo, 48%. Jste se posrali ne? Raoul Trujillo jako záporák excelentní. Akorát nepopírám, ze hlavní ženská hrdinka se asi vážně narodila s penisem a hrozně zbytečná smrt otce. Ale jinak super. Ale co já vím, mě se líbí i Green Lanter a Neuvěřitelný Hulk. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jaime Reyes nechtěl být superhrdina, ale mimozemský artefakt si ho vybral, takže mu nic jiného nezbývá. Teď musí ochránit svou rodinu před armádou zloduchů, kteří by rádi získali jeho schopnosti. Blue Beetle je nečekaně fajn starosvětská komiksovka, která má solidní akci, funkční postavy a nesnaží se diváka umlátit hromadou přepálených efektů. Spoléhá víc na sympatického hrdinu a ukazuje, že u superhrdinů opravdu není nutné dělat všechno vždycky jen větší, trikovější a hlasitější. Nic nového nebo převratného nečekejte, ale je to fajn. A po failech jako Flash a Ant-Man 3 to vlastně stačí. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela dobrý! Dobře natočený film, kde je rodina na prvním místě (a to doslova!), ale je to zpracovaný tak, že jsem tomu věřila, že jsem to věděla ne proto, že to bylo neustále opakované dokola, ale viděla jsem to tam. Možná se to někomu může zdát infantilní kvůli všem barvičkám (mě se teda práce s neonama líbila), ale na druhou stranu mě překvapilo, jak je to místy docela drsný, tedy v mantinelech toho, pro koho je film primárně určený, tj pro dětičky. Zároveň z toho lze celou dobu cítit pohoda a to, jak jsem se těšila na šťastný konec. Bylo by ode mě tedy správné dát filmu průměr a tím to uzavřít? Jo, možná jo. Jenže tohle je dobře natočený origin, který je prostě na pohodu. Jasný, jde na první pohled vidět, jako kdyby to bylo natočený kolem milénia jsou přímostí a nulovou přehnanou komplikovaností, ale rozhodně ne zpracováním a trikama  Ale proč je pro spoustu tak těžký to divácky přijmout, když retro letí jako kráva? ;) jenom postřeh... 85% :) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Během úvodních titulků lze zpozorovat zelené světlo – jak potvrdil režisér Angel Manuel Soto, jedná se o odkaz na organizaci Green Lantern Corps, která stejně jako Blue Beetle pochází od vydavatelství DC Comics. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama