Reklama

Reklama

Limonádový Joe aneb Koňská opera

  • angličtina Lemonade Joe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1885 a v Arizoně je pořádné dusno. Obyvatelé Stetson City se napájí whisky a morální hodnoty citelně upadají. V Trigger Whisky Saloonu řádí skutečně vykutálená skupinka gangsterů. Majitelem vyhlášeného lokálu je Doug Badman (Rudolf Deyl ml.), k chlípnému pobavení zpívá Tornádo Lou (Květa Fialová) a své hříšné a podlé plány osnuje gangster od přírody Horác alias Hogo Fogo (Miloš Kopecký). Posledními spravedlivými v tomto otřesném a korupcí prolezlém městě je lékárník Ezra Goodman (Bohuš Záhorský) se svou dcerou Winnifred (Olga Schoberová). Jednoho dne přijede na bílém koni obchodní zástupce firmy Kolaloka, jistý Joe (Karel Fiala), který se alkoholikům rozhodne nabídnout napravení v podobě nealkoholické limonády. Je snad jasné, že alkoholici své mety neopustí tak snadno. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (700)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak čo si dáte, páni pištoľníci? Pohár nealkoholickej Kolalokovej limonády alebo poriadneho panáka kvalitnej pálenky? Ja hovorím, že: "Whisky, to je moje gusto, bez whisky mám v srdci pusto, kdyby ji můj táta pil, byl by tu žil mnohem dýl, když se ve skle leskne whisky, tak má barman dobrý zisky, život se dá zkrátka žít, jen když je co, jen když je co, jen když je co pít. Tu láhev baculatou, tu pestrou vinětu, tu whisky temně zlatou pije i Manitou, kdo chce se státi mužem, ten whisky pije rád, a proto všichni můžem společně zazpívat: Whisky, to je moje gusto..." http://www.youtube.com/watch?v=wtAVCVMKpD0 **** ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepřekonatelná parodie, která ilustruje fakt toho, že nejlepší westerny nevznikají v USA, nýbrž v Evropě. Bezchybně a novátorsky výtvarně pojatý film, ve kterém se barevné odstíny střídají jako na obálkách prvorepublikových rodokapsů nebo na amerických reklamních plakátech. Asi poprvé a naposled se westernu objevilo i pražské panorama, i když zatím jenom v FATAMORGANA VALLEY. Stavby jsou promyšleny do nejmenšího detailu, včetně hrobu unknowna mana. Mnohé písničky se staly a asi i navždy zůstanou evergreeny. O ďábelském hereckém výkonu Miloše Kopeckého netřeba mluvit. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Limonádový Joe aneb nejvíc gay postava československého filmu. Pokud se divák přenese přes morální dokonalost našeho (anti)hrdiny Joea (stejně nevěřím, že tuto postavu někdo může mít rád) a HerrGott hity, tak především zásluhou nekompromisního zlouna Hogofoga, jehož vybroušený ostrý humor, mě nemohl nechat chladným, se budete minimálně uspokojivě bavit. Posuďte sami, srdce cynika musí zaplesat: Malá dívenka- "Pane já vás převedu" Hogofogo (hrající slepého starce) "Jedeš spratku, Herodesa na tebe". Prostě takový milý, český, laskavý humor. 70% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vinnetou, Limonádový Joe.... když na tomhle vyrůstáte, tak máte opravdu trochu pokřivený obraz o tom, co že je to vlastně ten western. Proto mi až relativně po dlouhé době docvaklo jak dokonalá parafráze vlastně tohle je. Dodnes nechápu, jak mohlo něco takového v zemi s nulovou westernovou tradicí a reflexí vzniknout. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Skvělá parodie. Vytříbený humor, výborné herecké výkony (mého srdce šampion je samozřejmě Horác Badman alias Hogo Fogo ;-)), legendární písničky, zajímavá kamera a nápadité kostýmy. Vždycky mě navíc dostanou hrátky s naší milou češtinou: "Hnusný chlípníku, chlípný hnusníku. Kakaová skvrna velikosti mexického dolaru, mexický dolar velikosti kakaové skvrny." ()

Galerie (57)

Zajímavosti (80)

  • Autorem slavné hlášky: „Noci jsou chladné? To abych si vzal teplé prádlo,“ je ve skutečnosti otec režiséra Oldřicha Lipského, Vilém Lipský. Touto průpovídkou počastoval policistu, který jej zatýkal pro údajné rozvracení republiky. Paradoxní na této situaci bylo to, že onen policista před 2. světovou válkou sloužil v Pelhřimově jako četník a Vilém Lipský, který v té době byl pelhřimovským radním, byl de facto jeho nadřízeným. (Dinsberg)
  • Prvý záber, ktorý natáčal Karel Fiala (Limonádový Joe), bol záber, ako pozerá do 100 metrovej priepasti naklonený v ostrom uhle. Kvôli bezpečnosti mu dali parašutistickú vestu, ku ktorej bola ešte pripevnená železná páka, ktorá hercovi siahala až po lopatky. Toto všetko bolo uchytené lanom. Navyše mal ako druhé istenie dva remene, ktoré mal okolo pásu. Ako neskôr prezradil, aj tak sa bál a bolo mu trochu nevoľno. (Raccoon.city)

Související novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (více)

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Kánon filmu 2011

Kánon filmu 2011

13.02.2012

V sobotu 21. ledna byl ukončen výběr filmů Kánonu filmu za rok 2011 a přinesl opět zajímavé výsledky. Původní prosincový termín konání výběru byl z důvodů nečekaných a smutných předvánočních událostí… (více)

Reklama

Reklama