Reklama

Reklama

Kdo chce zabít Jessii?

  • USA Who Wants to Kill Jessie?
TV spot
Československo, 1966, 81 min

Kamera:

Jan Němeček

Hrají:

Dana Medřická, Jiří Sovák, Olga Schoberová, Juraj Višný, Karel Effa, Vladimír Menšík, Karel Houska, Ilja Racek, Valtr Taub, Bedřich Prokoš, Čestmír Řanda st. (více)
(další profese)

Co všechno se může stát, když ráno potkáte svůj sen, vypráví česká filmová komedie režiséra Václava Vorlíčka a scenáristy Miloše Macourka. Hlavními hrdiny filmu jsou manželé Beránkovi, oba docenti, kteří pracují na vědeckých objevech. Paní Beránková se zabývá somniologií – hledá prostředek, který by ovlivňoval lidské sny. Docent Beránek se zase snaží vynalézt přístroj obrovské fyzické síly. Od chvíle, kdy se mu do rukou dostanou komiksové sešity, se všechno změní. Kvůli neprověřenému preparátu jeho manželky oživnou tři komiksové postavy z Beránkova snu – krásná Jessie, superman a pistolník. Začíná velká dobrodružná honička… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (337)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci nápad, ako si spraviť srandu z imperialistického výmyslu :) Aj keď vo vtedajšom Československu bol komiksový žáner veľkou neznámou, tak Vorlíček sa s tým popasoval veľmi šikovne. Občas zábavné a občas tak trápne až to bolo rovnako zábavné. Príjemná pohodička pri telke, riziko, ktoré sa režisérovi vyplatilo. Nadpriemer. 75/100 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ta otázka v názvu filmu je špatně položená, kdo by proboha chtěl zabíjet takovou sexbombu. Otázka měla znít, Kdo se chce vyspat z Jessii a v tom případě bych se s dovolením přihlásil a rovnou oběma rukama. Olga Schoberová na sebe strhávala veškerou mou pozornost, ale i tak jsem stíhal pobírat skvělýho Jiřího Sováka a nad Menšíkovou Chuchlí jsem chcal smíchy. Ty bubliny byly skvělej nápad, prej "Vypusťte bublinu co to všechno objasní." "Miluju tě" :))) Druhá polovina šedesátých let byla pro československý film fakt zlatá. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Film který udělal Václava Vorlíčka, předznamenal dalších deset let kdy s Milošem Macourkem natočili nejkultovnější české komedie (aby se jim pak další dekádu dařilo spíš v televizních seriálech). Přitom na rozdíl od mnoha jiných netočili typické normalizační komedie jdoucí režimu na ruku, ale spíš filmy točili komunistům navzdory, kde i to uhýbání režimu bylo spíš subverzivní - a právě tím baví i teď. To co tehdy bylo bráno jako správný směr kterým by měl socialistický film ukazovat, a ironizovat při tom pokleslé žánrové akční filmy, to je teď hlavním zdrojem komedie, zatímco ta žánrovost a akce je normál. 8/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi originální český film, mimo jiné uveden v knize 101 sc-fi filmů, které musíte vidět, než umřete. Hravá a zábavná komedie, jež obsahuje filmovou raritku v podobě komixových bublin, což asi jentak v nějakém snímku neuvidíte. Kdo chce zabít Jessii? dokazuje, že Češi jsou vynalézavý národ a co víc, dříve dokázali točit skvělé filmy, což dnes je už víceméně minulostí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně našlapané a na svou dobu dost pokrokové. Vorlíček prostě vždycky uměl točit. Film je to dost krátký, ale zato originálními nápady jen překypuje. Sovák s Medřickou hrají manželský pár. Ona zkoumá a sny a on zase vynalézá. Po nepovedeném experimentu, se Sovákovy sny zhmotní a to nastartuje řetězec šílených událostí. Do světa se dostanou dva padouši a krásná Jessii. Všude je chaos nikdo neví, co s nimi. Obsazení je skvělé a je to místy dost vtipné. Skutečně povedené zhmotnění Saudkova komixu. "Pojedeš do Chuchle!" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • V okamžiku, kdy jde Superman do kremační pece, tak Vladimír Menšík začne zpívat: Letěla bělá... To ovšem nebylo ve scénáři a ostatní to nečekali. Je to vidět na reakcích ostatních, když mají co dělat, aby se nezačali smát. Režisér tam tuto scénu nechal. (c.tucker)
  • Úvodné čiernobiele titulky trvajú 2 minúty a 33 sekúnd, pričom sa v nich objavuje 36 komiksových kresieb Káju Saudeka. (Raccoon.city)
  • Role Jessie byla Olze Schoberové psaná na tělo, přestože ve filmu pronesla jen dvě věty. (sator)

Související novinky

Retro biják 60. – 90. let

Retro biják 60. – 90. let

16.06.2018

Fanoušci retro filmů, zbystřete! Jáchyme, hoď ho do stroje!, Postřižiny, Limonádový Joe, Marečku, podejte mi pero!, Starci na chmelu, Adéla ještě nevečeřela, Noc na Karlštejně, Čtyři vraždy stačí,… (více)

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama